Jump to content

cod ulei motor e60

bogdan.03

Recommended Posts

Buna ziua.Sunt la mare de vreo 4-5 zile venit si sunt un pic ingrijorat in legatura cu masina mea.Am verificat nivelul de ulei la motor si pe joja imi arata nivelul intre min si max,deci undeva la jumatate.As avea si eu 2 intrebari.Va rog ajutati-ma

1. nivelul de ulei este ok la jumatate sau trebuie sa fie full

2.pe capac,bmw-ul recomanda ulei castrol,dar nu specifica mai exact ce tip 0w,5w,10w,sintetic,nesintetic,si ce cod mai exact.Va rog spuneti-mi ce tip de ulei trebuie sa cumpar pt un bmw 520d e60

------------------------------------------------------------------------

p.s.Dupa ce am sosit la mare am constatat ca si nivelul antigelului din vasu de expansiune era scazut,noroc ca mi-a spus cineva ca trebuie sa cumpar G11 si sa completez.Am crezut initial ca e spart radiatorul,sau vreun furtun crapat,dar dupa ce am completat nivelul de antigel am verificat si nu mai curge.Cineva mi-a spus ca am pierdut antigelulu din vasul de expansiune pt. ca nu a fost bine strans capacul.Asta este varianta light.Sper sa nu fie ceva mai grav.

Pana sa constat ca nivelul de antigel era scazut,masina intrase ca intr-un fel de limp mode,intr-o anomalie de nu mai ma lasa sa trec de 120km/h cu pedala la fund.Cel care mi-a vandut masina nu m-a avertizat nimic despre nivelul de antigel si cel de ulei la motor,iar eu un bou ca nu am verificat inainte sa plec la drum.

Limp mode-ul nu are legatura cu nivelul de antigel sau de ulei. Poate sa fie de la diverse probleme la turbina, DPF infundat etc. Exista multe cauze pentru care poate intra in limp. Trebuie sa faci o diagnoza sa vezi de unde e problema.

E ok sa ai nivelul uleiului intre minim si maxim, nu trebuie sa fie la maxim. Nu cumpara Castrol, asta de la noi din Romania e foarte prost. Cauta ulei Bmw, Liqui Moly sau Motul sa fie 5w30/ 5w40