Jump to content

BMW R 1200 CL!

Buggy-man

Recommended Posts

Salut!

Cu doi ani in urma am achizitionat un BMW R 1200 C!

Am fost extrem de incantat si multumit de achizitia facuta, totul pana acum doua zile cand mergand la reprezentanta am vazut R1200CL!

Cu toate ca are acelasi sasiu cu R1200C, R1200CL mi s-a parut mult mai impunatoare, mai pe gustul meu, drept pentru care am facut un buy-back cu reprezentanta si.....de cateva ore sunt proprietarul unei motociclete R1200CL!

Este adevarat, in viraje scurte este mult mai greu de manevrat decat R1200C insa la drum te unge pe suflet!

Mai am sa ma obisnuiesc cu schimbatorul de viteze care are si partea din spate (poti sa schimbi viteza cu calcaiul) si in rest cred ca este OK!

Ma interesa sa stiu daca mai este cineva pe forum care detine asa ceva si ce sfaturi imi poate da!

Multumesc!

Multumesc!

De ce BMW?

La momentul cand am cumparat R1200C nu cunosteam foarte multe despre motociclete (nici acum nu stiu prea multe) insa stiam un singur lucru, sa nu fie de viteza!

De BMW eram oarecum legat ptr. ca am doua auto (330 iX si 745 LI)! Asa am ajuns sa studiez oferta de moto si primul lucru care mi-a atras atentia la BMW a fost suspensia si tractiunea pe cardan! Ceva diferit din ce cunosteam eu la acel moment!

Cand am aflat si de ABS mi-a pus capac si-am zis "asta e'"!

Si uite asa .....BMW

Edited by Buggy-man

Nu m-am putut abtine si am "calarit-o" tot weekend-ul asta!

Vreau sa spun ca este super, este mult mai confortabila decat R1200C!

Diferenta notabila se refera la virajele scurte, mult mai greu de controlat!

Insa compenseaza cu restul de dotari suplimentare, radio-cd, ABS, servo frana, coburile mult mai spatioase si mai multe, posibilitatea de a regla taria amortizorului pe spate, etc.!

sa-l stapanesti cu placere. si eu am aschimbat 3 bmw-uri (r1150r, gs1200, rt1200) la bavaria in ultimii 2 ani. am optat pt comfort pana la urma ca si tine schimband gs-ul cu un rt. despre cl, unii il lauda altii il injura. important este ca fiecare isi cumpara motor/masina pt. sine nu pt cei din jur. daca tu te simti bine cu el e ok. si mie mi-ar placea un chooper mare dar am luat-o pe asta din motiv de cp, pot sa-i dau in cap la 200+ daca ma apuca.

nu stiu daca exista la r1200cl dar stiu sigur ca la unele modle bmw exista, o sa ma interesez

am gasit, stiam eu ceva, la k 1200 lt exista asa ceva si se numeste electrohydraulic centre stand.

link

greutatea la asa ceva este de 353kg uscat.

si totusi tu cum urci cele 300kg pe cric, sau are doar cric lateral?

Edited by neamih