Jump to content

Schimb "nari" bara fata-motor prea incins?

Recommended Posts

Salutare,

De curand am aflat ca la masina mea(116i 1.6i/2004) narile de la bara fata ("kidney grille"-denumirea care am gasit-o pe net) ar trebui sa le am "goale" ,nu semi-obturate.

Masina a venit din fabrica cu AC standard dar undeva la primul proprietar s-a facut conversie la dublu-climatronic/aer conditionat automat.

Numai ca pe versiunea "cheala" de AC,masina vine cu nari semi-obturate(cum le am acum) iar pe cea cu AC automat vine cu ele goale,doar cu fantele verticale.

Asta zice si realoem-ul.

Am urmarit temperatura in bord in meniul secret,antigelul sta la 92-98grade in mers pe DN iar in oras urca la 98-103 grade.Mi s-a zis ca e ok,dar parca totusi la 35grade afara mi-e ca va urca si mai mult.

Radiatorul e cam prafuit,o sa fac o curatire mai serioasa la o spalatorie auto.

Mi s-a propus o varianta de a "trafora" grilele ca sa ramana doar cu fantele verticale insa e ceva manopera si mi-e ca o sa arate anapoda.

Varianta 2 e sa iau un set aftermarket(am gasit undeva la 9x ron x 2 buc) pe producator BLIC sau QWP(varianta aftermarket A***ne*(nu fac reclama)) insa mi s-a zis ca ar fi de proasta calitate.Banuiesc ca e vorba de clipsurile de prindere.Pana la urma,daca reusesc sa le infig in bara,sunt multumit.

Am incercat sa dau una jos azi ca sa o compar apoi cu una aftermarket,aproape ca reusisem insa ceva o mai tine sus.Pe tutorialele pe Youtube am vazut ca se folosea o surubelnita dreapta sa departeze cele 3 clipsuri superioare de bara insa din cauza fantelor pline nu vad si nici nu e pozitie.In alt filmulet desfaceau cele 4 suruburi inbus care tin bara sus pe trager si o departau incat sa incapa mana sa pot desface clipsurile superioare insa cam flambau bara,mi-e sa nu crape :(

A mai facut cineva treaba asta la grile semi-obturate?

Un sfat?

Multumesc anticipat!

Adi,

Edited by AdrianHH