Jump to content

520 D - 2006 Am rotile indreptate inainte si volanul stramb

Andrei Aron

Recommended Posts

Va salut! Am cumparat de curand masina din Germania, 520d E60 si merge exceptional de bine, doar ca am o problema la directie. Nu se simte vreo diferenta, dar este deranjant la drum lung. Am rotile drepte si volanul in "pozitie de ora 8:10" Este costisitoare aceasta problema? In ce consta mai exact? Se rezolva daca fac geometria rotilor? Edited by Andrei Aron

Va salut! Am cumparat de curand masina din Germania, 520d E60 si merge exceptional de bine, doar ca am o problema la directie. Nu se simte vreo diferenta, dar este deranjant la drum lung. Am rotile drepte si volanul in "pozitie de ora 8:10" Este costisitoare aceasta problema? In ce consta mai exact? Se rezolva daca fac geometria rotilor?

Salut.

Hai sa-ti explic defapt cum sta treaba:

Cel mai probabil, volanul tau fie a fost schimbat, fie a fost dat jos din diverse motive , cert este ca in momentul in care a fost pus inapoi, cine a facut manopera probabil nu a remarcat ca rotile s-au strambat (de la cat a tras de volan :laugh: ) .

Nu vorbesc din povesti, vorbesc din proprie experienta traita la un service, unde a trebuit sa imi scoata bordul, iar apoi dupa ce am plecat am observat ca in pozitie dreapta a rotilor, volanul statea cu aprox 10 cm mai in dreapta.

Poti sa remediezi chiar tu problema, daca ai indemanare si sculele necesare. (a , si multa rabdare, s-ar putea sa te chinui putin la piulita din centrul volanului).

LE:

@lucianWRC

Din cate stiu eu, geomeria rotilor are legatura cu unghiul de cadere (inclinare - interior/exterior) , deci nu vad legatura cu pozitia volanului stanga/dreapta.

Mai mult, cat timp volanul sta nemiscat, masina sta bine pe sosea , nu vad ce legatura ar avea cu geometria.

Corectati-ma daca gresesc. :rolleyes:

Edited by BMG e46 320d
  • Like 1

• 1 month later...
Am lasat asta deoparte momentan, fiind o problmea minora 1 la mana, si 2 la mana am o problema la coloana de volan. Si la Reprezentanta in Bucuresti mi-au spus prima data 2.500 lei coloana in sine si acum am factura proforma de 9.000 de lei, doar piesa fiind 6.700 de lei. Aveti vreo indrumare in alta parte sau vreo idee ceva, va rog?

Salut.

Hai sa-ti explic defapt cum sta treaba:

Cel mai probabil, volanul tau fie a fost schimbat, fie a fost dat jos din diverse motive , cert este ca in momentul in care a fost pus inapoi, cine a facut manopera probabil nu a remarcat ca rotile s-au strambat (de la cat a tras de volan :laugh: ) .

Nu vorbesc din povesti, vorbesc din proprie experienta traita la un service, unde a trebuit sa imi scoata bordul, iar apoi dupa ce am plecat am observat ca in pozitie dreapta a rotilor, volanul statea cu aprox 10 cm mai in dreapta.

Poti sa remediezi chiar tu problema, daca ai indemanare si sculele necesare. (a , si multa rabdare, s-ar putea sa te chinui putin la piulita din centrul volanului).

LE:

@lucianWRC

Din cate stiu eu, geomeria rotilor are legatura cu unghiul de cadere (inclinare - interior/exterior) , deci nu vad legatura cu pozitia volanului stanga/dreapta.

Mai mult, cat timp volanul sta nemiscat, masina sta bine pe sosea , nu vad ce legatura ar avea cu geometria.

Corectati-ma daca gresesc. :rolleyes:

Nu știu cum e la F10, dar la E46 volanul nu poate sa fie pus in alta poziție decât cea corecta.

Geometria poate sa rezolve problema lui. Am avut aceiași problema dupĂŁ ce am schimbat mai multe piese la suspensie/articulație și s-a rezolvat prin fĂŁcutul geometriei.

eu zic mai intai sa puna seria de sasiu a masinii si apoi sa va dati cu parerea! e60 nu e e46 cum nici f10 nu e e60! momentan niciunul dintre voi nu stie despre ce masina e vorba si nici ce tip de caseta de directie are.... vorbiti din amintiri si comparati masini ce nu au nicio treaba una cu alta!

e bine ca primiti "+", inseamna ca mai sunt si altii care va impartasesc opiniile dar nu vor/pot sa se exprime in nume propriu

adevarul e ca trebuie sa fie destul de "dorel" cineva sa puna volanul stramb la BMW cand are clar un ghidaj unic pe volan si pe ax........ :thumbsup:

adevarul e ca trebuie sa fie destul de "dorel" cineva sa puna volanul stramb la BMW cand are clar un ghidaj unic pe volan si pe ax........ :thumbsup:

La asta ma refeream cand ziceam ca la E46 (care are acel ghidaj) nu poti sa-l pui in alta pozitie. Si din moment ce E46 are acel ghidaj m-as mira ca F10 sau un model mai nou sa nu-l aiba..

Din ce deduc, masina e E60. La E60 nu poti pune volanul in alta pozitie, decat cu ciocanul. Are un ghidaj care nu te lasa sa-l bagi oricum.

Daca volanul sta intr-o parte, ori s-a umblat la coloana de volan, ori la reglajele din capetele de bara/bielete directie.

Ai cumva coloana de volan electrica, de ti-au dat scorul ala? Adica se misca sus/jos la buton?

Puteai si tu sa pui niste poze cu pozitia volanului si sistemul de reglaj.

eu cred ca explicatia e mult mai simpla si din moment ce omul nu vrea sa puna seria de sasiu si nici sa spuna mai multe informatii , consider ca situatia de fata e conform proverbului:

"UN PROST ARUNCĂ O PIATRĂ ȘI ZECE ÎNȚELEPȚI SE CHINUIE S-O SCOATĂ"

o confirma chiar el....

Am lasat asta deoparte momentan, fiind o problmea minora 1 la mana, si 2 la mana am o problema la coloana de volan..

concluzia: vorbaraie degeaba, timp pierdut din nou in incercarea de a ajuta pe cineva ce nu vrea/nu are nevoie de ajutor

m am retras :thumbsup:

Edited by SKW
  • Like 4