Jump to content

E90 - Se opreste in mers

cristiano115

Recommended Posts

Buna !

Revin iar cu o problema <_<

Am obeservat ca in mers se mai intampla sa se opreasca motoru (eu la inceput am crezut ca e din vina mea si ca mi-a murit motoru din cauza ca am lasat ambreiaju prea repede) pana cand o data mi s-a intamplat sa stau cu masina la semafor sa sa se opreasca motoru.. Ideea e ca e destul de periculoasa chestia asta pt ca am ramas de cateva ori in mijlocu intersectiei.. In momentul cand se opreste apar o gramada de erori pe ecran (DSC failure, ABS failure, Tire pressure failure)

Masina functioneaza super bine, nu se aud zgomote ciudate la motor,nu merge intrerupt, nu se simte lipsa de putere.. Eu cred ca ar fi ceva pe partea electrica !.. Am facut si un test ! Atasez poza mai jos..Daca sterg erorile nu mai apare nimic inafara de bujie, pana cand se intampla sa se opreasca iar motoru...

Bmw 320D E90 M47 2005

Rezultat diagnoza:

M47cmne.jpg

• 4 years later...

Din pacate cel mai probabil DDE-ul este problema. Am patit in trecut pe vremea cand aveam E90-ul, tot cu motor M47. Mi se oprea efectiv motorul in mers, era destul de periculos. Lucrul asta mi se intampla doar iarna, cand erau temp cu minus afara. Problema apare din cauza unor lipituri, contacte  imperfecte pe PCBA-ul din interiorul modulului DDE. De-a lungul timpului, tot citind, mi-am dat seama la momentul respectiv ca nu eram singurul, vad ca lumea inca reclama problema asta, deci mai mult ca sigur este una repetitiva, de fabricatie. Am scapat doar cu inlocuirea DDE-ului. Am comandat altul SH care a trebuit ulterior codat pe masina mea de cineva care stie ce face si are sculele necesare.  

• Like 1

10 hours ago, bimmer90f30 said:

De conexiunea cablului de alimentare gros din spatele tabloului de sigurante s-a mentionat in topic? Este o stiuta problema (de cativa ani) a opririi motorului in mers la E90.

Eu de problema asta chiar n-am auzit in cei cinci ani cat am detinut E90-ul si am cam fost la curent cu toate hibele si problemele de care fie am auzit, fie am citit ori discutat cu altii.