Jump to content

Fir rupt sub masina, langa electromotor

Recommended Posts

Va salut.

Intrucat zilele trecute am intampinat o problema cu electromotorul, in sensul ca bendixul nu mai era aruncat si astfel, electromotorul invartea in gol, pana la urma au cedat si carbunii.

Dupa mari cautari, am reusit sa gasesc platoul de carbuni, carbunii (Separat) si bendixul (cumparate noi, daca are cineva nevoie il ajut cu drag -dar este un magazin din Rm. Sarat) .

Electromotorul s-a scos mai usor decat ma asteptam. Surubul de sus, demontat prin spatele galeriei de admisie prin zona senzorului de presiune, iar cel de-al doilea scos pe sub masina, dupa ce se desface primul surub din cutia de viteze (nu poti invarti cheia de el). Ceva chinuiala o sa fie insa cu suruburile, care se vor uza rau la desfacere.

In fine, cum problema s-a rezolvat, sa trec la subiect.

Am gasit chiar sub electromotor, doua trasee de cabluri prinse in soricei (a se vedea poza) , care din cauza frecarii si a vibratiilor s-au cam rupt. Fiind la rampa si neavand posibilitatea sa lipesc firele (se intampla sa am letconul in portbagaj, dar nema' curent) , le-am desizolat, legat ca la carte apoi izolat.

Stie cineva de unde provin acele cabluri ? Va intreb pentru ca dupa ce le-am legat, am pus electromotorul si am plecat, parca era alta masina, turbina intra mult mai repede si cuplul incepea de mult mai jos in turatii. Am simtit ca masina este alta si ca si-a revenit ca in vremurile bune.

Unul dintre cabluri (cel buclat din poza) este de la senzorul de pe baia de ulei. Insa cel intins, orizontal ? nu am reusit sa ii gasesc traseul sa imi pot da seama de unde este.

20170623_204318_copy.jpg

Apropo, daca are cineva nevoie de informatii legate de procesul prin care se demonteaza electromotorul, curatare, schimbare platou carbuni, bendix, etc, nu ezitati sa ma intrebati, valabil pentru e46 320d 136cp M47.

Multumesc anticipat.

Edited by BMG e46 320d