Jump to content

Recommended Posts

Salut, am un e92 din 2007.

Am tinut masina in soare cateva saptamani, nemiscata si acum constat ca s-a crapat bordul in jurul airbag-ului pasagerului, pe o lungime de 4-5 cm

Vechiul proprietar mi-a zis ca a fost lovita, dar airbag-urile nu ar fi sarit. Acum ma indoiesc de treaba asta.

Ma intereseaza unde pot reconditiona bordul, cu tot cu montaj-demontaj

Multumesc!

Mai bine scoti plansa de bord si cumperi alta, ca s-ar putea sa nu mai ai airbag-ul acolo si sa fie facuta o carpeala. Cunosc pe cineva care a incercat sa repare un bord spart de airbag si dupa ce a platit +1500 lei i s-a crapat imediat. Ulterior a ajuns tot la schimbarea bordului.

Nu lasa lucrurile asa, atat timp cat mai ai contractele de vanzare/cumparare poti sa il dai in judecata sau sa ii ceri niste despagubiri pentru treaba asta. Sa vinzi masina fara airbag-uri si cu carpeli de genul asta este foarte grav. Ai platit un e92 si in cazul unui accident iesi mai rau decat dintr-un Logan :rolleyes:

Edited by All

Pt. ce sa il dea in judecata daca vechiul proprietar a specificat ca masina a fost lovita si el tot a cumparat-o ? Acum daca eu ii vand cuiva o masina lovita el o repara si face accident din cine stie ce motive eu sunt de vina ? Poate a luat-o lovita deja la pret de 2 lei si a reparat-o.

Daca omul a spus ca are airbag-urile functionale si ca nu au fost sarite, tot inselaciune este. Daca a facut carpeli de genul asta e destul de evident ca are si alte probleme ramase in urma accidentului. Daca se repara bordul automat aia iti anuleaza si airbag-ul, deoarece intariturile pe care le monteaza in bord pot sa te raneasca foarte rau in cazul unui viitor accident.

In locul airbag-ului se pune o rezistenta si simuleaza existenta lui. Numai in urma demontarii bordului se poate vedea lipsa airbag-ului. Nu exista nimeni care iti demonteaza bordul la o verificare...

In locul airbag-ului se pune o rezistenta si simuleaza existenta lui. Numai in urma demontarii bordului se poate vedea lipsa airbag-ului. Nu exista nimeni care iti demonteaza bordul la o verificare...

Dai jos torpedo-ul care este prins in 3 suruburi si vezi imediat daca este sau nu airbag-ul acolo!

Sau si mai uso, scoti capacul din lateral dreapta si se vede :)

Edited by Tavicu

Mai ieftina nu este in dezmembrari, asta a fost pasul nr. 1 pe care am incercat sa il fac in momentul cand am vazut-o.

In privinta fostului proprietar nu am nicio dovada ca a zis ca airbag-urile nu au sarit. Am luat-o cu bara crapata superficial, 10-12 cm... nu sare airbag-ul de la asa ceva. Doar ca acum privind retrospectiv e posibil sa fi fost mai mult de o lovitura.

Ideea e ca nu vreau sa pacalesc pe nimeni, nu o vand sau ceva, doar ca ma deranjeaza vizual.

Oricum reparatia nu se face cu bordul pe masina, se demonteaza, asadar voi vedea oricum daca airbag-ul mai e acolo sau nu.

In momentul asta ma intereseaza daca are cineva un sfat despre unde as putea face asta.

• Like 1

La 280e este un pret foarte bun, cu siguranta merita schimbat. Cu ocazia asta ai putea chiar sa iti iei bord cu spatiu pentru navi si rezolvi si cu un retrofit, asta daca te incanta ideea de navigatie.