Jump to content

problema cu jantele

BLD

Recommended Posts

salut! indraznesc sa va cer un sfat in legatura cu achizitionarea unor jante si cauciucuri. am un 520d e39 din 2001 si vreau sa-mi cumpar un set de jante 18/8fata si 18/9spate si cauciucuri. problemele mele sunt urmatoarele:

1.la dimensiunile cauciucurilor de265/35 pe spate si 235/40 pe fata, cat de ingust este talonul? nu e prea ingust pt drumurile noastre? fac praf jantele din prima saptamana daca imi iau gume cu aceste dimensiuni?rog pe cine are aceste dimensiuni la gume sa-mi spuna daca a avut probleme cand a luat vreo groapa.

2.tot la aceleasi dimensiuni merg pe e60? am un prieten cu e60 si spune ca trebuie de 275/35 pe spate si 245/40fata, asa e scris pe stalp.in viitor sper sa-mi iau un e60 si daca mi-as lua direct gume de 275/35 si245/40 imi vor merge pe actualul e 39?

poate vi se par chestii de copii mici intrebarile mele, dar n-am mai avut niciodata jante late pe masina, e prima oara si n-am cui sa-i cer un sfat.

Va multumesc anticipat

• 2 weeks later...
salut! indraznesc sa va cer un sfat in legatura cu achizitionarea unor jante si cauciucuri. am un 520d e39 din 2001 si vreau sa-mi cumpar un set de jante 18/8fata si 18/9spate si cauciucuri. problemele mele sunt urmatoarele:

1.la dimensiunile cauciucurilor de265/35 pe spate si 235/40 pe fata, cat de ingust este talonul? nu e prea ingust pt drumurile noastre? fac praf jantele din prima saptamana daca imi iau gume cu aceste dimensiuni?rog pe cine are aceste dimensiuni la gume sa-mi spuna daca a avut probleme cand a luat vreo groapa.

2.tot la aceleasi dimensiuni merg pe e60? am un prieten cu e60 si spune ca  trebuie de 275/35 pe spate si 245/40fata, asa e scris pe stalp.in viitor sper sa-mi iau un e60 si daca mi-as lua direct gume de 275/35 si245/40 imi vor merge pe actualul e 39?

poate vi se par chestii de copii mici intrebarile mele, dar n-am mai avut niciodata jante late pe masina, e prima oara si n-am cui sa-i cer un sfat.

Va multumesc anticipat

239447[/snapback]

daca nu iei gropile cu 100km/h,si reduci viteza la ele, si incerci cat poti de mult sa le eviti, nu ai nici o problema .. acum depinde si de stilu de condus si de cat de mult tii la masina:)

mi-am luat jantele de pachet m de 17. le-am gasit pe ebay.es si mi le-a luat un prieten din Spania. acum ar trebui sa vina. nu am luat de 18 pana la urma pt. ca nu avea rost sa cheltuiesc atatia bani avand in vedere ca nu o sa mai tin masina asta mai mult de 2-3luni si dupa aceea poate nu se mai potriveau pe urmatoarea masina

1) daca iti iei jante pe 18 o sa faci praf toata directia si alte componente ale masini care sunt sensibile la trepidatii

2) cauciucurile alea mai mari nu merg pe e39

240208[/snapback]

de unde ai scos-o si pe asta mah vere?

pai eu am prieteni care circula cu roti de dimensiunile acele de ani de zile si nu au facut praf nimica.

trebui doar sa fie mai prudent pt ca sunt mai vulnerabile la gropi decat rotile de dimensiuni mai normale, dar in rest nu are nici o treaba.

nu dezinforma lume pls.

pai eu am prieteni care circula cu roti de dimensiunile acele de ani de zile si nu au facut praf nimica.

trebui doar sa fie mai prudent pt ca sunt mai vulnerabile la gropi decat rotile de dimensiuni mai normale, dar in rest nu are nici o treaba.

nu dezinforma lume pls.

246728[/snapback]

nu eu am spuso pe aia cu directia

nu dezinforma lume pls.

246728[/snapback]

Amortizoarele se uzeaza mai repede cand ai jante mai mari...

Edited by Ciupanezu

Amortizoarele se uzeaza mai repede cand ai jante mai mari...

246771[/snapback]

Adica in Romania daca e masina stock te tin max 2 ani , iar cu jante mai mari tot in Romania te tine 1an si jumatate. Oricum se bulesc incredibil de repede si asta nu ca sunt proaste ci din cauza gropilor.

bucurestiu e arat tot din cauza dobitocilor de la primarii.

nu dezinforma lume pls.

246728[/snapback]

Prietene ce jante ai tu la mashina?sau mai bine zi ce masina ai?

1) Sunt locuri unde nu prea ai pe unde sa o iei ca sa eviti gropile,asta ca sa numai vorbim de zilele cand ploua

2) eu stiu vreo 3 persoane care si-au spart jentile (unul la seria 7 unul la X5,si unul la s8 )si te asigur ca erau originale

3) eu am avut un bmw care avea jante pe 17 si am trecut la 15 deoarece am stricat:

-amortizoare

-bucsi

-bielete

-jante

-si a inceput sa zdrangane prin masina tot felul de chestii din plastic

Prietene ce jante ai tu la mashina?sau mai bine zi ce masina ai?

1) Sunt locuri  unde nu prea ai pe unde sa o iei ca sa eviti gropile,asta ca sa numai vorbim de zilele cand ploua

2) eu stiu vreo 3 persoane care si-au spart jentile (unul la seria 7 unul la X5,si unul la s8 )si te asigur ca erau originale

3) eu am avut un bmw care avea jante pe 17 si am trecut la 15 deoarece am stricat:

-amortizoare

-bucsi

-bielete

-jante

-si a inceput sa zdrangane prin masina tot felul de chestii din plastic

246947[/snapback]

tot 525d si jentile sunt de 17 cu gume 225/50 sau 45 nu retin exact.

nu am schimbat nici un fel de amortizoare, bilelete, bucsi la masina pana acum in 2 ani de zile de cand am masina si spre fericirea mea nu imi zdrangane nici un fel de chestii de plastic prin masina.

am prieteni care circula cu roti de 18/235 fata/265 spate fara probleme de o gramada de vreme.

tot 525d si jentile sunt de 17 cu gume 225/50 sau 45 nu retin exact.

nu am schimbat nici un fel de amortizoare, bilelete, bucsi la masina pana acum in 2 ani de zile de cand am masina si spre fericirea mea nu imi zdrangane nici un fel de chestii de plastic prin masina.

am prieteni care circula cu roti de 18/235 fata/265 spate fara probleme de o gramada de vreme.

246973[/snapback]

Acum sa stii ca sunt 2 tipuri de posesori de masini unii care stau si isi admira in fata blocului masina si fac 10 mii de km pe an si altii care folosesc masina pt scopul in care a fost construita adica sa se deplaseze cu ea si merg zi de zi si fac 50 mii de km pe an

Edited by boris

Acum sa stii ca sunt 2 tipuri de posesori de masini unii care stau si isi admira in fata blocului masina si fac 10 mii de km pe an si altii care folosesc masina pt scopul in care a fost construita adica sa se deplaseze cu ea si merg zi de zi si fac 50 mii de km pe an

246992[/snapback]

Ar mai fi o categorie, cei care nu au unde sa faca mai mult de 15...20k pe an, nu sint agenti de vanzari, nu se plimba toata ziua cu masina ca le dau altii banii de benzina, lucreaza 8 ore la birou, drumurile legate de job se reduc la cateva sute de km lunar, etc.

246992[/snapback]

fac in medie 20k pe an, iar pt cei care fac 50k pe an -> GET A LIFE!

ideea e ca daca tu ai luat gropile la control si ti-ai rupt toata masina de iti zdrangane plasticurile inauntru, nu inseamna ca nu se poate circula cu roti de dimensiuni mari.

ahhh. ps. edit: nu admir masina in fata blocului

Ar mai fi o categorie, cei care nu au unde sa faca mai mult de 15...20k pe an, nu sint agenti de vanzari, nu se plimba toata ziua cu masina ca le dau altii banii de benzina, lucreaza 8 ore la birou, drumurile legate de job se reduc la cateva sute de km lunar, etc.

247007[/snapback]

exact :blink:

Edited by Sini

247007[/snapback]

Tu probabil vorbesti din experienta ta de sluga la patron sau la stat, care te duci la program 8 ore.Eu sunt patron si alerg toata tara sa fac bani si fac chiar mai mult de 50 mii pe an.

Tu probabil vorbesti din experienta ta de sluga la patron sau la stat, care te duci la program 8 ore.Eu sunt patron si alerg toata tara sa fac bani si fac chiar mai mult de 50 mii pe an.

247171[/snapback]

pai na si io alerg sa fac bani, dar mult mai puti de 50 de mii de km pe an.

ma rog,...fiecare cat poate

Nu conteaza cati km parcurgi pe an. E de ajuns ,,ceasul rau, pisica neagra", nu cunosti drumul, ploua, gropile sunt pline cu apa si spargi janta sau jantele.

Si eu am schimbat din 17" in 15" cu balon inalt. Nu da bine, dar e mai sigur.

247171[/snapback]

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...02entry219202

Acuma zi-mi repede in ce categorie te incadrezi tu cu 18k km intr-un an, patroane. :blink:

Sau poate tu 50 mii km aia ii faci in duba toata ziua carand marfa in timp ce eu stau 8 ore la birou si nu ma doare capul.

FYI - N-am muncit un minut in viata mea pentru altcineva inafara de mine, munca mea se bazeaza pe am bagat la cap de-a lungul vietii iar profesia mea este una liberala. Te-am pierdut?

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...533;entry219202

Acuma zi-mi repede in ce categorie te incadrezi tu cu 18k km intr-un an, patroane.  :blink:

Sau poate tu 50 mii km aia ii faci in duba toata ziua carand marfa in timp ce eu stau 8 ore la birou si nu ma doare capul.

FYI - N-am muncit un minut in viata mea pentru altcineva inafara de mine, munca mea se bazeaza pe am bagat la cap de-a lungul vietii iar profesia mea este una liberala. Te-am pierdut?

247450[/snapback]

na ok, si daca ai fi muncit 8 ore pe zi la stat care ar fi fost problema?? nu e o rusine sa muncesti. Rusine e cand altii se incoarda airurea cat de patroni sunt ei si cati bani fac intr-o discutie al carei subiect nu are nici o legatura cua sa ceva.

Edited by Sini