Jump to content

Ulei motor F10 525D

mcliviu

Recommended Posts

Salut,

Am solicitat ieri o oferta pentru revizie la masina mea (F10, 525D) de la o reprezentanta din Bruxelles, si mi-au dat in oferta ulei 0w30. Daca nu ma insel, eu am acum 5w30, si nu mi-e clar de ce recomanda 0w30....Voi ce ulei utilizati?

As aprecia daca m-ar lamuri cineva. Masina mea are aprox 160k (nu au cerut info cu privire la rulaj).

Edited by mcliviu

Salut,

Am solicitat ieri o oferta pentru revizie la masina mea (F10, 525D) de la o reprezentanta din Bruxelles, si mi-au dat in oferta ulei 0w30. Daca nu ma insel, eu am acum 5w30, si nu mi-e clar de ce recomanda 0w30....Voi ce ulei utilizati?

As aprecia daca m-ar lamuri cineva. Masina mea are aprox 160k (nu au cerut info cu privire la rulaj).

Eu zic sa ramai la 5W30 de la BMW. Asta-i uleiul default. 0W30 se recomanda a se folosi in tarile cu climat rece, cele nordice, desi Belgia are un climat mai bland chiar si decat la noi.

Vrei sa stii de ce ti-au recomandat 0w30 ? Este de doua ori mai scump de cat 5w30 ... daca zona unde locuiesti nu are temperaturi mai mici de -30/-35 grade, nu are rost sa treci pe 0w30.

Diferenta dintre uleiuri este doar la rece:

552172cs-480.jpg

• Like 2
  • Downvote 2

Merci frumos! Da, pretul este maricel (peste 400) si asta doar pentru ulei si filtrul de ulei + microfilter pe care nu l-am solicitat. Le-am scris inapoi sa-mi zica de ce 0w30 si daca imi pot pune 5w30, si sa ma lase cu microfiltrul. Inca nu mi-au raspuns.

Legat de regimul de temperatura, este mai cald decat la noi, nu am vazut cu minus nici dimineata.

Edited by mcliviu

In cazul in care va plangeti de romanistan, aflati ca si prin alte parti, oamenii de la vanzari sunt batuti in cap.

Ce le scriu eu dupa cateva mail-uri schimbate in care le cerusem initial schimb de ulei si filtru.

"Dear Mr. xxx

I have a few question before making an appointment:

- Is there a reason for recommending 0w30 oil instead of 5w30? I have used only 5w30 LL-04 and I would like to use the same on my engine. Is this possible?

- I have the carbon micro filter recently changed (in the summer), I would like to skip it for now."

ce raspund ei

"Hi Mister yyy

- we use the oil engine Longlife 0w30 is the new engine oil for your BMW 525D.

- No problem, if the filter is has already been changed."

Acum le-am cerut sa imi zica daca pot sa imi vanda la bidon de 1L ulei 5W30, sa vedem ce raspund. bai baiatule....