Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Joja Ulei e90 320i si ambreiaj

PTR193

Recommended Posts

Salutare, sunt destul de nou aici, precum si nou posesor de BMW seria 3 2000cm3 bezina (320i)

Poate s-a mai discutat si imi cer scuze, trebuie sa fac un drum la Cluj, din Bucuresti, si am o nedumerire cu nivelul uleiului in bord sau in IDRIVE, uneori este la maxim, alteori 4 din 5, alteori la jumatatea "jojei" digitale, ce trebuie sa fac sa stiu exact nivelul lui ? M-am uitat in motor cat am putut pe gaura de umplere cu ulei de pe motor si uleiul arata super bine, este, maro asa, a fost schimbat acum cateva mii de km, 3-4 mii!

Alta intrebare, am schimat ambreiajul recent pentru ca m-a lasat in drum, si am o "rontzaiala" in pedala de ambreiaj cand e cald motorul, nu este o vibratie de volanta, se simte mai mult ca si cum se invarte rulmentul. Am inteles ca ambreiajul se regleaza cu o scula speciala pentru ca se regleaza singur, nu stiu daca cei de la service au facut asta, dar in cazul in care nu au facut treaba asta, ce urmari sunt ? Ma pot baza pe ea 1200 de km prin tara noastra draga? O sa merg la service ziele astea sa se uite si baietii de acolo, sa simta cum face pedala, presupun ca ori e kit-ul defect din fabrica, ori defect de montaj, indiferent de rezultat, tot trebuie cutia demontata.

Multumesc de raspunsuri!

Cu respect, Adrian Petrovici

Edited by PTR193

Salutare, sunt destul de nou aici, precum si nou posesor de BMW seria 3 2000cm3 bezina (320i)

(.....................)

Adrian Petrovici

Citeste mai intai regulamentul la punctul 4:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

Mi se pare ofensiv ochiului. E greu sa inteleg altceva decat ca vrei sa scrii cu alta culoare pentru motive PERSONALE.

Edited by bimmer90f30

Ambreajul NU se regleaza (cu o scula..).

Daca afli/citesti ca ambreiajul e cu autoreglaj (si chiar asa este..) inseamna ca placa de presiune se autoregleaza dupa grosimea discului ambreiaj prin mecanismul (placii) acesteia pana cand discul ambreiaj este uzat/subtiat complet si patineaza si trebuie inlocuit. Alte reglaje/imterventii nu sunt pe partea de ambreiaj. ..Exceptand folosirea unei scule speciale pentru resetarea placii de presiune daca se doreste pastrarea acestei la schimbul discului ambreiaj uzat.

La tine probabil rulemtul de presiune al placii este uzat, care se poate auzi(pentru inceput) doar cand e motorul cald, ca mai apoi sa se auda de cate ori pedala ambreiaj e apasata- in consecinta se recomanda inlocuirea chitului de ambreiaj. Pe multe topice aici s-a discutat.. si asta e recomandat.

Cand trebuie schimbat, cat te mai tine? Numai drumurile in afara oraselor, adica cu cat folosesti mai rar ambreiajul cu atat tine mai mult.. E logic nu?

La resetarea/interpretarea nivelului uleiului zic sa astepti replicile celor care au asa sistem de analiza pe masina.

Masina mea are clasica joja. :sorcerer:

Edited by bimmer90f30

Ambreajul NU se regleaza (cu o scula..).

Daca afli/citesti ca ambreiajul e cu autoreglaj (si chiar asa este..) inseamna ca placa de presiune se autoregleaza dupa grosimea discului ambreiaj prin mecanismul (placii) acesteia pana cand discul ambreiaj este uzat/subtiat complet si patineaza si trebuie inlocuit. Alte reglaje/imterventii nu sunt pe partea de ambreiaj. ..Exceptand folosirea unei scule speciale pentru resetarea placii de presiune daca se doreste pastrarea acestei la schimbul discului ambreiaj uzat.

La resetarea/interpretarea nivelului uleiului zic sa astepti replicile celor care au asa sistem de analiza pe masina.

Masina mea are clasica joja. :sorcerer:

Am inteles acum, iti multumesc, astept poate a mai patit cineva la fel cu uleiul, imi e frica doar sa nu se strice senzorul si eu sa nu stiu!