Jump to content

Achizitie BMW 320D, Diesel 2006 M47

slashlinux

Recommended Posts

Buna ziua,

In primul rand bine v-am gasit, sunt nou pe forum :rolleyes: , as dori sa achizitionez un 320D m47 din 2006 si am o serie de intrebari, banuiesc ca este normal ca orice new buyer, numai ca nu prea am incredere in samsari si in masini mai vechi.

Dintre cei care au achizitionat/stiu BMW 320D, an 2006, automata , 210000 km rulata in germania, ce parere aveti pentru achizitie?

Sunt ingrijorat de urmatoarele posibile defectiuni:

1. Turbina ( am inteles ca este de la mitsubishi) - se poate defecta, este pozitionata in spatele motorului intr-un loc greu de ajuns sau de reparat?

2. Filtrul de particul sau DPF -ul este ok, mai trebuie curatat, a avut cineva probleme?

3. Pompa de inalta presiune si injectoarele se defecteaza des, sunt rezistente, a avut cineva probleme?

4. Consumul banuiesc ca este mai mic decat cel benzinar

5. Distributia este pe lant asa ca se schimba la 500k km

6. Uleiul din cutia automata nu este recomandat de catre BMW sa fie schimbat, dar din cate stiu orice ulei isi pierde din proprietati

7. Alte defecte la care trebuie sa ma astept, nu sunt detinator de bmw deci nu cunosc.

8. Masina nu o iau pentru oras ci pentru drumuri lungi.

Si inca o data intreb daca in tot acest timp a avut probleme cu aceste piese : DPF, EGR, injectoare, turbina, cutie, sunt niste piese foarte scumpe si banuiesc ca trebuie sa am bani sa le repar/reconditionez etc..

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Filtrul de particule ar trebui sa fie ok la kilometrii astia, sa mai duca lejer un 50000 km daca regenerarile s-au facut cum trebuie.

Injectoarele trebuie verificate pe tester la corectii. Aici e cu dus si intors, dar nu se schimba greu, le poti lua SH in caz ca ai probleme. (ca nu se duc toate, daca are vreunul corectie mare il schimbi).

Daca e M47 nu ai treaba cu distributia pana la 300.000 km.

Consumul e bunicel. Eu am la 520D media de 7, si mers mai mult prin oras.

Sa verifici si volanta sa vezi cum e.

Injectoarele nu sunt deloc scumpe, chiar si nou pe Bosch e undeva la 900 de RON, dar le poti lua second.

Are volanta automata, da.

6. Uleiul din cutia automata nu este recomandat de catre BMW sa fie schimbat, dar din cate stiu orice ulei isi pierde din proprietati

Se schimba, trebuie incercata masina la rece, cel mai des acolo se simt defectiunile.

Edited by jeezy