Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

Am analizat si eu un pic consumul, la 2.5 m52.

1100km pana la Sulina si inapoi, masina plina, portbagajul full - am avut bagaje chiar si pe la picioare in dreapta si in spate - 9% la pompa (8.5 pe obc), nu am mers incet deloc, nu m-a interesat consumul. Ca idee, media de viteza de la iesire din Bacau, pana aproape de Tecuci a fost in jur de 120 km/ora (60-80 in localitate, 160-200 in afara).

Seara prin oras - cand e liber - mers la consum - 7.5-8 pe obc.

Ziua prin oras, cand e aglomerat - cand consumul nu ma intereseaza 12-13 pe obc.

Seara prin oras, schimbat numai dupa 4500 - 12-15.

Deci, chiar consuma atat de mult benzinarele ?

Bineinteles, la 1.6 aveam cam acelasi consum, poate 1-1.5 litri in minus, si nici nu se compara cu 2.5 :hairy:

Pe bune, merita diferenta asta de consum. Macar sunt satisfacut cand merg cu ea, diferenta enorma de cuplu, trage destul de jos.

Iarna in schimb ma rupe, cand motorul e rece mai mult timp, la drumuri scurte de 3-4 km, cand abia apuca sa ajunga acum la mijloc si trebuie sa opresc... Atunci scot 14-15 usor.

Insa la drumuri lungi, se compenseaza.

Insa la motoarele mai mari, e un pic diferenta la taxe :) :pirate:

Edited by pyu

In conditiile astea, foarte aglomerat, probabil tot pe acolo ma situez si eu.

Consumul mixt pe ultimii 3000 km - 11 pe obc. Dar intr-un oras nu foartea aglomerat + ceva drumuri in afara localitatii.

Eu in Bucuresti scot medie pe o saptamana cam pana in 11 (10.7 - 10.8 ). asta la pompa, ca pe BC imi arata consum 8.7-8,9 cam asa. Iar la pompa mereu mi-a dat considerabil mai mult.

In medie fac cam 150km pe saptamana iar in media asta include vreo 3-4 zile de mers in aglomeratie medie, cam 1-2 iesiri noaptea tarziu + zilele de weekend.

Ideea e ca merg si incet, masina nu vede cam deloc peste 4000rpm. Chiar nu vad rostul sa merg tare cu masina mea pt ca oricum nu ar merge "tare" nici daca as tineo regulat peste 4000.(316, 1999, NFL, 1.9). Sa merg tare asa, doar ca am bmw nu mi se pare nicio smecherie, mergi tare cu o masina la care simti ceva senzatii nu asa aiurea. Plus ca 316nfl are cuplu maxim la 2500rpm, cine a mers cu asa ceva stie ca asta e cam singurul atu al motorizarii, se misca f ok la turatii mici.

Totusi consumul in Bucuresti depinde si de traseul si orele la care merge fiecare. Nu pot compara consumul meu cu consumul unuia care face dimineata la 9 podul grant si se intoarce la 5-6 seara.

Edited by CosminE46

Mi-am facut si eu consumul la un E90 320d 177CP din 2007.

Consumul a fost calculat de la plin la plin,pana la primul click al pompei ,exact aceiasi statie si aceiasi pompa(Petrom Motorina Extra)

665 Km si 46.83 L motorina(cam 250 km extraurban,restul in oras).Mie imi iese un consum de 7.04% la calcule,pe BC imi arata 7.3%.

Nelamurirea mea de ce BC-ul arata mai mult decat consumul real?DIn ce vad pe forum de obicei BC-ul arata invers,adica mai putin....

Am analizat si eu un pic consumul, la 2.5 m52.

1100km pana la Sulina si inapoi, masina plina, portbagajul full - am avut bagaje chiar si pe la picioare in dreapta si in spate - 9% la pompa (8.5 pe obc), nu am mers incet deloc, nu m-a interesat consumul. Ca idee, media de viteza de la iesire din Bacau, pana aproape de Tecuci a fost in jur de 120 km/ora (60-80 in localitate, 160-200 in afara).

Ziua prin oras, cand e aglomerat - cand consumul nu ma intereseaza 12-13 pe obc.

Seara prin oras, schimbat numai dupa 4500 - 12-15.

Deci, chiar consuma atat de mult benzinarele ?

Bineinteles, la 1.6 aveam cam acelasi consum, poate 1-1.5 litri in minus, si nici nu se compara cu 2.5 :hairy:

In ce oras mergi tu de scoti 7,5 cu 2.5-ul ???

Am specificat, 7.5-8 pe obc, daca citeai mai bine, cel real e cu jumatate de litru in plus.

Nu e relevant orasul, in cazul acela vorbeam de o ora tarzie, dupa 11-12 seara, cand e foarte liber, si cand nu o calc.

De dimineata m-am uitat si aveam 8.8% consum pe ~250km, exclusiv in Bucuresti, viteza medie ~30km/h (deci mers relativ ok, pt Buc). Acum 2 zile, cand era viteza medie vreo 32km/h aveam 8.4%, dar cum am dat un pic de aglomeratie cum a crescut :)

Am specificat, 7.5-8 pe obc, daca citeai mai bine, cel real e cu jumatate de litru in plus.

Nu e relevant orasul, in cazul acela vorbeam de o ora tarzie, dupa 11-12 seara, cand e foarte liber, si cand nu o calc.

Conteaza,ce dai tu acolo,atat pe nopate cat si pe zi este consum de compacta 1.4-1.6.

Conteaza,ce dai tu acolo,atat pe nopate cat si pe zi este consum de compacta 1.4-1.6.

Ok atunci, orasul e Suceava.

Am avut 1.6, si crede-ma, diferenta prea mare nu este la consum. Daca 1.6 lua 11-12 lejer prin oras, poate si 12-13 cand e foarte aglomerat, atunci 2.5-ul ia intre 12 si 15 in aceleasi conditii.

Si in afara localitatii, mai putin de 7.5 - 8 nu am scos cu 1.6, mers normal, iar cu 2.5 scot 8-9, mers normal.

Mie imi convine :)

Ok atunci, orasul e Suceava.Am avut 1.6, si crede-ma, diferenta prea mare nu este la consum. Daca 1.6 lua 11-12 lejer prin oras, poate si 12-13 cand e foarte aglomerat, atunci 2.5-ul ia intre 12 si 15 in aceleasi conditii.Si in afara localitatii, mai putin de 7.5 - 8 nu am scos cu 1.6, mers normal, iar cu 2.5 scot 8-9, mers normal.Mie imi convine :)

Imi place de astia cu 320d, unu are 8.xx% in Bucuresti, altul 12-13% in Targul Mures. :))

Pai si la 1.6, cum sa scoti atat? Mi se pare mult, eu cu 1.8, pana la 100kmh, scoteam 6.5, mers pe drumurile nationale, nu autostrada.

Cu 2.5-ul 8-9 e intr-adevar consum normal.

Pai si la 1.6, cum sa scoti atat? Mi se pare mult, eu cu 1.8, pana la 100kmh, scoteam 6.5, mers pe drumurile nationale, nu autostrada.

Si eu real la e46 316nfl cam atat scot la mers normal (incet, limite legale). daca scotea 7.5-8 cu siguranta "normal" la el inseamna alt fel de mers :D.

Edited by CosminE46

Baieti, exista spritmonitor.de .

da, am intrat... o porcarie...

Si eu real la e46 316nfl cam atat scot la mers normal (incet, limite legale). daca scotea 7.5-8 cu siguranta "normal" la el inseamna alt fel de mers :D.

recunosc, am incercat si eu sa scot consumuri din astea , gen 6.5 sau 7.5 ... am alimentat si am iesit in autostrada spre mare... autostrada goala... scria 7.5... dar ala nu e mers, ala e chin si nu exagerez ,nu merg nici eu tare... pilot automat, 90 km la ora pentru consumul de 7.5... nu am rezistat am mers cu 120... masina nu are nimic, o intretin foarte bine...

Edited by umbrella

Ok atunci, orasul e Suceava.

Am avut 1.6, si crede-ma, diferenta prea mare nu este la consum. Daca 1.6 lua 11-12 lejer prin oras, poate si 12-13 cand e foarte aglomerat, atunci 2.5-ul ia intre 12 si 15 in aceleasi conditii.

Si in afara localitatii, mai putin de 7.5 - 8 nu am scos cu 1.6, mers normal, iar cu 2.5 scot 8-9, mers normal.

Mie imi convine :)

15% aglomeratie prin SV parca,parca mai merge.

Unul are M47 altul N47. E diferenta la consum intre non LCI si LCI ;)

Corect si de consum si de putere si fiabilitate :rolleyes:

Baieti, exista spritmonitor.de .

Nu are nicio legatura,traim in ro.

Singura data cand am scos in jur de 7-7.5 a fost la o viteza intre 60 si 80 la ora.

Am fost botit in brasov, si nu mai aveam deloc un tampon la motor, am fost nevoit sa bag un teanc de vreo 10 cm de ziare intre motor si intaritura aia dintre lonjeroane, de sub baie, sa nu crape baia.

Cum acceleram mai tare, simteam ca sare motorul de pe masina, de asta nu puteam veni mai repede. A fost un chin drumul ala, simeam ca nu mai ajuns acasa.

In rest, nu am reusit niciodata sa scot sub 8...

15% aglomeratie prin SV parca,parca mai merge.

Da, o singura data am scos consumul asta, iarna trecuta, cand era si ghetus, si foarte aglomerat.