Jump to content

Consum de combustibil

octavian

Recommended Posts

Exact lafel si eu, tot drumuri scurte si motorul nici n'apuca sa se incalzeasca.

Ca idee... am observat cu el cald, mers 50-55 in a3-a consum 5-6% pe acul din bord(nu am BC)

2 luni mergi mai lejer si iti cumperi maneta sa poti activa BC !!! :twoup:

:twoup:))))))))

Sa sti ca am incercat(chinuit!) odata sa-mi schimb stilul, acum 1 an cu fostul A4 1.9. Am resuit sa merg fara demaraje, schimbat max 2500rpm si max 55in oras, scotand un consum de 6.5%! Minunea sau chinul a durat 3 zile :) mai mult n-am putut rezista, disparuse toata placerea condusului si ma plictisem de moarte la volan! :twoup:

Edited by Goccio

Fratilor e democratie ce naiba, lasati fiecare sa-si spuna parerea, de ce sa radem unul de altul fara rost, mai ales tu @Jacobs pari cam invidios pe consum altora, ai vreo durere personala... sau intr-adevar cafeaua distruge inima cum zicea melodia... Edited by Mario Z

Asta e cea mai tare concluzie ! :twoup:

Tu nu intelegi ce reprezinta ''consumul de carburant al unei masini''

Intradevar un forum este locul unde se intalnesc intrebarile cu raspunsurile si pareile avizate sau nu ale unor indivizi :) care teoretic si-au gasit acelasi subiect de discutie.

Dar intre aberatii si realitate este o mare diferenta !

Parererile avizate fac uneori sa evitam service'ul din colt si sa incercam sa ne rezolvam, pe cat posibil, singuri problemele.

Exista un consum minim declarat de fabricant [bMW in spetZa]. Practic fiind greu de atins si nerecomandat...evident !

Cand apare cineva cu un consum mult sub cel oficial...ce sa intelegem ?

E democratie, fiecare sa-si spuna parerea, dar nici sa inducem in eroare.

Cum ar fi sa vada un potential cumparator de 320d postul si sa creada ca o sa-i consume 6 in Buc, iar apoi sa-i consume aproape dublu?

Eu am un 316i compact din 96, 102 CP si imi ia 11-12, in medie, in oras, iar, extraurban, am scos-o si la 7-8. Dar in oras, mai ales daca mai bag un AC, nu o scot sub 10-11 nicicum... :twoup:

Cum vi se pare ? :)

Multe SF-uri de-a lungul topicului asta :twoup:)))) (nu ma refer la ultimul post)

Fiecare vine cu chestii scoase din buzunar sau de pe bc.

Acum vreo doi ani am mers cateva zile cu un e39 530d steptronic. Sub 12 in oras nu scadea. E mult nu ? Ca doar e diesel si ar trebui sa mearga cu aer din turbina.

Exact. Ia incercati sa nu mai urmariti consumurile astea.

Un Polo GTI 1.8t (2005) consuma in oras 15 - al unui vecin

Un audi A4 quattro 2.0 TFSI 200 cai (2007) consuma in oras 16 - al nasului meu

Asa ca ce o mai ardem aiurea fratilor ? CONSUMA ca asta e, nu poa' sa mearga cu aer, treceti peste aspectul asta si gata bucurati-va de masina.

Foarte mult, dar daca esti blocat in trafic cu masina cateva ore, nu ai ce sa-i mai faci si consumi mult oricum.

Cel mai economic mod e ala in care folosesti motorul cat mai mult in plaja lui de cuplu maxim, dar fara sa accelerezi brutal.

Faptul ca tii benzina in 3000 rpm nu inseamna c-o omori, dimpotriva. (acum depinde fiecare unde are cuplu)

Eu am un 316i compact din 96, 102 CP si imi ia 11-12, in medie, in oras, iar, extraurban, am scos-o si la 7-8. Dar in oras, mai ales daca mai bag un AC, nu o scot sub 10-11 nicicum... :twoup:

Cum vi se pare ? :)

Exact atat imi ia si a mea.Cel mai putin in afara mi-a luat 7 ,dar pe drumurile din Romania,unde toate drumurile sunt prin localitati , asta e un fel de consum mixt.

DN1 trece prin multe localitati si are multe limitari de viteza , dar asta nu inseamna ca este consum mixt , ci consum extern . Nu conteaza viteza de deplasare , ci modalitatea in care o faci ! Poti mege cu un consum foarte mic si cu 60-70 km/h , dar si cu 110-30 , important fiind sa nu stai in coloana , la semafoare ...

kruger - mersul "la cuplu" nu inseamna ca mergi cu cel mai bun compromis rotatii(consum) / viteza , ci ca poti accelera foarte repede in orice clipa .

DN1 trece prin multe localitati si are multe limitari de viteza , dar asta nu inseamna ca este consum mixt , ci consum extern . Nu conteaza viteza de deplasare , ci modalitatea in care o faci ! Poti mege cu un consum foarte mic si cu 60-70 km/h , dar si cu 110-30 , important fiind sa nu stai in coloana , la semafoare ...

kruger - mersul "la cuplu" nu inseamna ca mergi cu cel mai bun compromis rotatii(consum) / viteza , ci ca poti accelera foarte repede in orice clipa .

Am zis ,,un fel de consum mixt''.Nu e ca atunci cand mergi pe autostrada cu viteza constanta .Aici franezi cand intri in localitate si dupa aia accelerezi cand iesi din localitate .Cand faci 130 km si treci prin mai mult de 3 orase si stai la semafoare nu se poate spune ca e un consum strict extern.

In oras conteaza la cate semafoare stai si la ce ora circuli ,deja e random consumul.

Edited by DEST

Vreau sa pice turbo si cutia de viteze. E automata si incapatanata.

Azi NU AU VRUT sa imi schimbe uleiul ! Nici macar sa vada daca e cu impuritati.

Astia's incompetenti. Le-am zis sa citeasca forumurile si ca revin saptamana viitoare.