Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Cost alimentare masini electrice

lucianWRC

Recommended Posts

1 hour ago, Ciprian01 said:

Se refera la consum el, ca iti cari bateriile si ajungi la fel ca un non-plugin

Iar discutia asta? 😕 Chiar presupunand ca ajungi la fel ca un non-plugin, daca mergi 80% in oras si restul in afara, media de consum tot o sa fie *mult* mai mica la un plugin.

2 hours ago, mgi said:

Cum sa nu fie? Am facut multe ture de 3-4,000 km cu al meu, cu trecut munti si asa mai departe. Zero probleme, zero emotii negative. 

Io n-am zis de vreo problema ! Am facut doar comparatia cu un diesel si cifrele arata ca dieselul este mult mai eficient.... in cazul meu , poate altii conduc altfel.

23 minutes ago, alex230ro said:

Nu ajunge ever pe 0 "real" ma uitam pe ceva clip despre Mazda CX60 acolo zicea ca bufferul ar varia in functie de temperatura exterioara .

0% nu ajunge niciodata , nu te lasa BMS-ul sa strici bateria . ca in bord iti arata 0% e alta poveste.

1 hour ago, edit said:

Accelerezi deteriorarea bateriei daca nu o golesti pana la zero si apoi sa o incarci complet pana la 100%?

I

La Plug in n-are nici o treaba golirea bateriei pana la pragul la care BMS-ul taie alimentarea elctrica din baterie , dar e posibil daca o tii la minim mereu si mai e si frigut afara , sa nu-i faca prea bine.

• De acord! 1

Extraurban ajungi repede la ZERO, iar la X1 pe autostrada daca mergi pe pilot automat sau cu viteza constanta nu adaugi autonomie..doar daca mergi in Sport si accelerezi sau pe franare. Pe coborarile mai lungi am incarcat si 8-10 km de autonomie. Evident exista optiunea sa pastrezi nivelul bateriei..

As zice ca la Volvo e ceva mai intuitiv modul de selectie. Ai in acelasi meniu:

• hibrid
  • electric
  • sport
  • pastrarea bateriei/incarcare in mers

La BMW modurile sunt cam ”confusing„ Ai Personal dar la X1 nu il poti configura prea mult, Sport (dar nu stii daca e hibrid sau doar benzina) Eficient (iarasi nu stii ce) Relax (cu masaje si muzica de meditatie) Art (schimba lumina...ca altceva nu m-am prins)...iar ca sa activezi electric cauti prin alta parte...Norocul meu ca nu o conduc prea des...

On 3/28/2025 at 9:19 AM, Tarabostes said:

Relax (cu masaje si muzica de meditatie) Art (schimba lumina...ca altceva nu m-am prins)...iar ca sa activezi electric cauti prin alta parte...

:offtopic:

Marca asta bmw a implementat modul de condus ART si RELAX? 😢😃😢😃

Nu stiu ce sa fac, sa rad sau sa plang..

Eu i-as fi dat in judecata ca deconecteaza soferul de la procesul numit conducerea unui vehicol cu toate functiile "active".

Eu inteleg ca te poti si "deconecta" dar nu prin folosirea unor stimuli auditivi sau de reactie a masinii!

A sau nu e doar pentru sofer e pentru ceilalti ocupanti..

Bezna mintii.. parerea mea.

Edited by bimmer90f30
  • De acord! 1
  • Haha 1

5 hours ago, bimmer90f30 said:

:offtopic:

Marca asta bmw a implementat modul de condus ART si RELAX? 😢😃😢😃

Nu stiu ce sa fac, sa rad sau sa plang..

Eu i-as fi dat in judecata ca deconecteaza soferul de la procesul numit conducerea unui vehicol cu toate functiile "active".

Eu inteleg ca te poti si "deconecta" dar nu prin folosirea unor stimuli auditivi sau de reactie a masinii!

A sau nu e doar pentru sofer e pentru ceilalti ocupanti..

Bezna mintii.. parerea mea.

Da-i in judecata, sef, vin si eu in sala sa rad. Mai ales la partea in care te-au obligat sa cumperi masina :))

• Like 1
  • Haha 1

5 hours ago, mgi said:

Da-i in judecata, sef, vin si eu in sala sa rad.

N'ai cum ca nu le dau io satisfactia de a le lua asa masina.

Eu nu cumpar masina sa imi susure in urechi valurile marii cum am auzit (personal) la un Hyunday Tucson Mild Hybrid.. o balega de masina.. scuzati expresia.

Sef, nu o sa le fac "placerea" celor de la bmw.. de a ma "delecta" cu asa functionalitate la limita normalului. Nu mi propun sa am masina sa dorm sau sa adorm in ea. Si asa le fac din ce in ce mai incomode..

Dar sa nu divagam, sa revenim pe subiect.