Jump to content

Pierdut sunet dupa o prostie E90

cosminnn93

Recommended Posts

De cand am masina, un E90 din 2006, am vrut sa scot modulul ala de telefon din cotiera sa am mai mult spatiu. Azi am reusit sa fac asta doar ca... nu cum trebuie.

Am scos suportul aproape integral, mi-a ramas o parte. Sub partea de am scos-o am gasit 2 randuri de fire si, intr-un moment de lipsa de inteligenta, am decis sa le tai. Am taiat unul din ele, totul bine, cand sa-l tai pe al doilea a facut un mic scurtcircuit si mi s-a taiat sunetul in masina. Cand zic sunet zic atat muzica cat si gongurile de centuri, martori, etc. Ulterior am cautat un tutorial pe ceva forum strain(da, stiu, trebuia sa fac asta de la inceput, imi asum ca am gresit grav) si am aflat cum ar fi trebuit sa fac operatiunea defapt. Trebuia sa scot pielea de la frana de mana si sa deconectez acele doua cabluri si apoi sa trag de ele si ieseau cu totul fara probleme. In final am facut asta, acum nu mai am nimic din suportul de telefon in cotiera, urmeaza sa caut sa cumpar o tavita pentru locul respectiv, dar sunet tot nu am.

Ma gandesc ca e o siguranta de vina? Alta explicatie nu am. Doar ca nu imi dau seama deloc din legenda sigurantelor care ar putea fi. Atasez o poza si sper ca cineva dintre voi ma poate ajuta.

Repet, sunt constient ca am facut o mare prostie cand am taiat firele si nu m-am gandit inainte sa fac asta, initial am crezut ca firele aveau legatura cu sunetul cu ceva, dar defapt nu e asa. In caz ca nu e siguranta de vina nu am nici cea mai mica idee ce poate fi si pana luni cand pot ajunge la un service innebunesc.

post-79219-0-91930500-1488657202_thumb.jpg

2, 23, 51, 58, 17, 26, 27 verifica-le, dar doar e simpla schema de citit: in stanga ai desenul, iar in dreapta siguranta corespondenta desenului. citesti exact cum citesti scrisul, de la stanga la dreapta. Edited by aranza

cauta siguranta de la modulul bluetooth si vezi daca e sarita. cine te a invatat sa tai fire in masina?

Nu prea imi dau seama care ar putea fi acea siguranta. Nimeni nu m-a invatat, am fost doar extrem de neatent si cu gandul in alta parte de mi s-a parut o idee buna sa fac treaba asta.

2, 23, 51, 58, 17, 26, 27 verifica-le, dar doar e simpla schema de citit: in stanga ai desenul, iar in dreapta siguranta corespondenta desenului. citesti exact cum citesti scrisul, de la stanga la dreapta.

51 - start stop

58 - cred ca se refera la partea cu ceasurile de bord

restul ar putea avea legatura, dar astea 2 ar putea fi?

16 26 27 au un semn de telefon, sa fie bluetoothul una din ele?