Jump to content

My F07

Florin_pch

Recommended Posts

Salutare,

mi-ar fi placut sa pun description "marele rechin alb", dar e mai de graba balena :)

Am zburat pana la Dusseldorf de unde am inchiriat o masina si am plecat in cautari. Dupa doua vizionari nefericite, mi-am gasit aleasa, 12 ore mai tarziu avand numere si pregatit fiind de drum:

BMW 535xd GT, 299 cp, 2011, 184.000km

Singurele probleme gasite la un service acolo, dar si la BanatCar in Timisoara, erori pe 2 bujii si releu, trebuind sa le schimb pana se raceste vremea. Intre timp urmeaza roti noi (am reusit sa stric un cauciuc deja) si un drum la Ace, s-o facem impecabila :)

Pe drum s-a comportat exemplar si e clar ca ii priesc autostrazile Germane :)

Standard Equipment

1CD Brake Energy Regeneration

4CG Int.strip Satinsilver

4NB Aut.air Conditioning 4-zone Control

548 Speedometer With Kilometer Reading

851 Language Version German

Options

1CB Co2 Content

2B2 Lt/aly Wheels Doublespoke 316/mt

2VA Adaptive Drive

223 Dynamic Damper Control

229 Dynamic Drive

230 Eu Specific Additional Equipment

248 Steering Wheel Heating

3AG Backup Camera

302 Alarm System

316 Automatic Tailgate Operation

319 Integrated Universal Remote Control

322 Comfort Access System

323 Soft Close Automatic System For Doors

4UR Ambient Light

402 Panorama Glass Roof

423 Floor Mats, Velour

428 Warning Triangle

430 Int/ext Rr Vw Mirror W Aut Anti-dazzle

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d

441 Smokers Package

456 Comfort Seats, Electric. Adjustable

488 Lumbar Support Driver/front Passenger

494 Seat Heating F Driver/front Passenger

496 Seat Heating For Rear Seats

5AC Autom. High-beam Headlights Control

5AG Lane Change Warning

5DF Active Cruise Ctrl+stop&go Funct.

502 Headlight Washer System

508 Park Distance Control (pdc)

522 Xenon Light

524 Adaptive Headlights

6AA Bmw Teleservices

6AB Control Teleservices

6FL Usb-/audio Interface

6NF Ext.con.of The Music Play.i.mobilph

6NR Apps

6VC Control Combox

609 Navigation System Professional

610 Head Up Display

612 Bmw Assist

614 Internet Preparation

615 Extended Bmw Online Information

616 Bmw Online

620 Voice Input System

633 Prep.mob. Ph. Business Bluet.interf.

654 Dab Tuner

677 Hifi System Professional

698 Area-code 2

7RS Comfort Package

7SP Navi Professinal W.handyprep.bluetooth

710 M Leather Steering Wheel

760 Individual High-gloss Satin Chrome

8KA Oelservice Int. 30.000 Km/24 Months

8SC Country Spec. Release Of Teleservice

8TH Speed Limit Info

8TM Daytime Driving Lights On Engine St

8TN Daytime Driving Lights Selectable B

801 Germany Version

879 German / On-board Documentation

post-81010-0-11253500-1491825455_thumb.jpg

post-81010-0-87028000-1491825458_thumb.png

post-81010-0-82704700-1491825462_thumb.jpg

post-81010-0-86564000-1491825466_thumb.jpg

• Like 3

Km multi si fara probleme cu "marele alb"

...... Daca nu as fi avut o voce puternica ( si stresanta ) pe langa mine cand imi cautam masina.....era foarte probabil sa caut ceva asemanator

Te inteleg, mie mi-a pus prietena avertizor sonor la 150km/h :))) in Germania aproape am compus o melodie la cat de des a sunat :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Salut....frumoasa rau masina.....pneurile sunt runflat ?

Da, RFT. Am mai mers vreo 15km pe el asa si azi dimineata le-am schimbat pe toate 4 cu acelasi model: Pirelli PZero 245/40/20 fata si 275/35/20 spate, jante style 316.

Desi nu sunt de pe aceeasi masina, au o uzura apropiata si sper sa nu puna multa presiune pe cutia de transfer.

post-81010-0-52062100-1492000146_thumb.jpg

Edited by Florin_pch

salve!

ce dimensiune avea anvelopa care a crapat?

Salut, era 245/40 R20.

Pe spate aveam 275/35 R20 si am dat si cu roata aia in groapa respectiva, dar a rezistat. In principiu au cam aceeasi inaltime, dar pe spate e amortizarea mai buna si probabil am mai pierdut si din viteza.

mda!

nu poti sa pui niste roti mai mari ca sa ai un talon placut al anvelopei.

ma oftic si eu ca pe a mea nu am 245/40R19 fata si 275/35R19 spate, practic anvelopa cu talon identic cu ce ai tu, insa mereu ma calmez cand vad cacaturile care se intampla.

pe masina anterioara aveam 225/45R17, deci talon un pic mai mare ca al tau si am rupt doua anvelope. chiar nu are sens.

Edited by edit

Nici eu nu cred ca are sens. Eu o sa procedez asa:

Stau vara asta cu R20, talonul de mai sus.

La iarna pun R18 cu talon mai mare -> confort, consum, fara cauciucuri taiate aiurea, galme, etc

Daca nu mai stric niciun cauciuc pe 20 pana la iarna, le pastrez ca roti de vara pe astea. Daca se mai intampla...raman cu cele de 18 definitiv si iau pt ele si cauciucuri de vara.

Oricum ar fi, casco ce include si cauciucurile.

Spor!

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Se pare ca trebuie sa schimb si releul de la bujii. Cand am mers la schimb, am gasit alte probleme: scapa antigel la ultima imbinare inainte de radiator si am doua suruburi foarte foarte ruginite la conducta de la racitor la EGR. In plus, pe doua injectoare am motorina/ulei care balteste acolo. Nu arata prea bine. Celelalte 4 sunt perfect uscate. N-am putut s-o las toata ziua, asa ca voi rezolva saptamana viitoare.

post-81010-0-09018000-1495186596_thumb.png

post-81010-0-71150200-1495186602_thumb.jpg

Salut, ms explicatie. Ca sa inteleg mai bine, te referi la doua chestii total diferite si independente:

1. sub conducta de EGR e pompa de apa si scapa antigel la garnitura - inteles si usor de schimbat probabil. oricum nu e grav.

2. ai acelasi motor si mai ai si tu urme de motorina pe injectoarele 1 si 2. Ai idee de la ce?

Salutare.

Exemplara "balena" , la fel si motorizarea.

Chiar daca am evitat la toate masinile culoarea alba, pe a ta da excelent !

Legat de jante, ori esti tu ceva mai ghinionist, ori s-au inmultit gropile prin Bucuresti (ceea ce nu m-ar mira) .

Am avut si eu jante pe 18 RFT si in afara de cateva zgarieturi minore,nu am avut probleme.

Una peste alta, sa o stapanesti sanatos si fara incidente !

Drumuri bune!

Dezastru in Buc. eu unul am anvelope vara/iarna nonrunflat 245/45/19 de doi ani si nu am avut nici macar o pana, cei drept nu circul des in Bucuresti.

In poza postata se vede antigel la pompa de apa, pe mine de curand ma lasat la 140k,

Legat de injectoare din cate stiu sunt niste garnituri bulite, dar la a mea e asa de cand am luato si nu am treaba lor caci sunt in parametri pe diagnoza.

IMG_8211_1024x1024.JPG?v=1475499952

Edited by Stormzor
  • Like 1

Chiar nu dau in dusmanie :)

Prima data am fost neatent si n-am vazut groapa. Acum mi-a ciupit din rim protection intr-o bordura. Asta e, putin ghinion.

Eu o sa trec pe 18 nRFT, sa fiu sigur ca nu mai am evenimente "gratuite".

Si injectoarele mele sunt in parametri, deci n-o sa ma stresez prea tare. Am decis sa le curat si sa urmaresc in cat timp se aduna iar motorina.

Edited by Florin_pch
  • Like 1

Schimbat releu de bujii, carcasa/corp termostat (aparent cu tot cu termostat), suruburile bucluclase (ruginite) si curatat admisie de aer.

Nu avea pierderi mari de antigel (n-a aparut nimic in bord si nivelul era ok) dar am considerat ca e bine de schimbat. La fel si suruburile de la racitorul de EGR.

Pe admisie aveam o deviatie de maxim 5% de la pozitia normala a clapetelor, dar nu era foarte murdara. Totul in parametri acum.

post-81010-0-00378800-1496070785_thumb.png

• Like 1

Thanks!

Merg la lucamotors.ro, sunt multimarca. Nu sunt perfecti, dar la mine si-au facut treaba. Din pacate, nu prea te lasa pe langa masina si eu tin la asta, din curiozitate. E foarte curat, aduc piesele repede, iti explica ce gasesc pe la ea, iti arata, raspund la telefon si sunt seriosi.

Se ocupa de cam orice, inclusiv reconditionari si am vazut masini pretentioase la ei. Ultima data aveau un aston cu probleme la electrica :)

Eu o sa mai merg daca am nevoie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Florin_pch