Jump to content

Schimbarea baii de ulei la E34

Apple

Recommended Posts

Cum exista canalizari muuult mai inalte ca asfaltul... baia de ulei s-a spart... ciudat... la talon de 65... plus un pic de janta... cam inalta canalizarea... da, ma rog...

Sunt 23 de suruburi in care e prinsa baia de ulei...

E necesara o cheie de 10... Daca n-aveti rampa la dispozitie... suiti masina cu o roata pe trotuar si in partea cealalta puneti un cric...

Desurubati intai busonul de la ulei si scoateti uleiul. Va trebuie o cheie de 17. Apropo... daca va apucati noaptea ca mine va mai trebuie si o lanterna buna cu 4 baterii de calitate :)

Partea pasagerului e usor de desfacut... Insa aveti grija sa curatati mereu cheia pentru ca se aduna mizerie si nu mai reusiti sa desfaceti nimic...

De la suruburile din fata incepe distractia... Este necesar un prelungitor fooooarte lung..(aproximativ 60 cm). Desfaceti cu grija ca altfel puteti distruge cureaua de distributie...

Pe partea dinspre sofer, cu mare grija sa nu buliti pompa servo,etc... aici prelungitorul este foarte important ca altfel o faceti varza...

Despre partea din spate, spre cutie, maine... acum sunt rupt de oboseala... :blink:

Daca n-aveti rampa la dispozitie... suiti masina cu o roata pe trotuar si in partea cealalta puneti un cric...

Apropo... daca va apucati noaptea ca mine va mai trebuie si o lanterna buna cu 4 baterii de calitate :)

240145[/snapback]

Ce ai facut tu mi se pare foarte riscant, cu o roata pe trotuar, cric, lanterna, noaptea...nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca este un exemplu bun de luat din motive de siguranta.

Nu stiu cati bani poate costa operatia in service, dar nu merita reparata pe trotuar.

Oricum, esti pasionat totusi, excentric as putea spune, sa repari masina in conditiile astea tu fiind Director de productie la doua reviste si avand contracte cu rafinarii, inseamna ceva

:blink:

Deci asta in nici un caz nu e un DIY. E de-a dreptul jenant. Cum sa schimbi baia de ulei la bordura noaptea. Eu inteleg ideea de a ajuta pe altii, dar nu in conditiile astea.

Eu zic sa reformulezi daca vrei sa fie DIY, si pe asta si pe cel cu cutia. Si cred ca o sa ma uit si la celelalte DIY puse pinned, pai ne facem de ras cu chestii de genul asta.

, pai ne facem de ras cu chestii de genul asta.

240157[/snapback]

Nu neaparat este vorba ca ne facem de ras,este vorba de siguranta,nu se poate ca pentru cateva milioane sa se riste cineva sa pateasca un accident grav.

Sa fim totusi realisti,multi vor sa isi repare singuri BMW-ul din diverse motive,bani,pasiune...dar nu merita sa ramai infirm dintr-o prostie.

Reparatiile de genul asta se fac intr-un service autorizat,sau intr-un mediu adecvat:elevator,scule,lumina,ochelari de protectie...

Nu neaparat este vorba ca ne facem de ras,este vorba de siguranta,nu se poate ca pentru cateva milioane sa se riste cineva sa pateasca un accident grav.

Sa fim totusi realisti,multi vor sa isi repare singuri BMW-ul din diverse motive,bani,pasiune...dar nu merita sa ramai infirm dintr-o  prostie.

Reparatiile de genul asta se fac intr-un service autorizat,sau intr-un mediu adecvat:elevator,scule,lumina,ochelari de protectie...

240159[/snapback]

:blink: :) :)

PS: A nu se confunda pasiunea pentru BMW cu DIY, parerea mea ca este foarte periculoasa ideea asta.

Intrebare : ce service vreti voi sa fie deschis la 10 noaptea ??:) si din nevoie apelezi al trotuar :blink: + ca la cum serviceurile in romania ...... mai bine acasa . Eu am preferat sa mi cumpar sculele mele , dar sa nu mai calc prin serviceuri, deja am patit o de cateva ori , si nu ma mai risc .

Deci asta in nici un caz nu e un DIY. E de-a dreptul jenant. Cum sa schimbi baia de ulei la bordura noaptea. Eu inteleg ideea de a ajuta pe altii, dar nu in conditiile astea.

Eu zic sa reformulezi daca vrei sa fie DIY, si pe asta si pe cel cu cutia. Si cred ca o sa ma uit si la celelalte DIY puse pinned, pai ne facem de ras cu chestii de genul asta.

240157[/snapback]

1. Baia de ulei s-a spart seara la ora 8... wtf? Pana dimineata era balta si mai palteam cateva milioane si la platforma sa o car la service...

2. N-am incredere in mecanici... Ai vreo problema cu chestia asta... Intreb mai bine de 2-3 ori cunoscuti si oameni care au vazut asa ceva, cum te-am intrebat si pe tine si eventual daca am cum o fac singur...

3. Nu-ti convin topicurile astea, sterge-le. Cred ca pe forumul asta suntem sa invatam cum ne-am putea descurca singuri, nu sa ne dam cu parerea apoi sa trimitem oamenii la service sa dea o groaza de bani si sa mai ia si teapa...

4. Topicul cu cutia s-a intamplat intr-un service... cu scule, elevator... cat despre ochelari de protectie... hai sa avem raison... nu exista nicaieri nici la AB... daramite intr-un service din medgidia.

5. Cu ce ne facem de ras? Cu faptul ca povestim oamenilor cum se schimba ceva? si ce probleme apar? Ma rog... fiecare face ce vrea... Unii vor sa fie comozi, treaba lor... eu prefer sa-mi fac singur toate treburile pe cat posibil decat sa iau teapa la service-uri sa ma trezesc cu piese schimbate si mai rau nici sa nu mearga cum trebuie masina. Sa-ti amintesc ca prin toamna am fost la AB si eram pus sa schimb tot traseul de tobe cand problema era o bobina arsa?

Una peste alta... si pe un elevator sau o rampa se poate rupe suportul si cade masina peste tine... iar de bagat sub masina... scuza-ma ca o spun, dar cine nu o face ori are bani si nici nu-i pasa, ori nu-l intereseaza ce se intampla cu masina lui....

Ma rog, am observat ca aici in ultima vreme, sfaturile vin garla dar se trimite omul neaparat la service... deh, trebuie sa traiasca si mecanicii...

Nu-s curios. Asta nu e DIY, e o doar o poveste. Daca vrei sa faci DIY, fa-l frumos, poze, explicatii ca lumea, nu sa povestesti cum ti-ai tu schimbat baia de ulei pe bordura noaptea. E o mare diferenta.

Nu-s curios. Asta nu e DIY, e o doar o poveste. Daca vrei sa faci DIY, fa-l frumos, poze, explicatii ca lumea, nu sa povestesti cum ti-ai tu schimbat baia de ulei pe bordura noaptea. E o mare diferenta.

240259[/snapback]

:blink: Sigur ca da... fa tu poze si schimba baia de ulei in acelasi timp :)

Salutare baietzii, Apple mie mi sa pare o chestie normala sa faci masina cum o faci tu, ideea ca trebuia sa spui ca pe partea cu cricul ai pus si roata de rezerva drept al 2 lea asigurator, eu am schimbat amortizoarele in fata blocului si tot pe la ore din asta tarziii, pentru simplul fapt ca in cursul spatamanii nu aveam timp sa ma duc la service sa pot sta langa mecanici sa vad ce se schimba si cat de bine se schimba + ca mai stiu si eu sa schimb un surub + o piulita --> masina merge si in ziua de azi + ca a "mancat" si viteze de 200km/h.

Asa ca din aceste DIY fiecare intelege in felul lui siguranta, putem noi sa scriem ca trebuie masina asigurata cu n+1 capre si roti daca persoana care face reparatia nu le are + daca cineva vrea sa faca o reparatie din cele scrise mai sus o face pe pielea lui si raspunde in fata legii (Doamne fereste). Cam atat de comentat, sper sa nu primesc ban pentru o parere. Bafta

Salutare baietzii, Apple mie mi sa pare o chestie normala sa faci masina cum o faci tu, ideea ca trebuia sa spui ca pe partea cu cricul ai pus si roata de rezerva drept al 2 lea asigurator, eu am schimbat amortizoarele in fata blocului si tot pe la ore din asta tarziii, pentru simplul fapt ca in cursul spatamanii nu aveam timp sa ma duc la service sa pot sta langa mecanici sa vad ce se schimba si cat de bine se schimba + ca mai stiu si eu sa schimb un surub + o piulita --> masina merge si in ziua de azi + ca a "mancat" si viteze de 200km/h.

Asa ca din aceste DIY fiecare intelege in felul lui siguranta, putem noi sa scriem ca trebuie masina asigurata cu n+1 capre si roti daca persoana care face reparatia nu le are + daca cineva vrea sa faca o reparatie din cele scrise mai sus o face pe pielea lui si raspunde in fata legii (Doamne fereste). Cam atat de comentat, sper sa nu primesc ban pentru o parere. Bafta

240265[/snapback]

Ce-ai facut ma? Trebuia sa te duci la service... n-ai vazut ca nu e sigur? :blink:

Ce-ai facut ma? Trebuia sa te duci la service... n-ai vazut ca nu e sigur? :)

240267[/snapback]

Deja apple mai are putin si se lauda si la NASA pentru ce a facut el .........la toate subiectele unde scrie un post trebuie sa aduca aminte ce a facut el cu baia de ulei noaptea si cum era intuneric si cum luna lovea in norii :) , si vantul biciua fata muncitoare.

Imi pare rau apple ca tu nu ai inteles ideea celor care nu sunt de acord cu DIY in modul tau noaptea si pe bordura .....dar ai dreptate noi suntem mai fraieri si ne ducem la service "ca sa mananca si gura lor ceva" pe cand tu un baiat destept economisesti bani si pe deasupra faci si DIY care daca vor da gres vre-o data tu o sa spui cum ai obiceiul.....la mine a mers :blink:

PS: iar faza cu piese schimbate ...din cate stiu eu tu ai un E34.....si sincer am auzit ca se cauta foarte mult piulite de acest model se fura in draci :)

Edited by cristianiorga22

Intrebare : ce service vreti voi sa fie deschis la 10 noaptea ??:) si din nevoie apelezi al trotuar  :) + ca la cum serviceurile in romania ...... mai bine acasa . Eu am preferat sa mi cumpar sculele mele , dar sa nu mai calc prin serviceuri, deja am patit o de cateva ori , si nu ma mai risc .

240210[/snapback]

Intrebare daca problema cu baia de ulei s-a intamplat la ora zece seara....baia de ulei noua de unde a luat-o????? sau o avea in portbagaj ca a avut o presimtire ca va gasi un capac de canalizare mai inalt :blink: .....

PS: Romanul se pricepe la tot...la fotbal , la politica , la telenovele.....mare artist romanul nostru

Intrebare daca problema cu baia de ulei s-a intamplat la ora zece seara....baia de ulei noua de unde a luat-o????? sau o avea in portbagaj ca a avut o presimtire ca va gasi un capac de canalizare mai inalt :blink: .....

PS: Romanul se pricepe la tot...la fotbal , la politica , la telenovele.....mare artist romanul nostru

240345[/snapback]

Esti dus rau cu capul... baia am luat-o de la cineva care o avea intamplator disponibila... La ora 10 seara ... care e problema ta?

Daca nu va bateti nu rezolvati nimic, OK cred ca s-a inteles ideea, ceea ce a facut Apple nu o fost OK dpdv al securitatii muncii, dar nici voi nu tre' sa sariti asa la el, omul asta a avut disponibil pt a asigura masina + ca poate era urgent de reparat + bani de platforma pana la service....... Haideti baieti sa ramanem cu picioarele la nivelul marii si sa nu mergem acolo unde is rautati si coarne multe. Bafta

nu inteleg ce aveti cu apple,omu asta e fan,pasionat cum vreti voi sa-i spuneti.

ce are daca face modificari sau reparatii la bordura?

SAS-ul tot modifica sau mai schimba la masina si nimeni nu zice nimic(nu am nimic cu el)!!

omului ii place sa repare el,nu ati mai vazut pasionati artisti?

numai cel ce n-a pacatuit sa arunce cu piatra!!!

data viitoare sa chemati platforma sa va faca pana ca e mai sigur sa rulezi dupaia, sa nu care-cumva sa nu va stringeti un prezon si va zboara roata si sa .......

comentarii.....

Apple ca sa poti sa faci din ce ai facut u la masina un DIY fii mai explicit sau mai detaliat in povestire (ceva care sa fie cursiv) in ideea in care WLF a spus ca nu este redactat corect, incearca sa povestesti in pasi si daca ai si ceva poze sa atasezi, vezi ceva de genul cum am facut eu, incearca sa spui mai exact securitatea pe care ai aplicat-o u cand ai facut treba si ce ar mai lipsi, mai scrie ce unelte ai folosit si cam ce ar trebui o persoana sa aive in momentul in care se apuca de acest lucru. Daca tu redactezi corect ce ai facut, mai amanuntit nu vad de ce nu ar fii un DIY, ca dpdv al securitatii nimeni care a facut cate ceva la masina nu a stat super tareeee frate :blink: . Bafta