Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

[VIDEO]BMW 318TDS - nu e ĂŽn toate mințile

FlorinMarian

Recommended Posts

Video Youtube

Salutare !

Detin un E36 318TDS ce m-a ĂŽnnebunit.

Ăl dețin din septembrie 2015, de atunci am investit ĂŽn el (doar pentru buna funcționare) peste 11000 lei (el a costat alți 8500 lei având taxa nerecuperatĂŁ).

De la bun ĂŽnceput motorul ĂŁsta avea ceva belele pe injectorul 3(pierdea puținĂŁ motorinĂŁ) și am schimbat vreo 5 injectoare pe poziția respectivĂŁ dar degeaba. Tot pierdea motorinĂŁ. Cu timpul am constatat cĂŁ _chiulasa_ pe injectorul 3 are cumva formate 2 filete (nu este tocitĂŁ dar pur și simplu nu mergea ĂŽnfiletat mai mult de 50% din filetul injectorului).

Acum, adevĂŁratele nelĂŁmuriri:

- e posibil sĂŁ fie spartĂŁ _chiulasa_ de pierde atâta motorinĂŁ și trepideazĂŁ motorul ĂŽn halul ĂŁla?

- e posibil ca din cauza pierderii motorinei și implicit a trepidațiilor motorului sĂŁ trepideze toatĂŁ caroseria la relanti ? (când reduci viteza și e pe liber se vede cum turațiile oscileazĂŁ 800-900)

- ĂŽntre timp fostul proprietar și-a recuperat taxa (nu știu cum, cât timp toate actele sunt pe numele mamei). Mașina nu meritĂŁ vândutĂŁ pe ~1000 euro cât valoreazĂŁ acum (oricum nu o ia nimeni ĂŽn starea actualĂŁ). Mai meritĂŁ reparația ? (dacĂŁ necesitĂŁ schimbarea chiuloasei..)

- E posibil ca și dupĂŁ ce schimb _chiulasa_ sĂŁ se manifeste acele trepidații și pierderi de motorinĂŁ ?

- MeritĂŁ dezmembratĂŁ „acasĂŁ” sau datĂŁ la un centru ?

- Cât aș putea scoate pe ea ?

Mulțumesc !

Eu am avut acum cativa ani un tds, asa hulit in comunitate, si mie sincer mi-a placut mult la vremea aceea, in afara de reconditionarea pompei VP si inca o garnitura acolo, am mai schimbat o patina parca, ca era uzata, nu am avut nici cea mai mica problema.La vremea respectiva eram impresionat de starea turbinei la verificare, fara joc in ax, testata pe stand si era ok, si masina avea vreo 230.000 km.....eu am ramas cu imaginea unui motor robust.

Daca tot ai probleme cu motorul, si certitudinea ca vanzand masina nu iei mare lucru, de ce nu cauti un motor in stare buna, si ai rezolvat problema? La vanzare iei cateva sute de euro pe ea, dezmembrata sau intreaga.