Jump to content

E36 pompa auxiliara apa

pyu

Recommended Posts

Astazi am montat o pompa auxiliara (de VW T4) pe retur dar cu caldura este exact la fel, adica e asa si asa. Nici cald nici rece. Poate mai trebuie sa aerisesc. Voi vedea maine.

DacĂŁ radiatorul dim bord e semi-infundat nu te ajutĂŁ deloc nici 2 pompe auxiliare,deoarece viteza apei e cam aceeași.

Astazi am montat o pompa auxiliara (de VW T4) pe retur dar cu caldura este exact la fel, adica e asa si asa. Nici cald nici rece. Poate mai trebuie sa aerisesc. Voi vedea maine.

Aeriseste, eventual verifica daca e calda apa de pe retur.

Eu am avut alte prioritati, reparat panoul de clima, ca se bloca, de cautat pompa servo.

Cred ca in weekend am mai mult timp, si verific si eu ce e pe acolo, poate merg sa iau si pompa aia sa incerc.

Apropo, cum ai alimentat-o?

La mine la compact nu știu ce sa ii mai fac . Termostat nou , pompa apa noua , aerisire fĂŁcutĂŁ de nu stiu cate ori ... astĂŁzi am schimbat robinetul .... la fel face , caldura baga doar in mers , la relanti nu . Plus ca din 2 in 2 zile mi se arde siguranta nr 16 ( ventilator auxiliar scrie in schema ) . A cĂŁutat scurtul peste tot , nu știm ce are . Nu știu dacĂŁ are legĂŁtura ca nu baga caldura . Asta este , așa vrea ea sa facĂŁ , dupĂŁ ce am bĂŁgat nu știu câți bani ea , f f f multe piese schimbate , frâne noi , toate furtunele noi , toate garniturile distribuție + baie ulei + corp filtru noi , conducte frâne noi ... am tot investit in ea ca nu credeam ca dau vreodatĂŁ de o problema care nu se poate rezolva, am dat 2500 lei numai pe cauciucuri de vara . Deci nu știu ce sa ii mai fac, era mașina soției , o sa o trag pe dreapta și asta e, la alte service-uri nici nu ma baga in seama când ma vĂŁd cu e36 , dacĂŁ ma duc cu e60-ul ma baga imediat , când zic de asta ĂŽmi spun ca nu au timp .

Dar debitul de aer e ok la tine? Ai volum de aer suficient?

Mai poti face o verificare. Vezi daca se incalzeste caloriferul. Poate asta e infundat si nu circula cum trebuie apa calda prin el.

La mine problema s-a rezolvat... Am zis ca dau torpedoul jos, sa vad ce e cu caloriferul, daca se incalzeste sau nu.

Si cu ocazi asta am luat si alt filtru de polen.

Ce era in filtru de polen... Dezastru. Plin de frunze, praf, mizerie, tot ce vrei.

In 5-10 minute, cand a ajuns acul la apa la jumatate, caloriferul frigea, nu puteai tine mana pe el. Dupa ce am pus noul filtru de polen, am caldura in masina.

La mine problema era de fapt debitul de aer insuficient.

Turatia la aeroterma era mai tot timpul pe la 80-90%, acum dupa 10 minute de mers e undeva la 25-30%, si la 26-27 grade se face o caldura insuportabila.

Problema cĂŁldurii este pe planul 2 acum . Oricum in mers baga , la relanti nu baga klumea . Cum accelerezi baga imediat . Problema principala este ca se arde siguranta respectiva . Am lĂŁsat-o la alt electrician sa vedem ce zice , dacĂŁ o face . Oricum , m-am hotĂŁrât , deja am luat biletele de avion , pe 25 plec in Germania sa ii caut alta . Din pĂŁcate , exclus Bmw .... am avut pana acum e30 , 2 36 , e46 - 4 bucĂŁți + un e60 acum . Pe unele am dat mulți bani , pe altele mai puțin , dar ce este clar e ca ma ĂŽnnebunesc de cap . Sunt prieten cu toți mecanicii . O sa ii iau un Golf 5 ceva sau un Focus .... și mai rĂŁmân cu e60 ul asta .... și la e60 --- deci am schimbat discurile pe fata - ATE POWER - dupĂŁ 1500 km vibreazĂŁ iar .... asta dupĂŁ ce la fostul e46 coupe am schimbat 4 rânduri de discuri pana am nimerit unele bune ... printre care și un rând comandat pe original care s-au ovalizat dupĂŁ 3000 km si acum a luat-o de la capĂŁt 🤢🤢😪😪

Legat de discuri, nu inteleg ceva. De ce nu iei discuri OE?

Am prieteni care pun doar OE, si nu au avut niciodata probleme din astea. In schimb cu alte discuri tot aud de chestia asta.

PS: s-ar putea sa nu fii prieten cu mecanicii care trebuie, mai ales ca ziceai mai sus ca unii nu se uita la e36 ca ar fi prea veche.

Edited by pyu

Din cele 4 rânduri de discuri la e46 coupe au fost așa : 1. Discuri ATE schimbate in Germania - ovalizate dupĂŁ 5000 km 2) Discuri ATE schimbate in Ro ( ovalizate dupĂŁ 2000 km ) 3. Rândul 3 au fost discuri comandate pe original + plĂŁcute pe original am dat 1400 Ron pe ele --- ovalizate dupĂŁ 3500 km aprox . Le-am trimis la garanție și ĂŽntre timp am montat ultimul rând de discuri ATE POWER , ca nu stĂŁteam dupĂŁ ei . Oricum au trimis rĂŁspuns ca discurile sunt in parametri ! Deși cu cele ATE POWER nu mai tremura , si le-am ținut pana am dat mașina . Deci cele ATE POWER le-am nimerit bune . Acum la E60 am pus direct ATE POWER și tremura dupĂŁ 2000 km . Deci a luat o de la capĂŁt . O sa ĂŽncerc Zimmermann perforate . Deci cam ĂŁsta este stresul meu

E posibil sa nu tremure numai din cauza la discuri. Mai pot fi elemente de directie cu probleme, sau cine stie, poate mizerie/rugina pe fuzeta.

Sau chiar fuzeta deformata. Ori pistoanele raman putin blocate pe disc, acestea se incalzesc, si apare problema tremuratului.

Si eu am Ate Powerdisc, si dupa 20-30 min de abuz (intre 100 si 180, cu franari bruste, apoi acceleratie, apoi iar frana, si tot asa), se cam incing, si tremura volanul intr-un hal, abia pot sa-l tin in mana, dar dupa cateva minute se racesc si dispare problema.

Cu rotile de iarna pe care le-am avut pe 15, aveam bataie in volan la franare. Dupa ce am trecut la 17, problema a disparut.

Mi-e foarte greu sa cred ca discurile se ovalizeaza atat de repede, ca sa nu mai zic de cele OE.

Pai e46 le coupe era in stare perfecta .... am avut ghinion , asta a fost ... pt ca atunci când le-am montat pe cele ATE POWER a dispĂŁrut problema . Știu ca trebuie curĂŁțat bine pe acolo , ĂŽți dai seama ca ma exasperase problema , visam noaptea ce sa mai fac la mașina sa nu mai tremure :) la E60 o sa rezolv , nu e problema , oricum tremura f puțin momentan , ma gândeam sa le mai las o perioada ca dacĂŁ le trimit așa , o sa mi le dea ĂŽnapoi . Pt soție deja am fĂŁcut aranjamentele , pe 24 plec in Frankfurt sa ii iau mașina . Și as lua ceva dintre Golf 5 sau Seat Leon . Cât despre e36 compact este momentan la alt service ĂŽncearcĂŁ sa ii gĂŁseascĂŁ acest scurt pe care ĂŽl are . Chiar dacĂŁ ĂŽl vând vreau sa ĂŽl fac pt ca nu ĂŽl pot da așa , sa aibĂŁ probleme. Oricum nu știu dacĂŁ voi obține cât vreau pe el , e posibil sa ĂŽl țin in familie . Ma streseazĂŁ ca nu ii gĂŁsesc problema asta , pr ca in rest merge excelent , chiar ma mira cum poate sa meargĂŁ o mașina din '99