Jump to content

sfat achizitie suport biciclete pe e90

Rico24

Recommended Posts

Salutare tuturor. Vreau sa imi cumpar un suport pentru 2 biciclete pe care sa il pun pe masina. Ma intereseaza sa aflu daca cineva are montat asa ceva sau si-a cumparat un asemenea sistem si care sunt cele mai ok dpdv al montajului, securitatii, etc. Din cautarile mele pe net am gasit sistemul Thule freeway 968 care e si destul de ieftin doar ca un utilizator zicea ca i-a tras de portiera de la portbagaj si i-a deplasat balamaua sau ceva de genu asta. As prefera sa fie cat mai ieftin si sa fie in spatele masinii pt ca pe masina implica cumpararea si unor bare transversale si pretul creste simtitor. Nu vreau sa investesc prea mult deoarece nu preconizez sa il folosesc foarte des. Multumesc.

Salut, Thule sunt ft calitative dar ai grija cine le monteaza si cum. Eu am portbagaj Thule pe masina pentru schiuri si sunt ft multumit de el. A fost prins de firma care le vindea, montajul a fost inclus in pretul de achizitie. Sunt ft multumit de el, nu am avut niciodata probleme cu el si il folosesc de 3-4 ori pe an. Edited by six in line
  • Like 1

Personal folosesc Thule 591, si nu as recomanda unul pus pe capota portbagajului. Nu cred ca e gandita sa tina 2 biciclete (care au in jur de 25 kg impreuna) plus greutatea suportului. Daca tot zici ca nu il vei folosi asa des, ai in vedere si faptul ca se monteaza/demonteaza ceva mai greu ca unul care vine pe masina, si poate nu vrei sa te incurce la fiecare deschidere a portbagajului. Al meu are 3 cleme si apoi il ai in mana.

Daca tot vrei in spate, ai in vedere si unul care se prinde pe nuca de tractare. Un carlig aftermerket (daca nu ai deja) e simtitor mai ieftin ca un set de bare transversale. Avantajul la bare, e ca mai poti pune si altceva pe ele decat suport de bicicleta.

A.

Edited by Atomykatt
  • Like 1

Si eu am Thule freeway 968, pentru 3 biciclete, pare destul de ok. Inca nu l-am folosit, nu am apucat sa ies cu el - dar la banii respectivi parea cel mai ok.

Ca sa nu ai probleme, poti pune 2 bucatele de folie transparenta in locul unde stau tampoanele alea de cauciuc pe capota portbagajului, in felul asta nu o sa se zgaraie, iar folia nu o sa se observe.

Pe aia cu deplasarea usii nu cred ca s-a petrecut in conditii normale de utilizare. In primul rand cand ai 2-3 biciclete, mergi mai usor, mai ales unde e drumul prost. Daca ii dai pana iti sar bicicletele dupa tine, e normal ca ceva rau o sa se intample.

Varianta pe carlig ar fi mai ok, dar implica alte costuri, plus ca strica aspectul masinii in anumite cazuri. Iar un carlig detasabil e si mai scump ca unul normal.

• Like 1

va multumesc pentru sfaturi si opinii. sunt constient ca pe bare e mult mai ok dar si ca pret e mult mai mare. nu am carlig de remorcare si nu cred ca o sa cumpar in curand vreunul. o remarca buna de la tavicu in ceea ce priveste praful si mizeria aruncate spre biciclete, nu m-am gandit la asta, poate la drum le poti inveli in ceva sau acoperi cu un sac/folie. deocamdata nu o sa cumpar bare transversale. poate le gasesc pe aici la mana a doua in viitor :rolleyes:

deocamdata cred ca o solutie rapida si de compromis este sistemul pe portbagaj pe care poate o sa il incerc in ideea ca il pot returna in 30 de zile daca nu imi place ceva la el..