Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

Eroarea BC este de FOARTE multe ori eroarea pompei.

Care aveti timp si chef incercati sa vedeti de la aceeasi firma, din acelasi oras, statii diferite - nu e acelasi consum mereu.

Acum mai multi ani am "verificat" statiile din Constanta cu o canistra: de la cea mai cinstita la cea mai hoata (numai firme mari) diferenta de 10% !!!

-nu e acelasi consum mereu din cauza ta :)

niciodata nu mergi cu aceasi viteza pe acelasi traseu.

-asta cu ''furatul la pompa'' e pe forum la OTV. altundeva nu gasesti sustinatori prea multi.

-ce iti arata BC...nu este interesant pentru noi.

-cand mai faci verificari la statii...filmeaza !!! <---poate te crede cineva !!!

Mixt ma refer la faptul ca in cei 100km parcursi, am circulat si in oras si in afara.

Consumul ti-l poti afla mergand cati mai multi km. Pe 100km nu iti dai seama. Fa calcule dupa 500-600km, si de mai multe ori.

Care aveti timp si chef incercati sa vedeti de la aceeasi firma, din acelasi oras, statii diferite - nu e acelasi consum mereu.

Acum mai multi ani am "verificat" statiile din Constanta cu o canistra: de la cea mai cinstita la cea mai hoata (numai firme mari) diferenta de 10% !!!

-nu e acelasi consum mereu din cauza ta :)

niciodata nu mergi cu aceasi viteza pe acelasi traseu.

-asta cu ''furatul la pompa'' e pe forum la OTV. altundeva nu gasesti sustinatori prea multi.

-ce iti arata BC...nu este interesant pentru noi.

-cand mai faci verificari la statii...filmeaza !!! <---poate te crede cineva !!!

Mixt ma refer la faptul ca in cei 100km parcursi, am circulat si in oras si in afara.

Consumul ti-l poti afla mergand cati mai multi km. Pe 100km nu iti dai seama. Fa calcule dupa 500-600km, si de mai multe ori.

+1

eu cel mai mult am bagat 60L in e46 iar pe bord imi scria ca mai fac... atentie...0(zero) km :) si mersesem cu becul aprins jumate din A1 deci nu cred sa fure la pompa (cel putin nu unde alimentez eu)

Ce scandal natinonal a fost atunci cand unu, intamplator chiar cu un BMW, a bagat de la pompa mai multa apa decat motorina???

A fost difuzat la PRO-Tv o singura zi si gata...

Voi chiar credeti ca traim intr-o lume ideala.

Benzina aia de care mai auziti ca fac unii rost cam de unde provine ea asa... au rafinarii micute pe acasa?

Atunci am facut ca aveam timp si chef - acum ma intereseaza mai mult calitatea decat cantitatea.

Nu ma intereseaza cine ce crede, poate lucrurile nici nu mai stau asa (sunt cel putin 7-8 ani de atunci)

Si contoarele de energie electrica sunt verificate metrologic si in liceu am vazut cam cati veneau zilnic sa le schimbe ca mergeau singure si daca scoteai sigurantele, ca sa nu mai zic cate masoara probabil aiurea dar nuoi nu avem cum sa le verificam.

P.S. Si mie la OMV - mi se pare ochiometric ca nu fura, de exemplu - nici in CT nici in Alba.

Ce ziceti ca in Puerto Rico scria in parbrizu` taxiului "orice destinatie 1,5$, traversarea orasului - 2.5 $" dar cand te vedea ca esti european zicea 10@ oriunde (nu pana in celalat capat) ai vrea sa mergi si abia o scoti la un 10 dus intors? (in 2006)

Edited by lucian81v

Dar de ce nu ne si explici cum fura ? S-a mai discutat asta. Cine fura ? Casierul ? Cum pleaca cu motorina ? Seful statiei ?

Deci cumparam 20,0L....si de fapt primim 19,0L. Cum valorifica cineva din pompa acel litru ???

Hai ca de abia astept demonstratia :)

Dar de ce nu ne si explici cum fura ? S-a mai discutat asta. Cine fura ? Casierul ? Cum pleaca cu motorina ? Seful statiei ?

Deci cumparam 20,0L....si de fapt primim 19,0L. Cum valorifica cineva din pompa acel litru ???

Asta ziceam si eu ca e greu. Ca sa fie vanduta trebuie scoasa din tanc, dupa ce tai sigiliul si apoi data la altii, o poate face probabil seful statiei insa legea cu furt prod petrol e dura

Ce scandal natinonal a fost atunci cand unu, intamplator chiar cu un BMW, a bagat de la pompa mai multa apa decat motorina???

A fost difuzat la PRO-Tv o singura zi si gata...

Evident ca a fost o defectiune la mijloc doar nu crezi ca aia vindeau jumate jumate cu apa. Nu e o lume ideala nu cred ca pierd benzinariile.

La Otopeni si Gara nord e Puerto Rico.

Hai ca de abia astept demonstratia :lol:

Asta ziceam si eu ca e greu. Ca sa fie vanduta trebuie scoasa din tanc, dupa ce tai sigiliul si apoi data la altii, o poate face probabil seful statiei insa legea cu furt prod petrol e dura

adica seful statiei scoate motorina din tank ? cand ? dimineata la 4 ? 4 jumate ? :) cred ca ii trebuie si o pompa...nu ?

de abia astept un film cu seful statiei prins cu pompa de la pesti scotand motorina din tank. hm...poate scoate cu galeata ??? :)

am si euo curiozitat, daca folosesc benzina cu cifra octanica mai mare nu ar trebui sa scada consumul astfel incat diferenta de pret intre de ex cea de 95 si cea de min.100 sa s ecompenseze? M gandesc ca ar merge si mai bine motoru si n-ar fi nici cheltuiala mai mare. As vrea s aincerc, insa am o rezerva ca benzina de la rompetrol de ex, alto 101 nu ar fi diferita de cea de 95. A incercat cineva? Cum apreciati consumul, este vre-o diferenta?

am si euo curiozitat, daca folosesc benzina cu cifra octanica mai mare nu ar trebui sa scada consumul astfel incat diferenta de pret intre de ex cea de 95 si cea de min.100 sa s ecompenseze? M gandesc ca ar merge si mai bine motoru si n-ar fi nici cheltuiala mai mare. As vrea s aincerc, insa am o rezerva ca benzina de la rompetrol de ex, alto 101 nu ar fi diferita de cea de 95.

Eu am pus si si, nu am vazut diferenta la consum doar putin la mers

Nu fura casieru saracu, in nici un caz!

Combustibilul ajunge din start mai putin si trebuie compensata "pierderea".

Asta e parerea mea.

Am de a face cu mult combustibil, de ordinul miilor de tone pe luna, dar nu auto, am luat combustibil din 5 continente si va zic ca in 90% din ce am intalnit eu se fura in multe cazuri pe rupte.

Cel mai tare a fost la greci, chiar cand am luat prima data combustibil : din 20 de tone au vrut sa imi fure 7! Asta e mai mult de 30%. Apropo in domeniu meu se stie ca la greci 10% e apropae "standard", nu ma refer aici la benzinarii.

Nu fura casieru saracu, in nici un caz!

Combustibilul ajunge din start mai putin si trebuie compensata "pierderea

Am de a face cu mult combustibil, de ordinul miilor de tone pe

Cel mai tare a fost la greci, chiar cand am luat prima data combustibil : din 20 de tone au vrut sa imi fure 7! Asta e mai mult de 30%. Apropo in domeniu meu se stie ca la greci 10% e apropae "standard", nu ma refer aici la benzinarii.

Am lucraĂž la rafinarie si la rampa, daca soferul e bou se arde, insa el are + lui pe teava

Am si eu o nelamurire am tot auzitca nu e mare dif intre consumul la un 320 si 328.

Este adevarat?

Si daca tot se discuta despre costuri, intre aceleasi masini ca si consumabile este mare diferenta?

Apreciez sfaturile si indrumarile voastre.(ma bate gandul la un 328 si nush ce sa fac)

Voie buna.

hai ca iti spun eu cum se fura (acum nu mai stiu cum se mai fura):

se extrage benzina din rezervor, se extrage si motorina din rezervor, cantitatea de benzina care lipseste se inlocuieste cu cantitatea de motorina care s-a extras, cantitatea de motorina care lipseste se inlocuieste cu apa iar cantitatea de benzina extrasa se vinde

simplu nu?

hai ca iti spun eu cum se fura (acum nu mai stiu cum se mai fura):

se extrage benzina din rezervor, se extrage si motorina din rezervor, cantitatea de benzina care lipseste se inlocuieste cu cantitatea de motorina care s-a extras, cantitatea de motorina care lipseste se inlocuieste cu apa iar cantitatea de benzina extrasa se vinde

simplu nu?

Nu ne intereseaza ce face ala cu cisterna pe camp sau la picnic :lol:

Afisajul la pompa e 20L ... iar in rezervor am 18-19L. Cum valorifica EI diferenta ?

In Timisoara am avut ''ocazia'' sa fiu sef :) cam 6 luni peste 5 excavatoare si alte 5 utilitare. Daca atunci cand cumparau 1000L de la pompa...eram ''inselat'' cu 5%...inseamna ca trebuia sa am 3 bidoane [de 20L] in minus...da ? NU s-a intamplat asta niciodata !!!

In Austria [zona Graz] pe autostrada poti sa cumperi la 1/2 din pret motorina de la TIR'urile romanesti. Am luat de cateva ori...si ii intrebam daca au motorina din cauza ca la pompa vine in plus :) :D Glumeam evident. Am mai spus...pe acesti soferi nu ii inseala nicio pompa !!! Ei stiu exact ce capacitate au rezervoarele lor.

Eu cred ca folclorul asta cu ''la pompa ne fura'' este des folosit de cei care sustrag pentru ei si trebuie sa prezinte un motiv superiorilor...!!!

...parerea mea

soferii de tir declara un consum mai mare rezultand un surplus de motorina, stiu cazuri in care neavand cui s-o vanda aruncau motorina la canal

au fost cazuri destule la peco cu pompe decalibrate (intentionat sau din greseala) care in loc de 10L bagau mai putin (ale draq dar nu stiu nici un caz in care sa bage mai mult :) )

@Jacobs

Metoda imaginara:

1.Vine cisterna la statie

2.Se descarca 20t benzina pe hartie 19 in realitate, 1 tona se vinde pe camp si se imparte intre cine trebuie.

3.Se prosteste contorul printr-una din X metodele disponibile

4. primesti 19 litri dar platesti 20

5.cele 19 tone au fost vandute ca fiind 20 de tone

6 toata lumea e fericita.

Ar trbui sa te intereseze ca acolo, pe camp se fura de fapt, la clientul final se acopera pierderile.

7.La buldozere daca nu ai dat peste cei mai cinstiti soferi din RO, sau daca nu erau intr-o incinta bine pazita, atunci te-au furat cu 15% nu cu 5!

8.Daca tu nu iti inchipui nici macar o metoda de furat , ca sef esti ca o invitatie mare de tot "VENITI DE FURAAAATII"

Uite: eu sunt nevoit sa fac cateva procente din varful pixului (un minim 2%)pentru ca ma fura si nu am ce sa le fac, investigatia dureaza prea mult (compania are de pierdut) si oricum cei mai multi sunt mana in mana cu autoritatile

au fost cazuri destule la peco cu pompe decalibrate (intentionat sau din greseala) care in loc de 10L bagau mai putin (ale draq dar nu stiu nici un caz in care sa bage mai mult :) )

+1

Asa e - 99% din contoare se strica in defavoarea clientului :lol: :) :)

Cu motorina e cum e ca se foloseste in industrie foarte mult si are "scapari" de aia am si zis de benzina ca nu merge nici un tir cu ea.

Pai soferii aia isi fac plus mult mai mult decat le dispare la pompa.

P.S. M-ai facut tare sa rad cand ai zis ca nu ti-a disparut nici o cantitate de motorina, cum de esti asa sigur?

Fi sincer: ai luat macar o data , in cele 6 luni temperatura la motorina sau ai avut o hartie macar cu proprietatile combustibilului?

Whooops!

Edited by lucian81v

Am si eu o nelamurire am tot auzitca nu e mare dif intre consumul la un 320 si 328.

Este adevarat?

Si daca tot se discuta despre costuri, intre aceleasi masini ca si consumabile este mare diferenta?

Apreciez sfaturile si indrumarile voastre.(ma bate gandul la un 328 si nush ce sa fac)

Voie buna.

nineni???

Ms numai bine.

@81rql Fa un topic 320i vs 328i, poat atragi atentia celor care au avut experienta cu ambele.

Marius - asta ii incetineste cu siguranta pe hoti :)

Adevarul ca la imaginatia romanului cu greu poate fi oprit unu hotarat. Pacat ca benzina nu se gaseste la "baieti" ca si motorina...

On topic: abia astept primavara, iarna arta a consumat cu 25% mai mult decat vara, in orar.