Jump to content

o parere

bmw520pax

Recommended Posts

salut. sunt nou pe forum si sper sa nu gresesc cu postarea asta. as dori o parere de la cei care au un bmw520D sau au avut. momentan detin un vw si doresc sa achizitionez un bmw in special 520D manual sau automat nu prea are importanta pentru mine. ceea ce ma intereseaza ar fi cat de reusite sunt motoarele de 2litri diesel pe acest tip bmw cat de scumpe sunt piesele (informativ in comparatie cu vw) si intretinerea.Nu am mai avut niciodata un bmw si 520 pur si simplu imi place modelul din 99` pana in 2004-2005. la ce anume ar trebui sa ma uit cand o sa o cumpar , cam care ar fi pretul real al acestei masini si nu in ultim rand as vrea sa stiu partile proaste defectele acestui model pt ca partile bune le vezi scoase la tot pasu mai ales pe bmw. as dori parerea celor ce au mai avut sau au un 520D nu ma intereseaza 525 D nici 520I multumesc anticipat si imi cer scuze daca nu postez unde trebuie dar nu am gasit alt topic...

E un model f reusit, putine probleme (pe care le-ai citit in topicul de mai sus). Motorul de 2.0d nu e cel mai sprinten, dar nici nu are probleme majore (electronica si mecanica sunt din cele mai simple). Cea mai mare si cunoscuta problema e cea cu pompa de injectie, care e mai sensibila sa zicem si pica. Din fericire reparatia nu mai e asa scumpa, iar oamenii specializati s-au mai inmultit in Ro.

Puterea la 520d si eu zic ca e suficienta, dar o sa simti ca daca sunt 4-5 oameni in masina si bagaje, e nevoie de ceva in plus. 1-2 oameni in masina, fara bagaje, are o accelerare constanta pana la 180-200 kmh.

E39 520d - o masina foarte reusita, si tehnic si din punct de vedere design.

cauta una cu istoric verificabil, cat mai bine intretinuta - mai bine multi km verificabili si bine servisati decat putini km dubiosi

• Like 1

conduc mult in oras si dupa cate am vazut 25-ul are o problema cu turbinele si nu vreau sa risc sa il infund dupa 6 luni de oras

pe aautostrada cat de ok e 2 litri ? am avut 2litri 16V benzina pe un vectra. 136 cp e cam celasi lucru ? ca sa inteleg cam cum trage motorul asta de 20

Ce vrei sa afli cand intrebi daca e ok. Deci nu rupe asfaltul 2.0d, nu pleaca glont, iar intr-a 4-a si a 5-a cu atat mai putin, nu pleaca tare fiind o masina f grea (mai grea ca vectra). Orice diesel mai trebuie scos din oras, daca planuiesti sa circuli doar in oras tot mai bun e un benzinar. Consumul in oras e destul de mare, fiind o masina grea, poate fi si 9-9.5%

n-am condus E39 20d; cutia manuala are 5 viteze si masina cantareste cam 1500kg - ar trebui sa fie cel putin la fel de sprintena precum vectra - pana in 140-150kmh; mai sus e diferenta de filozofie, benzina inca are cuplu peste 4-5000 ture, diesel-ul nu prea mai trage peste 3500 ture

la diesel de 136cp si 5 viteze, la 120 kmh ai probabil peste 3000 ture in viteaza a 4a - daca bagi a 3-a te duci spre 3500, si nu prea mai trage; daca ramai intr-a 4, o sa traga pana spre 3500 si apoi incepe sa se plafoneze; nu e cea mai potrivita masina pt depasiri rapide la 120kmh.

in schimb la depasiri pe la 80-90 kmh se va descurca foarte bine.

Eu stiam ca are in jur de 1670 kg conform unor site-uri. Oricum e mai grea decat multe, vectra nu intra in aceeasi clasa, cred ca mai degraba se poate compara cu seria 3.

Depasesti lejer, dar ti-am zis, cu 4-5 insi in masina si bagaje se simte (+clima). Da, e suficient sa o scoti la 70-80, intr-a 3-a, a 4-a, nu e nevoie in fiecare weekend, o data la o luna, doua.

LE: Are dreptate wolfenstein in explicatia cu depasirile la 120kmh.

Edited by P.I.M.P.

ok mersi baieti la pretul pe care il are masina asta e cam ceea ce imi doresc

spatioasa

frumoasa

consum ok

intretinere ok

multe dotari

confort

pot sa trag pe motorul de 2l fara nicio grija sa il tin in ture mari sa urle

sa nu doarma in depasiri cat de cat rapide si cam atat

nu vreau nici prea sport da nici prea puturoasa

o vreau bunicica cam in orice plan , pentru mine si familia mea