Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E60 2005 3.0D 160kw cu 218cp caseta de directie cu defect, turbo curge, cateva sfaturi

Recommended Posts

Buna seara comunitate, sunt nou pe acest forum.Am intrat aici din dorinta de a afla cat mai multe despre acest model pe care il am din Decembrie si pentru a cere putin ajutor.De curand s-a constatat la un service ca a mea caseta de directie, curge si are ceva bataie mica, eu am crezut initial, ca e de la vreo bieleta antiruliu, dar se pare ca nu e.As vrea sa stiu daca este cineva pe acest forum care reconditioneaza, daca merita reconditionata, sau daca este cineva, de incredere cu parc de, dezmembrari de la care pot cumpara o piesa buna?Caseta este modelul simplu fara servotronic sau asistenta electronica.De asemeni s-a constatat ca si turbina curge si are joc in ax, mi s-a recomndat sa caut o piesa identica in dezmembrari, in stare buna.O alta intrebare ar fi, as vrea sa pun la urmatorul schimb de ulei, liqui Moly cu specificatia LL04, ce parere aveti?

O alta mica problema pe care o am si ma scoate din sarite ar fi urmatoarea, daca sta la relanti motorul suna bine, frumos, rotund, insa acul de la turometru are o mica fluctuatie, si nu stiu de la ce este.Nimeni a reusit sa ii dea de capat.Mentionez ca alternatorul este nou pe masina, are o luna.Poate are cineva o idee si ma salveaza.Multumesc!

Edited by E60-ul

Caseta de directie se reconditioneaza, iti dau un sfat fara sa fac reclama (Trami-Targoviste), nu am facut nimic la ei, insa din ce am auzit o sa vreau sa ma duc si eu cu caseta mea la ei.

Turbina la fel se reconditioneaza, nu se merita sa iei din dezmembrari, nu stii cum au fost exploatate, cum sunt, cat te tin, etc...Ambele reconditionari eu zic ca te duc undeva la 2500 lei in total caseta+turbina.

Fluctuatia de la relanti poate fi din mai multe cauze, cel mai bine pune un tester pe masina sa vedem si ce erori ai.

Liqui Moly cu LL04 este ok, am pus si eu un an, insa nu mi sa parut ceva in plus sa ma convinga (poate zgomotul sa zic ca sa diminuat, insa posibil a fost placebo) si am revenit la ulei OE bmw.

Edited by WIN60

Multumesc frumos de sfat, voi incerca sa iau legatura cu cei de la Trami-Targoviste.Am o reticenta in reconditionarea turbinei, pt ca, un prieten cu e60 a reconditionat-o la iasi la un " mare centru", ca sa nu dau nume ,si nu mai intra corect.Nu fluiera, nu scoate zgomot, dar intra aiurea, de accea am intrebat de una SH.Multumesc inca odata de sfaturi.Voi reveni cu erorile dupa ce fac un tester, pana atunci prioritatea e turbo si caseta.