Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

salut

am gasit un site foarte interesant

http://www.spritmonitor.de/en/

va faceti cont, introduceti date despre masina, si in cateva luni de introducere date (plinuri de benzina, reparatii, consumabile) veti avea o valoare reala a costurilor de exploatare la 100 km. se pot introduce orice costuri...inclusiv asigurarea si impozitul

e foarte tare.... e folositor si pentru cei care vor sa-si cumpere masina, pentru ca datele de pe site sunt publice, si daca vrei sa vezi cam ce costuri au proprietarii de bmw 320i... poti sa vezi.

251394[/snapback]

tare site-u :blink: :) :)

cred ca voi aveti pitici cu coarne pe cerebel, eu nu am avut curaj sa dau mai mult de 220 pe autostrada B-Ct., de ce ? e foarte proasta ca si constructie. motorul duce ca are de unde 3000cc, 218cp , pneuri dunlop sp sport 9000. 330cd

"D-zeu sa va aiba in paza"

Amin.

E46 318i-1999,190000 km botosani-arad si retur 8l la pompa,local nu i-am facut consumul dar cred ca 11-12 la suta-apropo de 320 cu 230 km la ora,pot sa spun ca la 150 km la ora pe bord ,pe gps imi arata 140.

250224[/snapback]

Este normal, diferenta de 10 km/h este data de timpul de raspuns prin satelit !

Acum nu te gandi si tu Bogdane ca noi am mers Buc-Cta numai cu 230 :)

Cred ca de vreo 2-3 ori i-am dat pe portiunile drepte 220-230 si asta doar pe distanta scurta.

In rest un 150-160 mi se pare absolut rezonabil

251773[/snapback]

asa da ! mai merge ... pacat ca nu avem si noi o pista prin Buc sa fugarim masinile cum sunt afara ... in weekend ies omuletii la ture pe pista .. foarte misto

:blink:

• 1 month later...
Guest sorren

320D - steptronic

- 131.000 km

- motorina eur 4 omv

- fara turatii grave - schimba singura pe la 1700 rpm

- mers numai in Buc.

-----------------------------------------------------------------

- 11.1%

aceeasi configuratie:

- 4 oameni in masina

- eu 83 kg, ele cam 50/cap

- rezervor plin

- drumul dinspre Timisul de jos spre Ploiesti pe drumul cu Cheia - drum bun, recent refacut, multe serpentine, mers sportiv, mers in sport drive, la fiecare viraj imi scartiau rotile cu DSC-ul scos constant turatie maxima - consum 8-9 %

Este normal, diferenta de 10 km/h este data de timpul de raspuns prin satelit !

251791[/snapback]

:blink: 140 km/h e viteza reala. Iti calculeaza GPS'ul timpul parcurs intre 2 ,,repere'' ale satelitului. Eroarea pe un GPS e in medie de 5m. La 140km/h cred ca e cel mai bun indicator de viteza.

Model 318d - 12.2002 - e46

In oras = 7,6% cu aer (mers normal - adica mai o depasire, mai un stat in coloana... dar daca mergi suparat, numai depasiri si plecari primul de la semafor... sigur papa mai mult).

Afara = pana in 6% Acum depinde si cum mergi... prima oara am mers super usor si schimbam pana in 3000 rotatii si mi-a consumat cam 4,5% dar... am vorbit cu niste prieteni si mi-au zis ca mai bine merg mai turat ca altfel stric injectoarele (parca) si asa consuma intre 5 si 6 % cu aer.

Eu zic ca e un consum super... mai ales ca e BMW si ai confort, viteza cand vrei, etc...

Calculul il fac mereu asa: bag motorina full, dau contuarul de la 0 (zero), cand se aprinde becul ca trebuie sa alimentez bag motorina full (eu bag numai de la lukoil), ma uit cati litri am bagat si impart la cati km am mers *100, apoi dau iar contuarul de la 0.

Cu respect,

GYGY

BMW 318i E90(129cp)

Consum urban:10.5-11 daca merg linistit(AC porit non-stop)

13.5-14 daca schimb la 4500-5000

Consum ext.: 7,5-8 daca merg in jur de 110-120km/h

10-11 daca merg cu 210km/h :blink:

PS :Benzina i-am bagat doar OMV100 sau SuperEuroLuk98.

BMW 318i 2002...2000 cmc, 143CP, 118.000 km mers lejer in oras (schimbat intre 2500-3500 de ture) cosumul de pe computerul de bord indica 10-11%, dar consumul facut de mine la pompa a dat de 8.8% (cosumul l-am facut pe o distanta de 360 de km din care 50 sunt facuti in afara orasului, dar in forja totala). Computerul de bord minte mult la consum.

• 2 weeks later...
320i 2200cc 170cp -- consum: in oras 11-12 % (mers dupa necesitati)  la drum lung (autostrazi germania) 8-9% undeva media de 150km/h

271896[/snapback]

Ai un consum credibil, tot cam asa am si eu pe 320i cu acelasi motor. Consumul mare nu este dat de viteza de croaziera cat de modul cum accelerezi la depasiri. Pe autostrada eu am inregistrat consumul minim 8-9 la un mers constant de 150 km/h cu unele urcari scurte pana la 200-220 km/h. In oras (Bucicuresti) am un consum de 13-14-15 iar combinat (Provincie) am 10%. BC este pus acolo numai sa te incurce, mereu arata eronat.

• 1 year later...

Incercati asta, este foarte bine facut.

Mie-mi consuma asa:

extraurban: 6.5 - 7 (mers in limitele legii), 8.5 - 9.5 dat blana (170-200 km/h pe autostrada, sau blana, la limita aderentei, pe serpentine)

urban: 10-12 (vara, cu motorul cald; nu prea merg prin aglomeratie), 12-13 iarna (nu apuca sa se incalzeasca motorul pana la serv)

Incercati asta, este foarte bine facut.

Mie-mi consuma asa:

extraurban: 6.5 - 7 (mers in limitele legii), 8.5 - 9.5 dat blana (170-200 km/h pe autostrada, sau blana, la limita aderentei, pe serpentine)

urban: 10-12 (vara, cu motorul cald; nu prea merg prin aglomeratie), 12-13 iarna (nu apuca sa se incalzeasca motorul pana la serv)

tare situl.

On topic : 318d/2004 la pompa nu prea am verificat , BC - in oras maxim 8/8.5 , autostrada 6.2 constant ( am ajuns si la 7 la 160 constant )

Off topic : 26 decembrie 2008 , pe A2 resetat la intrarea pe autostrada , BC arata 25 litri <_< Bucuresti - Predeal 5 ore de stat la coada. :)

BMW 318d, 8/2004, In oras: acasa in Iasi 7.5, in Bucuresti 8.5

In afara: 5.5-5.8 cu 110 constant, 6-6.2 pe autostrada cu 140, se duce in 6.5-6.7 pe la 160 constant

Cam asa mi-a iesit mie...totul e din computerul de bord si din calculele facute la pompa erorile nu sunt mai mari de 0.2-0.3!

Edited by f1bogdan

post-23376-1235415661_thumb.jpgCu 320d touring 150CP pe distanta Brasov-Bucuresti (Otopeni) 160 km aprox. Am realizat consumul de 4,6 l/100km, ritmul a fost unul care sa favorizeze consumul, fara depasiri si acceleratii inutile, o medie de aprox 55 km/h in conditiile in care am plecat din Brasov la ora 22:00 deci sosea destul de libera. Viteza maxima pe traseu 160-180 dar pe distante foarte scurte. Media dus intors a fost de (320 km) a fost de 5.3 l/100km la intoarcere spre Brasov se urca.

Consumul in exterior 6-6,4 l/100km destul de alergata cu clima si masina incarcata, realizat la drumuri lungi 300-500km.

Pe autostrada si drumuri europene Germania-Romania 6,1l/100km condus sportiv, Germania nu o vazut sub 160 decat pe restrictii.

Oras 7-7,5 consum realizat pana in toamna prin orasul Brasov. Iarna nu am circulat (permis suspendat <_< )

Cu un passat de 130CP sa scoteam in jur de 6-6,5 l/100km numai daca o ma straduiam sreios, cum o calcam consumul era peste 7l/100km.

In oras passatul todeauna sta peste 8l/100km.

Una peste alta de la passat imi lipseste doar spatiul mult mai generos decat la e 46 dar in rest performante consum nu cred sa mai existe masina sa bata e 46.

Consumul real se face la pompa.

Mai sunt unii carora le place sa se minta ! <_<

Nu vad ce ar castiga :)

Cand vad valori ale consumului mai mici chiar cu 2 L la 100 de km fata de valorile oficiale...

Edited by Jacobs

ce am pus eu sunt doar de pe OBC in rest nu am stat sa verific la pompa dar un plin de 60 de litri mi-a ajuns pentru 900 de km aprox de fiecare data cand am facut ext deci calculeaza.

La 2400 de km media germania -rom atat mi-a iesit pe obc 6,1l/100km dar de mers tare doar pe germania-austria.

Nu am de ce sa mint.