Jump to content

Problema schimbare data fabricatie din FA la E90

Recommended Posts

Dupa retrofitul la CIC la E90 pre lci, ca sa codez CIC-ul, a trebuit sa schimb data de fabricatie din FA de la CAS si FRM

Problema este ca acum nu o mai pot schimba inapoi ca sa pot coda alte module

Primesc urmatoarea eroare

Am sters din FA si optiunea 6VA, am crezut ca de la ea este problema, am scris noul FA fara $6VA, dupa care cand sterg #0909 si incerc sa adaug #0406 tot imi aceeasi eroare

SP Daten este v60

Aveti alte idei ?

post-58282-0-14186500-1506991806_thumb.jpg

In principiu, cand faci CIC retrofit , schimbi FA-urile in NCS expert dar NU le scrii in CAS si FRM. Codezi doar CIC cu ele si aia e, eu am facut retrofit la cateva masini fara sa scriu, la mine la E60 l-am scris in CAS pentru ca a fost primul retrofit si nu stiam destule.

Pentru problema ta, verifica ce versiune are NCS expert si daca ai facut bine update-ul la SPdaten 60, astfel incat si NCS sa aiba fisirele noi. Daca in NCS datele au ramas vechi, nu intelege ce e 0909 pt ca nu exista anul asta in fisiere lui. (De ex NCS v3.08 e de prin 2004..)

Verifica inca odata daca SP daten 60 e bine pus peste tot, folosesti BMW Coding Tool pt update?

Eu mi-am pus #0310 in SSD file pentru Combox retrofit pe E60 si NCS nu a plans deloc

In principiu, cand faci CIC retrofit , schimbi FA-urile in NCS expert dar NU le scrii in CAS si FRM. Codezi doar CIC cu ele si aia e, eu am facut retrofit la cateva masini fara sa scriu, la mine la E60 l-am scris in CAS pentru ca a fost primul retrofit si nu stiam destule.

Pentru problema ta, verifica ce versiune are NCS expert si daca ai facut bine update-ul la SPdaten 60, astfel incat si NCS sa aiba fisirele noi. Daca in NCS datele au ramas vechi, nu intelege ce e 0909 pt ca nu exista anul asta in fisiere lui. (De ex NCS v3.08 e de prin 2004..)

Verifica inca odata daca SP daten 60 e bine pus peste tot, folosesti BMW Coding Tool pt update?

Eu mi-am pus #0310 in SSD file pentru Combox retrofit pe E60 si NCS nu a plans deloc

Eu stiam, si asa am vazut si la altii, ca atunci cand codezi un modul, ncs-ul iti citeste FA-ul din CAS sau FRM, nu din ncs, asta fiind motivul pentru care i-am dat FA Write

Versiunea de ncs este 3.1.0, am tot codat diferite module si la alte persoane cu versiunile astea de fisiere si a mers fara probleme, si la mine la fel la alte module, update-ul la sp daten l-am facut cu bmw coding tool

Eu acum am FA-ul cu 0909 si vreau sa-i pun 0406, care este de fapt si data de fabricatie care era initial.

FA-ul pot sa-l modific si sa-l rescriu fara probleme, am scos optiunea 6VA, l-am rescris in CAS fara 6VA, merge fara probleme

Cum ii schimb data de fabricatie si ii pun 0406, imi da eroare deja cand ii dau ok in casuta cu optiunile dela FA, nici nu mai apuic sa-i dau FA Write