Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

Pt posesorii de 316i:

Zilele astea si-a cumparat tata un Chevrolet Cruze cu motor de 1.6 113cp.

In prima suta de km are consum aprox 15% la mers normal. Cei drept stau in zona Rahova si rar ii dadea a3-a.

Dar totusi 1.6 15%?

323i e46 :

afara:7-8% mers normal

oras seara:12% la fel mers normal

orasa seara:condus sportiv: 17%

oras ziua in trafic :15-17 % :)

Asta ar fi consumul aproximativ la pompa,pe BC arata cam la fel daca il resetez de fiecare data.

Salut !

Astazi m-am inregistrat si eu. Am 323i 170CP 132KW(cred) BJ-1998,Benzina Super, 225/55 Roti.

Sa stii ca asta imi este si mia consumul. Dar insa vara mia imi ia in Iasi numai 10%. Eu ii pun aditiv gunk la un plin.

Mentionez ca merg cu Super 98,8 Fara plumb si am pus si aditiv in uleiul din motor .

Sper ca poate te ajuta sa iti reduci si tu consumul.

Nu mai dati banii pe aditivi degeaba ,sunt apa de ploaie pentru motor modifica consumul cu 0,01%.

De niciun producator de ulei un comercializeaza asa ceva?

Cine detine cele mai bune laboratoare de cercetare a uleiului si aditivilor, decat marii producatori de ulei.

La fel si aditivii de benzina,motorina,injectoare.Am folosit si eu odata si nu s-a intamplat nimic dupa.

Fcaceti o incercare puneti in aditiv de motorina rugina sau un surub ruginit sa vedeti daca se dizolva ?

Salve.

Pt posesorii de 316i:

Zilele astea si-a cumparat tata un Chevrolet Cruze cu motor de 1.6 113cp.

In prima suta de km are consum aprox 15% la mers normal. Cei drept stau in zona Rahova si rar ii dadea a3-a.

Dar totusi 1.6 15%?

320ci 170 cai ai tu...cati iti consuma? chevrolet cruize este o masina mult prea mare pentru un motor de 1.6 ...sper ca ai vazut ce masina e.

Mie imi consuma 14-15 la mers normal vara. Iarna nu am apucat sa merg si nici nu voi merge pentru ca mi-au suspendat permisul pe 3 luni,

Dar cum am spus traficul era asa de congestionat incat rar ii dadea a 3-a.

Producatorul da consum oficial 9% urban.

Eu zic ca 113 cai sunt suficienti pt o masina de 1350kg fara valente sportive.

Pe ideea asta cu cat mai muti cai cu atat consum mai mic?

Edited by r0n1n

Mie imi consuma 14-15 la mers normal vara. Iarna nu am apucat sa merg si nici nu voi merge pentru ca mi-au suspendat permisul pe 3 luni,

Dar cum am spus traficul era asa de congestionat incat rar ii dadea a 3-a.

Producatorul da consum oficial 9% urban.

Eu zic ca 113 cai sunt suficienti pt o masina de 1350kg fara valente sportive.

Pe ideea asta cu cat mai muti cai cu atat consum mai mic?

pe ideea asta, daca vrei consum decent, mergi cu masina asa cum este ea (adica fara valeitati sportive), daca ii dai in gura ca la un 320i, o sa-ti consume cat un 330i... , nu ai vazut episodu din top gear, cand era priusu pe circuit, in forja si m3-ul dupa el ? Priusu a scos un consum enorm, si M3-u un consum mai mic decat priusul... (priusu mergea in blana, iar M3-u relaxat)...

deci repet.. daca ai 1,6... condu-l ca pe 1,6... si o sa ai consum decent, daca in schimb ii rupi fasu te rupe si el la buzunar,

Foarte adevarat ce zice CristiMD .

Am facut intr-o zi Oradea-Arad dus-intors cu un prieten, cu motociletele. Eu aveam atunci una mai slabuta de 500cm si 70 de cai, el avea una de 1000cm de 130 cai. Mergeam amandoi in acelasi ritm, destul de sport as zice. Eu ca sa tin pasul cu el, ii dadeam blana la motorul meu, in timp ce el mergea fara sa isi solicite prea tare motorul lui. Rezultatul a fost ca in momentul in care ne-am intors acasa (dupa 200 km) am alimentat amandoi exact aceeasi cantitate de combustibil, asta insemnand ca am avut consum identic.

Sunt convins ca este acelasi lucru si la masini.

Nu m-ati inteles.

Nu eu conduceam Chevrolet-ul, il conducea tata, batraneste, intr-o mare aglomeratie.

Din moment ce producatorul da consum urban 9, ma asteptam sa fie 10-11, dar nu 15.

@tiger1 zicea ca consuma mult din cauza ca motorul este prea slab la cat de mare este masina, pe ideea asta dc ar fi avut 200cp va consuma mai putin in aglomeratie? Nu cred.

URS m20b25 - 89

eu pe zapada asta am reusit sa rup de tot racordul ala flexibil care vine pe una din tevile care pleaca dupa evacuarea de pe blocul motor (deoarece am mers pe stradutele de printre blocuri cu burta ursului pe zapada inghetata). culmea e ca racordul ala flexibil este inaintea senzorului de oxigen, fapt pentru care, cred eu, ursul a consumat cam mult :) 26,5%, plus ca facea un zgomot infernal (ca o raba). aseara am observat ca nu se mai aude baraiala aia enervanta, asa ca m-am plimbat mai mult, scotand un consum de 14%. azi m-am uitat sub capota si ce sa vezi : racordul flexibil era cumva stalcit si inghesuit pe teava care duce spre spatele masinii. cred ca am tarat ursul mai mult cu burta de zapada si s-a micsorat gaura dintre racord si teava. asa ca vorbele " bmw-ul se repara de la sine" ramane in picioare :lol:. oricum, dupa sarbatori o sa dau esapamentul jos si o sa-i sudez un alt racord flexibil la urs, ca sa nu am consumuri exagerate pe viitor (gazele nu mai ajungeau ca sa le citeasca senzorul de oxigen si astfel, acesta ii transmitea ECU-ului ca are amestec sarac si ca TREBUIE SA BAGE MAI MULTA BENZINA !!! de unde si consumul de 26,5%).

p.s. consumul, cum o fi el, dar blocantul si jantele de 14" cu anvelope de iarna noi, si-au indeplinit serviciul in mod EXCEPTIONAL :)

sal, 330i 16% in oras, in jur de 12-13 afara, mers relativ sportiv. Daca nu ma plictisesc si dau pe pilot nu sare de 10% mediu, asa am mers in ziua cand am luat-o vreo 400 km cu consum la bord de 10% , la pompa cam 11%, am bagat picioru in ea doar la depasiri, in rest mers constant 130.

Am fost pana la Sinaia zilele astea si am obtinut un consum cam mare (calculat dupa cati litri imi zicea obc ca mai sunt in rezervor). Undeva la 8.8-9.5. Initial m-am gandit ca e din cauza ca la dus am avut masina ghiftuita (4 oameni, portbagajul plin/inghesuit, bagaj pe bancheta intre cei 2, pana la plafon). Dar apoi mi-am dat seama ca am bagat ALTO 101 (de obicei pun 99+). Oare din cauza la benzina asa consum? Ca de obicei, pe acest drum, am un consum mediu de 7.5. Hai sa zic ca acum am mers ceva mai tare, dar pana la 9.5 e mult.. Edited by chriss

Cred ca aveti dreptate. Daca imi aduc bine aminte cum s-a miscat acul din bord, la dus (dupa 160-170 km) se consumase primul patratel si vreo 2mm din al 2-lea (adica vreo 17-18l). Iar la intoarcere (145-155 km) inca nu se consumase tot patratelul inceput la dus (adica doar vreo 11-12l).

M-am uitat la specificatiile modelelor noi si m-au uimit ce putere mare scot din motoare mici, dar mai ales ce consum mic au, la asa putere. De exemplu e90 face lift, 320i scoate 170 de cai din motorul de 2L, face suta in 8.20s si consuma ca un 320d e46. Mie, care nu prea-mi place diesel, mi se pare foarte tare sa ai 170 de cai si sa consume 8.4 / 4.8 l/100km, adica undeva la 10 / 6 l/100km real.

E interesant ca eu cu 118 cai de 318i dau mai multi bani pe benzina decat unu` cu un 330i si 272 de cai, e90 face lift. Este o mare diferenta la consum la e90 intre cele nFL si cele FL. Sa ai bani sa-ti iei un bmw atat de nou, ca apoi n-ai treaba daca esti obisnuit cu un 1.9i din 2000

Nu este consumul real. Este consumul dat de producator. La BMW diferenta intre real si declarat este uneori si de 48 % !!! Asta calculat de cele mai tari reviste auto din lume.

Consumul real la 320i E90 170 CP este in medie de 9,17 [L/100km] !!! sprintmonitor.de