Jump to content

Sfaturi achiziție BMW 318/320i - Benzina

CDCC

Recommended Posts

BunĂŁ seara!

Eu sunt interesat de achiziționarea unui 318/320i (break, touring), benzinĂŁ.

Ăn prealabil, menționez cĂŁ am citit discuții de pe forum, dar nu sunt toate actuale ori relevante pentru mine.

Astfel mi-ar fi utile (eventual și altor persoane) informații actuale despre aceaste mașini, mai ales ca deja sunt un numĂŁr semnificativ de ani de la lansare, astfel cĂŁ eventuale probleme/avantaje au putut fi observate.

Sunt interesat sa cumpar o masina cu motoarele incepand cu 2007, deci N43B20. Ăn principal aș vrea sĂŁ știu ce probleme pot avea motoarele, cat sunt de eficiente, ce costuri implicĂŁ. Un aspect important ar fi consumul real al motoarelor (utilĂŁ cred ca e și indicarea localitĂŁții).

Aș fi și la prima mașinĂŁ cu tracțiune spate. Am citit cĂŁ ar exista un avantaj faptul cĂŁ mașina e break, ar mai stabiliza mașina. AdevĂŁrat? Oricum, presupun cĂŁ are și mașina ceva sisteme.

BineĂŽnțeles, sunt interesat și de alte alte piese ale mașinii și funcționarea lor ĂŽn timp, inclusiv dotĂŁri/accesorii. Nu fac o enumerare pentru a nu omite ceva; oricum, fiind posesori, cunoașteți mai bine mașina. Posibil voi sĂŁ fi observat și avantajele unor accesorii, opțiuni pe parcursul utilizĂŁrii mașinii (pe care nu le-ați anticipat la momentul achiziționĂŁrii). Daca e cazul, vĂŁ rog sĂŁ menționați pentru a le avea ĂŽn vedere.

ExistĂŁ vreo echipare care sĂŁ nu aibĂŁ airbag-uri și ĂŽn cortinĂŁ?

Ăntrucât voi cumpĂŁra mașina la mâna a 2-a (posibil sĂŁ merg ĂŽn Germania), vĂŁ rog sĂŁ ĂŽmi spuneți la ce ar trebui sĂŁ fiu atent când inspectez mașinĂŁ [dacĂŁ anumite probleme (ori germenii lor) pot fi identificate la o analizĂŁ a mașinii oarecum sumarĂŁ; nu pot face o plimbare de 500km cu mașina]. Eventual, sfaturi de negociere (capcane; autohouse-uri rele/bune; etc.).

Nu e grabĂŁ cu achiziționarea, aș astepta pânĂŁ trece iarna.

DacĂŁ apreciați alte informații utile, sunt binevenite. [​IMG] VĂŁ mulțumesc anticipat! Toate cele bune!

La ce sa te uiti sau sa fii atent cand vrei sa cumperi: Lantul de la distributie sa nu zornaie, ambreiajul, sa fii atent la el, o problema in general ar fi volantul la astfel de motorizari, iti dai seama imediat daca tremura masina sau nu, uleiul sa nu prelinga, poti sa ceri si o carte service eventual, ca sa vezi la cati kilometrii s-au facut schimnburile, rugina, poti sa iei un magnet cu tine, si il pui in general pe aripi, fata/spate, vezi daca prinde sau nu. Verifici tot, inchiderea usilor, a geamurilor, portbagaj etc. Sa fii atent si la diferentialul de pe spate, il auzi daca are joc. Mergi cu geamul deschis si vezi daca auzi rulmentii, ca nu-s ieftini (450 de lei unul).