Jump to content

F31 - 318D (primul BMW)

Tavicu

Recommended Posts

Salut,

Am tot urmarit acest forum si in special aceasta sectiune de ceva timp dar abea acu m-am decis si eu sa povestesc despre masinuta mea.

In octombrie am devenit si eu fericitul posesor al unui F31. Este o poveste lunga cum am luat-o si am zis sa nu va plictisesc :p

Long story short: am trimis un prieten dupa ea, aceasta masina fiind ultima pe lista si cea de backup!

Dupa ce am adus-o in tara si am fost la BMW sa schimb lichidul de frana si am aflat ca masina a fost luata de la un partener BMW si tocmai iesise din leasing avand service all inclusive pana atunci.

Intial imi doream un 320 dar pentru ca nu am gasit ceva cu toate dotarile care mi le doream si la un pret ok m-am multumit cu un 318 (mai ales ca veneam de pe un opel cu 80 cai :p)

Masina este exceptionala ... drept dovada ca am facut 20k km in 4 luni cand eu inainte faceam 10k intr-un an :)

IMG_3392.jpg IMG_3400.jpg IMG_0220.jpg

Edited by Tavicu
  • Like 7

• 3 weeks later...

Pentru ca iarna asta am simtit nevoia si am gasit un volan cu incalzire la super pret am decis sa imi fac un mic retrofit :)

Astazi mi-au ajuns si restul pieselor urmand ca saptamana viitoare sa fac o excursie la Neo pentru a le monta.

Ramane sa ma bucur de functionalitate la anu :))

Urmeaza sa schimb si placutele de frana cat de curant si atunci am profitat si comandat doua pliculete de "pasta pentru frane" avand in vedere ca nu stiu daca cei de la service au. (poza este luata de pe net)

Ca si placute am decis sa merg pe ATE normale (nu ceramice). La fosta masina am schimbat tot sistemu de franare cu ATE dupa ce am avut o problema si era sa fac accident si am fost foarte multumit de aceasta marca :)

P.S: Recomand bavauto.ro. In 4 zile de cand am dat comanda am avut piesele livrate.

post-79033-0-98458900-1487961271_thumb.jpg

post-79033-0-59071600-1487961278_thumb.jpg

post-79033-0-77525100-1487961512_thumb.jpg

Edited by Tavicu
  • Like 2

YES! Inca un combi in trafic :D Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea! Multi km fara probleme.

Inainte de ea tot break am avut si in momentu de fata nu as da pe nimic brake-ul :)

Mi se pare mult mai folositor plus dotarile in plus (portbagaj electric si faptu ca se poate deschide doar geamul).

• 2 weeks later...

Am profitat weekend-ul acesta pentru ca a fost cald si l-am dedicat curateniei

M-am enervat nitel sambata pentru ca dupa ce am spalat masina am vazut ca peste tot am lovituri de portiera. Stau si ma intreb ... chiar asa de greu e sa te dai jos din masina avand grija sa nu lovesti pe altii?

Nu mai zic ca tot timpul cand parchez am grija unde ... ma uit intre ce masini parchez si prefer sa ma duc la sfarsitul parcarii unde nu am decat un vecin. Cert e ca daca il prind pe unu/una, nu scapa pana nu imi plateste un polish complet :p

In fine ... dupa mai multi draci am realizat ca nu rezolv nimic si oricum urma sa ii fac un mic detailing la exterior ca sa scap de zgarieturi :)

Vineri am fost si la Adrian (Neo) pentru a monta volanul incalzit. Da ... stiu, acu cand a trecut iarna :))

Este foarte misto, singurul minus este ca atunci cand am cumparat volanul nu am gasit unul cu cusatura rosie asa cum aveam eu. Dar oricum nu preconizez ca o sa il tin mult. As vrea sa trec la unul M.

Mi-au ramas si ceva piese in urma retrofitului (Volanul sport, SZL-ul si trim-ul de sub volan) in caz ca doreste cineva: http://www.bmwclub.ro/forums/topic/179242-piese-f30-f31/

post-79033-0-06727200-1488725103_thumb.jpg

post-79033-0-34467100-1488725109_thumb.jpg

• Like 5

• 4 weeks later...

Saptamana trecuta am primit anvelopele noi de vara si in weekend le-am montat.

Rezultatul celor de la Autosoft Fundeni se poate vedea in pozele de mai jos ... imi venea sa ii strang de gat.

Am si intrebat inainte sa ma duc si cand am ajuns daca au aparatura de runflat!

Doar o janta a scapat intreaga din 3 ...

post-79033-0-17893600-1490779452_thumb.jpg

post-79033-0-13566600-1490779461_thumb.jpg

Pffai...eu nu plecam de acolo cu ele asa...pfff....

Ai dreptate numai ca optiunile de rezolvare ... nu prea exista la noi.

Sa dea timpu inapoi nu se poate, sa iti dea jante noi iar nu se poate ... de reparat nu ti le repara nimeni si sincer nu as avea nici incredere, mai ramane despagubire doar ca deja dai in altele si mai multi draci iti faci.

Asa ca am lasat review pe google si mergem mai departe.

P.S daca cunoaste cineva vre-o metoda de reparare sau pe cineva care ma poate ajuta ... dar nu as vrea sa reconditionez toata janta.

Edited by Tavicu

Ii cafteai bine pe toti ?! :p Intr-un fel ai si tu dreptate..

Nu ii cafteam...ca nu asa se rezolva lucrurile, chemat patron, mica intelegere sau scandal+opc.

Nu te joci cu lucrurile scumpe ale unei persoane, nu iti bati joc de ele in halul ala, daca stii ca esti prost si nu esti in stare sa faci lucrurile cum trebuie, stai in pana mea acasa sau nu te baga, poate proprietarul a muncit mult sa isi ia masina sau poate sunt bani munciti nu furati, nu te bagi sa faci pe desteptul cu nisfe jante de bmw daca nu esti capabil de ce trebuie sa faci.

Edited by selena
  • Like 4

si eu recomand autosoft militari...ma duc la ei de cativa ani...si de cele mai multe ori fac drum special de la targoviste pt echilibrat si geometrie.

acum ceva zile am fost, pentru ca neamtul unde a echilibrat rotile i-au pus 120 grame pe roata :))

cand o puneam pe aparat iesea pe zero, dar nu era ok.

Lucreaza atent si a invartit anvelopa pe janta pana au iesit 15 grame.

Edited by Alex_wly

Data viitoare voi stii si eu ...

Sunt ok si la geometrie? Sau e mai precisa cea de la BMW? Stiu ca au alt sistem de prindere in gaurelele de pe jante.

Ma gandesc sa ii fac geometria pentru ca erau putin mancate mai mult in interior cauciucurile de pe spate decat in interior.

Desi imi e cam "frica" sa nu plec cu mai multe probleme ... mai ales ca masina nu trage stanga/dreapta si ca diferenta era foarte mica.

• 4 months later...

Salutare.

Nu am mai scris de foarte mult timp si am zis sa mai aduc si eu un update referitor la masinuta mea :)

S-au intamplat destul de multe. De ex masinuta a trecut de 200k km. Totul merge perfect. Am fost in concediu si ... vis, asa cum ma si asteptam :)

- Schimbat placutele de frana fata + spate. Am avut ceva probleme in urma schimbului, aparand un scartait la roata stanga spate atunci cand se incing placutele. In urma unor verificari la reprezentanta a rezultat ce este etrier-ul care ramane blocat nitel. Am facut comanda de kit-ul de reparatie si saptamana urmatoare o sa schimbam piesele. Cand am inlocuit placutele service-ul a impins pistonul inapoi fara sa curete mizeria de pe el/garnitura ... 10 lei un spray de curatat frane ... scump :)

- Curatat galeria de admisie

- Revizia la cutia de viteze schimband tot uleiul cu pompa flush

- Facut upgrade la sistemul audio de la basic la HiFi. Si odata cu acest upgrade am izolat fonic/termic si usile + fetele de usi.

- Schimbat rama radioului cu cea de la LCI

Cam atat imi vine in minte momentan :)

Vreau sa ii fac o revizie mai detaliata si am cerut o oferta de pret pentru: schimbat tampoane motor, tampoane cutia de viteze, ulei diferential, ulei cutie de transfer si cureaua de accesorii + rola intinzatoare.

post-79033-0-52811500-1503568122_thumb.jpg

post-79033-0-37863000-1503568126_thumb.jpg

acum am vazut postul tau...scuze de intarziere.....du-te cu incredere la autosoft militari pentru geometrie.

Da, am auzit intre timp de la mai multe persoane ca ar fii incantate de cel din militari.

Cand urmeaza sa pun rotile de iarna vreau sa ma duc sa fac si geometria si sa echilibrez si ambele seturi de jante.

Merci de sugestie :)

Edited by Tavicu

• 2 weeks later...