Jump to content

Sfat achizitie f30

bicuss

Recommended Posts

Buna dimineata,am nevoie de ajutorul vostru va rog.

Pe scurt ...dorec sa achizitionez un f30 din 2013-2014 din Germania si am nevoie de parerile voastre legate de site si mai ales despre masina.

Prima este aceasta http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1729318/11

Si aceasta : http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1679048/9

Astept parerile voastre,Multumesc anticipat si o zi buna!!!

Buna dimineata,am nevoie de ajutorul vostru va rog.

Pe scurt ...dorec sa achizitionez un f30 din 2013-2014 din Germania si am nevoie de parerile voastre legate de site si mai ales despre masina.

Prima este aceasta http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1729318/11

Si aceasta : http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1679048/9

Astept parerile voastre,Multumesc anticipat si o zi buna!!!

Cea cu scaune sport (a doua). Confortul si suportul lateral sunt net superioare.

Din poze au amandoua cutie automata, sau imi scapa mie ceva?

A.

P.S. Nu lua manuala :thumbsup:

L.E.: Da, eu :) adica din reprezentanta BMW, era si pe acel site (bmw.de) anuntul

Edited by Atomykatt

Poti incerca sa negociezi la pret, orice vanzator pe lumea asta negociaza daca vrea sa vanda. Eu asa stiu, orice pret se negociaza si sincer nici nu cumpar de la cineva care nu negociaza. Poti negocia, dar in limitele bunului simt, nu te astepta sa scada 10% la ea. Sa o aduci cu platforma costa cam 400 euro (unde cunosc eu) si sa te duci tu, nush, fa-ti calculele pt drum, hotel, numere de zoll, combustibil, vigneta plus timpul si oboseala ta. Personal, m-as duce personal sa o iau ca sa ma mai plimb putin....eu as face o mini vacanta din asta, dar asta e subiectiv.

Poti incerca sa negociezi la pret, orice vanzator pe lumea asta negociaza daca vrea sa vanda. Eu asa stiu, orice pret se negociaza si sincer nici nu cumpar de la cineva care nu negociaza. Poti negocia, dar in limitele bunului simt, nu te astepta sa scada 10% la ea. Sa o aduci cu platforma costa cam 400 euro (unde cunosc eu) si sa te duci tu, nush, fa-ti calculele pt drum, hotel, numere de zoll, combustibil, vigneta plus timpul si oboseala ta. Personal, m-as duce personal sa o iau ca sa ma mai plimb putin....eu as face o mini vacanta din asta, dar asta e subiectiv.

multumesc pt raspuns,prefer totusi confortul si sa vina acasa pe platforma,problema este daca pot sa am atat de mare incredere ca masina este super ok si sa o cumpar fara sa o vad :)

multumesc pt raspuns,prefer totusi confortul si sa vina acasa pe platforma,problema este daca pot sa am atat de mare incredere ca masina este super ok si sa o cumpar fara sa o vad :)

Eu am fost cu masina sa o iau, cu cineva care se ocupa cu asta (ca sa evit cuvantul samsar), sa vezi acolo oboseala. Eu zic ca merita 2-3 zile de oboseala decat o luna-2-3 in care nu-i dai de cap ce dreacu de defect are. Oricum Ai timp sa te odihnesti cat timp le intra banii in cont (nu ai voie sa treci prin vama cu sume mai mari de 10k EUR). La mine a durat 24 de ore, timp in care mi-am luat un hotel in apropiere, apoi au venit cei de la reprezentanta dimineata si m-au luat de acolo, m-au ajutat (tradus + transport) cu inmatriculatea provizorie. Totul a descurs ca la carte. Personal recomand metoda asta, dar ce-i drept alta nu am testat. Avantajul a fost ca persoana mai avea o comanda de o masina, si acolo am avut cu ce sa ne deplasam sa gasim masina (plecasem chitit pe alta, dar s-a dovedit a fi defecta).

A.

Edited by Atomykatt

Ce este mai exact garantia euro plus?

Este ca daca se strica masina o duci la o reprezentanta BMW oricare ar fi ea din Eu in cazul tau din Ro si o repari pe banii tai.Apoi trimiti facturile la ei si vireaza banii.Daca o duci la ei cred ca o repara ei si nu platesti nimic.Mie mi-au oferit si o revizie gratis dar sa ma plimb pana in Germania ca sa schimb uleiul .......mai lasa la pret dar asa cum spunea mai sus un coleg,10% este mult.

@bicuss, nu vreau sa te dezamagesc, dar acum mi-am adus aminte de o intamplare din perioada cand imi cautam si eu.

Si eu voiam sa o aduc pe platforma. Cunosc cateva persoane care se ocupa cu adusul, si pe roti si pe platforma. Primul raspuns a fost ca fara asigurare nu se baga nimeni la valoarea aia a masinii sa o aduca, iar alti doi mi-au zis sa nu ma complic cu platforma, sa ma duc eu acolo si sa vin cu ea pe roti. Asa ca m-am urcat cu 2 dintre ei in masina si am plecat.

Vezi ca sunt persoane care fac tipul asta de "turism", si in principiu te costa doar drumul. Din pacate Berlinul e destul de departe, si nu stiu cine ar merge cu tine pana acolo.

A.

eu as merge pe masina nr2.

referitor la proces, tocmai ce am trecut eu prin el acum 2 saptamani.

Vazut masina pe site, cerut poze cu defectiuni interior/exterior. totul ok, negociat usor (200EUR) - nu aveam ce sa reprosez masinii la 11000km.

virat banii in ziua aceea si peste 2 zile eram la ei la poarta sa vin cu ea pe roti. avionul(115EUR)+1 noapte cazare Regensburg si ceva mancare pe drum(50+30EUR)+numere zoll si asigurare 1luna(220EUR)+motorina si viniete(~180EUR).

Daca merita sa te duci sa o iei? in cazul meu da. am cochetat f mult cu platforma si eu.

succes!

Numerele de export, normale, sunt cele cu valabilitate de 30 de zile.

Mai exista numere galbene, valabile 5 zile. Sunt numere temporare, valabile doar pe teritoriul Germaniei. Se elibereaza, de obicei, pentru masini fara TUV, masini care nu pot circula altfel.

Nu lua numere galbene. Ungurii sunt foarte atenti la detalii de genul asta si te ard imediat cum te vad.

Pentru 100 de euro diferenta ...

Edited by Graveworm
  • Like 1

Nu te perchezitioneaza nimeni in vama sa iti numere banii. Eu am trecut cu 13-14k in blugi. L-am intrebat explicit pe nenea cu platforma/microbuzul si mi-a spus ca nu a avut niciodata probleme cu banii cash.

La fel am ramas si eu fara permis fix inainte sa plec dupa masina si am ales sa o iau pe platforma, 400e a costat. E naspa sa iei o masina si sa stai in dreapta cat conduce altul, ba poate face si vreo nefacuta.

da...am decis...o sa o aduca o platforma....nu e dif mare de bani si plus ca este obositor(sa stai in dreapta) :))

si pana la urma am ales aceasta masina http://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1777193/1?parkinglot=1

xenon,automata,scaune sport,pachet lumini interior exterior ,clima,pilot, etc.

are cam tot ce imi doream.

ce parere aveti?