Jump to content

Nelamurire navigatie E60

bogdan.03

Recommended Posts

Salutare la toata lumea!

Zilele acestea mi-am achizitionat si eu un BMW E60 520d 163 hp din 2006, si sunt foarte fericit de masina,dar am si eu o nelamurire,sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Masina are navigatie mica si doresc sa-i atasez si eu un tuner tv,dar problema este ca nu stiu ce tip de tuner trebuie sa cumpar.Nici mp.3 nu sunt sigur ca citeste.Magazia de discuri citeste doar .cda-uri,adica cd-uri din acelea cu 10-12 melodii max pe disc..

Am inteles de la cineva ca mi-ar trebui navigatia mare cu CIC care are si tuner tv incorporat si citeste si mp.3-uri,dar nu am bani prea multi sa mai bag in acest bmw,destul m-a uscat achizitia masinii in sine...Se poate monta tuner tv aftermarket cumva mai ieftin sau trebuie modul original pt acest tip de masina.Va rog ajutati-ma si pe mine sa inteleg.Vreau sa am si eu tv in masina si sa pot asculta mp.3 uri

Va multumesc,

Edited by bogdan.03

CIC- ul e mai permisiv in acest sens, dar nu are tuner tv incorporat. Il adaugi tu daca vrei. La ora actuala insa mai gasesti doar transmisii TV digitale. Nu stiu exact daca gasesti tuner digital, dar e o investitie nejustificata din punct de vedere financiar.

Pentru mp3, mai bine faci un retrofit de Mulf2 High si folosesti direct stick USB.

De unde esti?

dar tuner tv analogic ii pot pune?Tatal meu are un bmw x5 e53 din 2004 si vreau sa spun ca la el se prinde un post tv(parca sa zic tvr) cu purici dar se prinde asta e important.Am ramas socat.Nu stiu ce fel de tuner are x5 dar e tare,avand in vedere ca eu sunt din Buzau,iar aici nu e nici un fel de sanse sa se prinda ceva.Eu sincer m-as bucura sa pot receptiona si cu "purici" un post tv,nu sunt fitos sa vad lacrima.

Cat despre retrofit de Mulf2 High sa folosesc stick usb chiar m-as bucura sa pot folosi stick decat cd-uri,dar nu stiu in ce limba vorbesti,habar nu am cum se face :(

Edited by bogdan.03

cred ca sunt destul de slabe sansele sa poti monta modul TV pe navigatie mica. x5 ul are modul analog si probabil prinde singurul post tv care inca emite in analog in EU (TVR1). nu o sa mai fie pentru mult timp oricum.

modul tv analog pentru e60 se gaseste usor DAR sa ajungi sa faci retrofit de TV la e60 ai nevoie de multe piese si o sa fie f scump si degeaba, deci uita ideea de TV OEM

daca vrei sa pui chinezarie din aia precum in link ul tau, exista n variante

daca vrei sa montezi mulf2high pentru USB, ai nevoie de modul (150eur) + cablu si port usb (350rron). asta in conditiile in care ai deja modul bluetooth pe masina

pune seria de sasiu sa vedem ce masina ai si ce dotari

seria este: WBANC31020CX22305

560L NC31

Spuneti-mi si mie va rog frumos,pe aceasta masina pot sa instalez navigatia mare cu idrive fara probleme?.ca am de gand sa fac acest pas pe viitor.Ingrijorarea mea ar fi urmatoarea,daca trebuie sa modific si plansa de bord si sa intru in alte cheltuilei.intreb asta pt. ca unitatea mare are 2 unitati dvd.si nu inteleg cum ar trebui sa adaptez unitatea mare in bordul meu care are o "scobitura" unde ar trebui sa vina unitatea a 2 de dvd.

Deci,pot sa montez fara probleme unitatea pt navigatie mare pe masina mea?Mi-o doresc f.mult si sper din tot sufletul sa pot face upgradeul

post-84018-0-56277800-1501496811_thumb.jpg

post-84018-0-16095800-1501496816_thumb.jpg

Edited by bogdan.03

Se schimba si trim-ul ala indicat de tine, inclusiv rama de la clima.

Atentie ca daca iei navigatie de facelift, iti trebuie rama de facelift si implicit ar fi bine panou de clima facelift. Altfel ramai cu spatiu gol intre butoane si rama. Mai studiaza putin pe forum ca gasesti topic-uri dedicate si afli mai multe.

mai am inca o nelamurire.Daca optez pt navigatia mare,o pot lua si pe bucati adica azi sa iau separat displayul si alta data unitatea?Sau e bine cand fac pasul sa le iau pe toate odata?Asa displayul pt navi mare l-am gasit si la 300 de lei sh,dar mi-e frica sa nu l iau degeaba si sa nu se potriveasca cu o alta unitate de navi mare.Sa trebuiasca sa fie perche sau le pot lua linistit si pe bucati?Deci pot sa le iau pe bucati,sau e bine sa le iau pe toate odata cand fac pasul?

Am gasit un service in Brasov si mi-au spus ca ma costa 400e daca fac upgradeul la navi mare,cu navi-ul meu la schimb.E ok pretul sau e mult?

Mie sincer sa va spun mi se pare cam mult 400e.Sau gresesc?

Edited by bogdan.03

Pai navigatia ta aproape ca nu are pret. 400E e pretul unui navi mare complet. Deci poti spune ca pentru pretul navigatiei tale ti se face manopera si ai o oarecare garantie. Poate-i un pic cam mare, dar te duci cu masina si in 2 ore pleci cu ea facuta. Nu mai stai sa o vinzi pe-a ta, sa gasesti piesele corespunzatoare.

unitatea mare ( 2 dvd uri ) merge cu ecran mare si unitatea mica (1 dvd) merge cu ecran mic. nu le poti combina , deci trebuie sa le iei impreuna

pretul pentru ornamentul ala e 150 ron max NOU

idrive ul nu se schimba

daca iei unitate CCC de LCI ( aia cu butoanele cu touch 1-8) trebuie sa cumperi si panou de clima de LCI , impreuna cu ornamentul de plastic pentru CCC LCI

SKW mi-am dat si eu seama ca nu pot combina ecran mic cu unitate mare sau viceversa.Poate nu m-am exprimat eu bine.Ma refeream daca pot sa iau pe bucati doar displayul pt. navi mare acum si mai tarziu sa iau unitatea pt acelasi tip de ecran mare.Adica sa le iau pe bucati,ca nu am toti banii acum.Sau si astea trebuie sa le iau toate odata?Aici e nelamurirea mea. Edited by bogdan.03

pai gata ii dau bice.Am gasit ecranul pt navi mare la 300-350 de lei.Vanzatorul mi-a spus ca e perfect functional.Am vreo metoda sa-l verific la un service ceva,la un electronist, daca eranul chiar e functional sau e imposibil?Sau il iau la ghici?

Ideea este ca vreau sa-l iau pe bucati ca poate m-o costa mai putin per total

Edited by bogdan.03

da am facut niste calcule:

-displayul 300 ron

-unitatea cu 2 dvd-uri cel mai mic pret din ce am gasit sh este 1250 ron pret absolut fix,nu mai vrea deloc sa negocieze nimic

-trimul si rama de la clima nu stiu cat costa pt ca nu le-am gasit separat la vanzare pe alea.... !!!??

-iar butonul mare de meniu mi-au spus unii ca nu trebuie schimbat,deci il pot folosi f bine pe cel care-l am

+la sfarsit manopera cat mi-o lua sa mi le monteze in service,care habar nu am cat mi-o lua :(

probabil ca ies mai scump pe bucati,dar nu am toti banii sa le iau pe toate odata,si nu simti "socul" ca atunci cand dai toti banii odata.Vreau sa fac in timp in tihna upgradeul.Oricum oricat de greu imi este nici nu discut,trecere o fac la navi mare ca e mult mai faina decat asta mica,iar pe navigatia mare poti vedea un film ceva,are mai multe optiuni.unitatea de dvd la navi mica citeste doar cd de navigatie si atat,iar la cd changerul de 6 cd-uri citeste doar .cda-uri.Melodiile mp3 trebuie sa le convertesc in .cda,trackuri.E primitiva rau de tot...ma simt ca in anii 70 la acest capitol

p.s cand am cumparat aceasta masina nu am stiut de aceste neajunsuri,si nu m-am documentat ca daca stiam cautam masina cu navigatie mare din start,asta era primul criteriu

Edited by bogdan.03

Deci ai 1550 doar navigatia. Trimul de obicei il gasesti tot la cei ce vand unitatea, ca se cere la acest retrofit. E vreo 140 de lei nou cel de la clima, cel de jos tot cam pe acolo.

Manopera inca n-ai socotit-o. Iar unitatea e cea mai ieftina. Tine cont ca unitatile sunt cam predispuse oboselii si poti avea probleme la scurt timp dupa ce le cumperi. Deci care-i afacerea?

Nu esti mai linistit daca mergi la baietii din BV?

Film nu vei vedea decat pe CIC. Dar si acolo s-ar putea sa nu-ti mearga toate formatele.

Nu stiu daca filmele ar trebui sa te intereseaze, cat functionalitatea sistemului. Tu stii cel mai bine ce-ti doresti de la masina.

Edited by C_o_s_m_i_n

mai am si eu o intrebare ca sa nu mai deschid n topicuri.Pana fac trecerea la navigatia mare,am sanse sa gasesc si eu cd de navigatie cu harta Romaniei pt navigatia mea mica?Sau nici aici nu am noroc?Cel care mi-a vandut masina mi-a dat cd cu acoperirea Europei,dar mai putin Romania.Deci nici macar de navigatie nu ma pot folosi.In schimb coordonatele locatiei mi le citeste,deci antenna de GPS tind sa cred ca functioneaza

Am incercat sa fac un cd de navigatie cu harta Romaniei de pe filelist dar nu vrea.....

Edited by bogdan.03

din ce vad pe poze unitatile CiC au doar o unitate dvd+hdd de 80gb incorporat,nu 2 unitati dvd.Nu mai inteleg nimic.Ecranul de navi mare care se gaseste separat este diferit si ala?Adica un ecran mare de la o unitate cu 2 dvd-uri(care nu are Cic) se potriveste la o unitate cu Cic?Sau si la alea difera ecranele?

deja ma doare capul...:(

Edited by bogdan.03

Si pe noi...

Daca are hdd incorporat, la ce ar mai avea nevoie de doua fante pentru dvd?

Repet: de ce nu rasfoiesti un pic aria asta? Ai invata multe despre ce inseamna masina pe care-o conduci.

Edited by C_o_s_m_i_n