Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

525d-u e39 manual, extraurban, adica , cluj - budapesta - retur, sau cluj - viena retur, aveam un consum de 6,5 la vieze de aprox 140-160 km/h

si minciuna e vorba! ca vad ca esti plin de postari deci numai neinitiat nu cred ca esti.

eu am venit din germania cu e39 din 2002, motor de 2200, intre 120 si 150 si arata pe bord cam 7,5l/100km. mai tare nu i-a dat pentru ca eram obositi. daca ar fi sa pui consumul la pompa.. ala e si mai mare de obicei. sincer nu stiu cum umblati voi cu masinile voastre. poate scrieti o carte

in timisoara, masina aia nu prea vede consum sub 17. asta ca sa nu fiu tigan.

*daca eram tigan as fi spus ca nu vede consum sub 20.

525d-u e39 manual, extraurban, adica , cluj - budapesta - retur, sau cluj - viena retur, aveam un consum de 6,5 la vieze de aprox 140-160 km/h

si minciuna e vorba! ca vad ca esti plin de postari deci numai neinitiat nu cred ca esti.

eu am venit din germania cu e39 din 2002, motor de 2200, intre 120 si 150 si arata pe bord cam 7,5l/100km. mai tare nu i-a dat pentru ca eram obositi. daca ar fi sa pui consumul la pompa.. ala e si mai mare de obicei. sincer nu stiu cum umblati voi cu masinile voastre. poate scrieti o carte

in timisoara, masina aia nu prea vede consum sub 17. asta ca sa nu fiu tigan.

*daca eram tigan as fi spus ca nu vede consum sub 20.

El zice de 525d

La 320d mers cu 130 constant pitesti-bucuresti , resetat BC pe autostrada mi-a aratat 5.0 si la mine nu e mare diferenta B.C. -real

Edited by lucian81v

Am schimbat uleiul si filtrele, inclusiv filtrul epurator si a scazut consumul.

Inainte BC arata consum mediu de 6 - 6,5 L/100km acum indica 4,5 - 5,1 L/100km. Nu am verificat inca la pompa dar o sa verific sa vad exact cu cat a scazut.

Stie cineva daca filtrul epurator influenteaza cumva consumul?

Inainte BC arata consum mediu de 6 - 6,5 L/100km acum indica 4,5 - 5,1 L/100km. Nu am verificat inca la pompa dar o sa verific sa vad exact cu cat a scazut.

inseamna ca este liber in neamt de ai consum asa de mic

Intelege-ne ca nu ne intereseaza ce si cat afiseaza BC'ul tau la consum :lol:

Baga motorina [rezervor plin]...mergi 400-500km si apoi refa plinul [exact pana la acelasi reper de pe tubul de la rezervor]. Daca nu bagi motorina pana in acelasi loc...poti sa ai erori de 2-3 zecimale. :)

Un consum mic...indica stilul tau de condus. Un consum rezonabil indica faptul ca ai luat BMW pentru placerea de a conduce. Un consum ridicat nu inseamna ca masina ar avea ceva probleme...ci doar faptul ca e condusa sportiv :)

Edited by Jacobs

Am calculat la pompa consumul dupa ce am schimbat toate filtrele si uleiul.

Rezultatul e urmatorul:

- distanta: 224km (fix)

- traseu: Suceava (alimentat statia OMV) - Roman (Centru) - Suceava (realimentat la OMV)

- consum pe BC: 4,9L/100KM

- viteza de croaziera pe BC: 54,4Km/ora

- 110 km drum uscat si 110 km drum cu zapada pe E85 sau DN2

- consum de carburant la pompa: 13,52 Litri - am alimentat de fiecare daca pana sus la gura rezervorului.

- stil de condus normal spre sportiv: schimbat treptele de viteza intre 2.500 si 3500 ture.

- mers cel mai mult in treapta a 3 si a 4 de viteza (nu a fost unde sa-i dau a 5-a), turatia de croaziera 2.200-2300 ture.

Rezultat final dupa metoda de calcul "plin-plin":

- consum real: 6,03 L/100Km

- eroare BC: 1,1 L/100Km in minus

Concluzie:

- a mai scazut putin consumul real dar a mai scazut si eroarea BC-ului (cu aprox 0,7 L/100km)

Pai ''consum mixt'' nu inseamna si ''consum mediu'' !

A mea [cu steptronic] consuma cam:

- 12 - 13 Prin oras [nu in aceleasi conditii de trafic din RO]

- 6,8 - 6,9 Daca merg pe autostrada cu < 140km/h si cu maxim un pasager + < 100kg in portbagaj.

- 8,0 - 8,5 Daca merg pe soselele dintre localitati. Cu viteze intre 50-100km/h si un stil mai spre sport.

Pe spritmonitor am 8,34 %

Edited by Jacobs

dupa parerea mea consumul mix ar trebui facut adunand consummul din oras cu consumul din afara si impartind la 2, sau parcurgand aceiasi nr de km atat in oars cat si afara, altfel diferentele sunt majore pt ca poti merge 250km afara si 70km in oras sau invers si in cazul asta consumul mixt va varia rau

E46 316i '99, consum in oras(Bucuresti)-aprox.11L, in afara(aici fiind de fapt mixt cu tot cu sate, orase) -aprox 7L. Cel mai mic consum aratat de BC aprox 4L in mers constant 50-60km/h intr-a 4-a sau a 5-a si cel mai mare aprox. 27L pe la vreo -13 grade mers bara la bara cu motorul rece :) . Concluzia este ca performantele motorului nu sunt pe masura consumului si din ce am studiat se pot scoate valori similare dar cu motoare mai puternice(320i de ex).

Eroarea BC este de FOARTE multe ori eroarea pompei.

Care aveti timp si chef incercati sa vedeti de la aceeasi firma, din acelasi oras, statii diferite - nu e acelasi consum mereu.

Acum mai multi ani am "verificat" statiile din Constanta cu o canistra: de la cea mai cinstita la cea mai hoata (numai firme mari) diferenta de 10% !!!

Acum mai multi ani am "verificat" statiile din Constanta cu o canistra: de la cea mai cinstita la cea mai hoata (numai firme mari) diferenta de 10% !!!

Ar fi scandal national de ar fi asa, nu cred nici cu 5%, e enorm, la 10% deja iti dai seama cand vezi ca in loc de 60 intra aprnape 70... Pompele sunt verificate metrologic iar banii trec prin casa de marcat...asa ca plusul ar trebui scos din rezervoare si uandut la colt de strada