Jump to content

Consum mare 120d 2005?

robitm

Recommended Posts

te inteleg perfect: am tot 120d manual 163cai m47 cu dpf, cumva acelasi consum(vreo 9-10 pe oras si vreo 6 afara), a fost chiar mai mare dar aveam temperatura apei pe la 54grade, am schimbat termostatele si consumul a scazut la cele mentionate mai sus. partea proasta, indiferent ce mai zic pe aici colegii, e ca mie tot mi se pare maricel consumul. compar cu consumul la alta masina a mea(x6m50d) si nu s foarte diferite....asa ca ori x-ul e destul de eficient, ori 1-ul consuma destul de mult, sau destul de mult pentru scopul in care eu am cumpart-o si anume de a avea o masina mai economicoasa de fataiala si in dar si afara orasului.

Si eu am cam acelasi consum ca voi pt 120D din 2006, M47.

Iarna:

Oras = 10-11

Afara = 7-8

Vara:

Oras = 8-9

Afara = 5-6

Mers destul de sportiv pe unde am loc. In Cluj, unde traficul e infernal, deci consumul mi se pare normal.

La fel si diferenta de consum dintre anotimpuri. Iarna stai mult pe loc sa se incalzeasca, incalzire in scaune, pneuri de iarna, mers mai mult in viteze inferioare.

(..) compar cu consumul la alta masina a mea(x6m50d) si nu s foarte diferite....asa ca ori x-ul e destul de eficient, ori 1-ul consuma destul de mult, sau destul de mult pentru scopul in care eu am cumpart-o si anume de a avea o masina mai economicoasa de fataiala si in dar si afara orasului.

Ori tu ai talpa mai grea in seria 1, ..ori ai acelasi motor pe ambele masini; ori te lauzi desigur astea nu sunt decat niste afirmatii distractive ;)

Dar, sincer, afirmatia ta sfideaza normalul; x5 si prin forma masinii aerodinamic v-a consuma intotdeauna mai mult, nu mai vorbim de capacitate cilindrica si greutate.

Eu am acelasi consum (iarna mai mult un pic, vara mai putin) pentru ca, conduc la fel aproape tot timpul de 100k km.. fara sa ma mint, pun de fiecare data 50 litri si ma uit in bord! Nimic mai real decat aceasta apreciere.

Daca conduceti la fel veti avea acelasi consum. Nasol e cand conduceti la fel si consumul creste; atunci e de pus intrebari! Drumuri buni!

Edited by bimmer90f30

• 2 weeks later...

118D 2014, cutie manuala, 104k km la bord, consum mediu 6,4 l/100km pe ultimii 7426 de km cu o viteza medie de 30km/h. Regimul este jumatate oras (Timisoara) si jumatate afara.

In noiembrie am adus-o din Gemania cu un consum de 4.7 pe o distanta de aproximativ 1400 km, regim autostrada, media de viteza 100 km/h. Deci, la un calcul simplu, consumul in oras este undeva pe la 8l/100km.

Sarbatori fericite!