Jump to content

Apa La picioare si in Spate...

MFM

Recommended Posts

Salutare am si eu o mica problema..am un e36 coupe, ieri cand am facut curat am vazut ca in spatele de la scaunul soferului inclusiv la picioare intr-o zona mica este mcheta umeda... :getlost: si nu ii dau de cap nu gasesc cauza..mi s- a intamplat si asta toamna..cand erau ploile mari am uscat o intr-un final..si de atunci nu au mai fost..probleme..acum observ iar..la fel aceeeleasi zone....

Ce poate fi? Ce sa verific?

Apa din instalatie nu dispare....am un cheder rupt pe partea la sofer dar din cate am inteles nu ar trebui sa fie din cauza lui..

Orice sfat este binevenit multumesc anticipat

Am avut ceva similar la un E46. Problema era bariera de vapori din portiere. Este practic o panza pe care o gasesti dupa ce dai fata de portiera jos. In cazul meu bariera era dezlipita in partea de jos. Orice scurgere (mai ales pe timp de ploaie) se prelingea pe bariera si apoi in habitaclu (prin partea de jos a portierei). Un tub de mastic a rezolvat problema. Incepe cu verificarea barierei de vapori. Edited by X X L

M-am gandit si la asta..ideeea este ca atunci cand am dat fetele de usa jos..nu a avut aceea izolati...ulterior am izolat eu usile putin cu o panza...acum nu stiu ce sa zic..o sa incerc si cu mastic cum ai spus...sper sa rezolv..:( multumesc anticipat

Ai trapa la masina?

Daca ai trapa atunci verifica scurgerile de la ea.Exista doua furtune de scurgere, unul in stanga si unul in dreapta.Desfaci plafonul ca sa ai acces la ele.

La mine erau iesite furtunele si curgea pe langa.Se prelingea pe stalpi si ajungea fix sub mocheta de sub pedale.

M-am gandit si la asta..ideeea este ca atunci cand am dat fetele de usa jos..nu a avut aceea izolati...ulterior am izolat eu usile putin cu o panza...acum nu stiu ce sa zic..o sa incerc si cu mastic cum ai spus...sper sa rezolv..:( multumesc anticipat

Ai pus panză? Pânza se umezește si va mirosi urât.

Edited by florin1967

Ai pus panzĂŁ? Pânza se umezește si va mirosi urât.

Man izolatiile originale...de la usi nu erau cand am luat masina si am izolat fetele de usi cu pasla fonomin..si stiu ca este estul de buna..nu imi miroase urat..si sincer tind sa cred ca nu se prelinge apa pe la fetele de usi..sunt uscate..si in interiorul usilor...chiar nu stiu ce sa mai verific :( multumesc

Am revenit cu informatii am descoperit pe unde se prelinge apa...pe la parbriz unde este aeroterma..in zona aceea...nu stiu ce sa i fac..daca a patit cineva treaba asta as fii recunoscator sa aud o solutie multumesc anticipat

Trebuie sa desfaci sa vezi ce piese (care trebuiau sa izoleze)sunt vechi, crapate sau rupte langa parbriz sub capotĂŁ si sa le schimbi.Daca apa din masina este apa exterioara (de ploaie).

Daca in acelas timp pierzi si lichid de racire de la motor ,atunci problema este la sistemul de incalzire de sub bord(tevi, furtune,radiator incalzire).

Sub capota langa parbriz(zona acea trebuie inspectata).

Ridica prima data capota si verifica daca ai garnitura (cauciucul)de etansare la locul ei.Asemanatoare cu cea din link.In link ai poza si cu zona unde trebuie sa umbli.

https://www.google.co.uk/search?q=bmw+e36+under+the+hood&client=ms-android-samsung&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZnOqGrOvUAhWkHsAKHXlSBG0Q_AUICSgB&biw=360&bih=560#tbm=isch&q=bmw+e36+under+the+hood+close+to+windscreen&imgrc=k4iVD4F6EQOX_M:

Edited by calinbmw2000

Man plasticul si chederele.sunt la locul lor..chiar daca nu sunt in cea mai buna stare...am turnat apa in locul unde e aeroterma..unde e canalul acela cu plasticul de la parbriz dat jos man...si din cate am inteles nu e corect sa curga in interior si ca ar fi o garnitura de la aeroterma care nu mai etanseaza..si.nu stiu cum sa ajung la ea :(

Nu ai ce sa umbli la bord (deocamdata).

Apa iti intra de afara prin zona din poza atasata de mine mai sus.

Dupa ce a trecut de piesa fisurata sau garnitura lipsa ajunge pe mocheta.

Aceasta la e36 se intinde foarte aproape de aeroterma sub bord .Apa nu trebuie sa parcurga distanta mare pana la mocheta.

Mocheta care 80% este de fapt burete.

Verifica si etansarea parbrizului la baza poate scapi cu niste silicon.

Edited by calinbmw2000

Da o sa etqnsez si sub parbriz..dar ideea este ca nu prea mai ajuns in multe locuri langa aeroterma sa pun silicon ca e inghesuiala...:( voiam sa te intreb se poate desface si din exterior de aici aeroterma sa ajung sa vad exact pe unde se scurge? Mersi mult

Tot asa aveam si eu apa in spate si in fata si nu stiam pe unde intra, atentie ca pragurile au scurgeri, eu le-am gasit infundate, le-am desfundat si nu mai am nici o problema, scurgerile sunt la tampoanele de cauciuc pe care poti sa o pui pe elevator, le dai jos, le cureti(erau pline de pamant ale mele) si le pui la loc.

Salut..man te referi la.dopurile de scurgere ale caroseriei? Ca eu stiu ca alea trebuie sa fie pise mereu..

Din pacate eu am.turnat apa pe la.aeroterma pe acolo sub parbriz si am.vazut ca picura la picioare si nu stiu cum sa ajung la fisura :( mersi oricum