Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

de ce alex? mi se pare util.. vezi cam pana in ce marje iti poate consuma masina, discutand cu alti posesori cu acelasi motor

e o mare varza in topicul asta trebuia facut separat diesel /benzina . Nu se mai intelege nimic , nu poti selecta nimic

e o mare varza in topicul asta trebuia facut separat diesel /benzina . Nu se mai intelege nimic , nu poti selecta nimic

+1

sa nu mai zic ca nu poti urmari un anumit model de motor.. gen seria 1 sau seria 3 sau seria 5..ca doar au greutate diferita deci consuma diferit.. sau sa urmaresti un motor anume gen *18 *20 sau *30...

+2

mai ales ca aprox jumatate din cei ce posteaza consumul nu specifica si motorul/modelul, nici nu-l au in semnatura, Hellllllllloooooooooooo! postati si motorul!

Edited by VeNoMouS

• 2 weeks later...

De cand a venit frigul si frec motorul numai rece prin bucuresti (ajung la servici si abia ajunge la mijloc, si tot asa sore casa) merg 3 km incoace, 3 km incolo, 2 km pana la supermarket stat in trafic si mestecat in cutie, am ajuns cu consumul la 15,8 resetat acum o saptamana si mers numai cum am zis mai sus.

320i m50 coupe

consum afisat pe OBC 7,5l/100km(am filmat), consum real 8,5 l/100km.

Distanta 700 km: Bucuresti-Craiova-Calafat-Com Desa-putin plimbat pe acolo si inapoi.

Viteaza medie: autostrada 140(am avut perioade unde i-am dat si 220 dar erau multe radare), drum national 100, in sate si comune 70-80.

Motor 2.8i.

320d bucuresti-drobeta-timisoara-albaiulia-sibiu-bucuresti.

total in jur de 1700 km (plus plimbari colo-colo).

consum in jur de 6, am avut si multe opriri din cauza portiunilor de drum care se lucreaza mai ales intre drobeta-orsoba.

la voi consumul asta se actualizeaza asa greu?

cam dupa cati km se reactualizeaza consumul.

eu am facut excursia asta acum vreo 2 saptamani si acum am consum 7.1 si am mers cu masina de atunci.

320d bucuresti-drobeta-timisoara-albaiulia-sibiu-bucuresti.

total in jur de 1700 km (plus plimbari colo-colo).

consum in jur de 6, am avut si multe opriri din cauza portiunilor de drum care se lucreaza mai ales intre drobeta-orsoba.

la voi consumul asta se actualizeaza asa greu?

cam dupa cati km se reactualizeaza consumul.

eu am facut excursia asta acum vreo 2 saptamani si acum am consum 7.1 si am mers cu masina de atunci.

Noi vorbim de consumul facut ''la pompa''. Pe BC arata ce vrea el. Ala e neimportant. Este alt topic cu ''diferente intre consum real si cel afisat'' :twoup:

Edited by Jacobs

Eu constanta - Bucuresti cu 320d 2001 am bagat de 70 RON motorina mers cu 140 Km constant

cand apare si partea a 2-a a mesajului de mai sus ?

ai facut plinul in bucuresti, iar in constanta ai mai alimentat de 70RON pana s-a umplut ?

sau

aveai 34.6L in rezervor si ai bagat de 70LRON..? de ce nu ai bagat de...100RON ?

...

Cam cu 700ml-1l mai putin...dar nici nu era nebunia asta care e pe strazi de cand cu frig si ploaie. Nu ma plang, e doar o constatare.

vreo 6.5 a fost cel real.

Cum adica 6.5 ? 6.5 mananca daca merg cu 70 la ora intr-a cincea constant. In rest nu exista asa ceva.

Eu mi-am reglat de-a lungul timpului CB-ul, si acum arata real. Cand l-am montat pe masina, era luat de pe un 2.5, si am tot calibrat la el luni de zile pana a ajuns sa-mi arate exact ca si pompa.

Nu stiu daca e permis cu link-uri, eu aici (si discutand pe PM cu initiatorul topicului) am obtinut toate informatiile. http://forums.bimmerforums.com/forum/showt...d.php?t=1062154

OBC-ul a fost montat initial ( si calibrat de Emu ) dar de-a lungul timpului am mai facut mici reglaje ca sa sincronizez consumul cu cel real.

Initial calibrarea se face in functie de consumul instant. Mergi constant cateva sute de m, un km, si incerci sa tii acul litrometrului cat mai nemiscat. Resetezi incontinuu obc-ul, si vezi sa fie cat de cat aceeasi valoare cu cea de pe litrometru. Apoi, mai umbli la el (e imposibil sa fie pe fix din prima), si tot asa.

Apoi, il compari cu pompa, si mai umbli daca e cazul. Dupa multi km si regimuri mixte, teoretic trebuie sa ajungi sa pice reglajul pe fix.

Eu constanta - Bucuresti cu 320d 2001 am bagat de 70 RON motorina mers cu 140 Km constant

cand apare si partea a 2-a a mesajului de mai sus ?

ai facut plinul in bucuresti, iar in constanta ai mai alimentat de 70RON pana s-a umplut ?

sau

aveai 34.6L in rezervor si ai bagat de 70LRON..? de ce nu ai bagat de...100RON ?

...

daca baga de 100ron ajungea la turci :twoup:

• 2 weeks later...
In Spania am doua variante de motorina. Una e la 1.16 euro/l, iar cealalta la 1,10 euro/l.

Cu cea mai scumpa am consum mai mare ! E atat de buna...

si priviti cum in Spania motorina este mai ieftina decat in Romania..(ma rog, la acelasi pret..)..tara de ........, plina de gropi, taxe si accize..'tuti :twoup: