Jump to content

Volan incalzit

Recommended Posts

Salut,

Acu ca a venit iarna si am simtit nevoia am luat decizia de a imi face un retrofit, volan incalzit :)

Masina in cauza este un 318D din 10/2013, F31

M-am documentat nitel in legatura cu ce imi trebuie.

Daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi in legatura cu piesele si eventual daca imi puteti recomanda pe cineva din Bucuresti care sa ma ajute as aprecia!

Pana acu am cumparat volanul care are functie de incalzire si are si acel modul (control unit, 61319218379)

Urmeaza sa dau comanda si pentru buton (61319201736) si plasticul de sub volan in care vine montat butonul (61319219551). De asemenea daca are cineva de vanzare ma poate contacta :)

Partea mai interesanta, si aici am nevoie de ajutorul cuiva, este sectiunea cu manete. Eu avand doar volan cu comenzi acum am intales ca aceasta parte nu are pini pentru incalzire. Ca variante ar fii doua, una sa iau piesa cu incalzire care este cam 500$ si nu merita sau sa se traga firul de alimentare din cel de la airbag.

Este altceva ce nu am luat in calcul?

Cineva din Bucursti care ma poate ajuta cu instalarea?

Multumesc si o saptamana usoara va doresc

Tavicu, retrofitul asta este OK. Nu vad la semnatura daca ai masina automata sau manuala. Chestia este ca degeaba ai volanul incalzit, si este smecherie dimineata cand totul este rece in habitaclu, daca trebuie sa schimbi viteza dai de maciulia aia congelata. Mai interesant ar fi daca ai investi banutii intr-un Webasto de exemplu. Il programezi si ai caldurica cand ajungi la masina.
  • Like 1

Salut. Multumesc pentru raspuns-uri.

Am sa incerc sa detalizez putin. Eu am volanul cel nou incalzit cu absolut tot. Modificarea nu ar afecta cu nimic volanul sau airbag-ul in sine.

Acesta este postul de unde m-am inspirat si pe care il urmaresc: http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1146335

Piesa care nu are trase firele si pinii pentru incalzire este aceasta: https://goo.gl/images/4KukMT

@InSidE: volanul care il am acum pe masina este unul sport cu comenzi doar. Fara incalzire, vibratii sau optiubile pentru benzi.

Volanul pe care vreau sa il montez are vibratii si incalzire dar am intales ca trebuie sa aiba unde sa se lege in piesa cu manete, link-ul de mai sus.

Ce e drept nu stiu nici ce part number am in momentu de fata, dar cred ca e putin probabil sa am piesa ce suporta incalzire avand in vedere ca masina nu avea din fabrica ...

Stii pe cineva din Buc care ar putea sa ma ajute?

@Saylor Man: Cutie automata, volanul este singura chestie care ma incomodeaza :p si ar face o combinatie buna impreuna cu scaunele incalzite.

Nu stiu exact ce este webastro si nu as vrea sa fac aceasta modificare. Nu caut neaparat sa fac asa multe modificari. Am vazut ca e relativ destul de usor si ieftina treaba cu volanu si am zis de ce nu ...

I-am trimis un mesaj acum cateva zile dar probabil nu a avut inca timp sa imi raspunda :)

Vad ca cel care a sugerat folosirea acolor pini s-a exprimat asa: "just use the unused connectors of the airbag"

Edited by Tavicu

• 4 weeks later...

Tavicu, retrofitul asta este OK. Nu vad la semnatura daca ai masina automata sau manuala. Chestia este ca degeaba ai volanul incalzit, si este smecherie dimineata cand totul este rece in habitaclu, daca trebuie sa schimbi viteza dai de maciulia aia congelata. Mai interesant ar fi daca ai investi banutii intr-un Webasto de exemplu. Il programezi si ai caldurica cand ajungi la masina.

Cea mai buna solutie!