Jump to content

Sfaturi achiziție F10


ravenlord

Recommended Posts

De ceva vreme mĂŁ tot ĂŽnvârt ĂŽn jurul cozii sĂŁ schimb bĂŁtrâna E46 (deși anul ĂŁsta am mai bĂŁgat 1500 de euro ĂŽn ea - amortizoare sport noi, conducte de frânĂŁ noi, bucși spate noi).

 

Ăn fine, alegerea a fost sĂŁ iau ceva nou (bugetul permite cam ĂŽn jur de Mazda 6 Revolution Top) sau sĂŁ rĂŁmân fidel mĂŁrcii.

Dacã rãmân fidel, intrã În buget un F10/F11/F07 de 3-4 ani, bine dotatã. Must have: EDC, Driving Assistant Plus, Blind spot, scaune ventilate, schimbãtor cu padele, HUD, Navi professional. Nice to have: Night vision cu dynamic light spot. Km maxim cam 100000.

Sincer nu mĂŁ deranjeazĂŁ dacĂŁ e F11 sau F07, ba chiar poate mĂŁ bucurĂŁ portbagajul un pic mai mare.

Acuma ce am vĂŁzut sunt 520xd din 2014 cu 20k km - 35000, fix s-a dat un 535xd din 2015 cu 109000 și 30000. Mai sunt unele M550d, acelea nu au dynamic light spot (cĂŁ n-au proiectoare de ceațĂŁ), sau F11 cu 110-135000km care sunt cam peste limita mea psihologicĂŁ.

 

M-ar tenta 520-ul, deși 190 de cp nu e enorm, dar mĂŁcar e B47, și puțini km. Oare meritĂŁ? Sau kilometrajul nu conteazĂŁ așa de mult, pânĂŁ la urmĂŁ mașina are 4.5 ani? DacĂŁ m-aș orienta pe 3l, oare sunt ok cele cu 535xd bi-turbo?

 

Bugetul de achiziție e ĂŽn jur de 30-38k ĂŽn funcție de cum negociez cu jumĂŁtatea. Ea ar prefera probabil 30 :)

 

Ah, și grabĂŁ nu e, abia am pus la punct E46-le :D.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

MĂŁ rog, 520 din discuție e asta, pare sĂŁ fie mașinĂŁ de showroom: https://gebrauchtwagen.bmw.de/#/b/vehicles/2012825/BMW%20520d%20.xDrive%20Limousine%20Azuritschwarz?manufacturers=221&series=3&index=2&order=Price-asc&options=%2214%22,%2221%22,%2223%22,%22333%22,%22334%22,%2234%22,%22340%22,%2235%22,%2236%22

 

Ăntrebarea e dacĂŁ meritĂŁ doar 520-ul din 2014 chiar și puțini km. L-am configurat de curiozitate (pe modelul nou, dar ĂŽn fine), 87850 nou. Are chiar și entertainment pe spate. Cine pune pe banii lui așa ceva? Cred cĂŁ nimeni.

Link to comment
Share on other sites

Pare un YUC (young used car). Sunt un altfel de demo-uri. E lunga discutia ce e cu masinile astea, dar in general sunt masini super.

Ăn Munchen știu cĂŁ dĂŁ la angajați mașini cu care sĂŁ se plimbe. Dar ĂŁsta e ĂŽn Hamm, lângĂŁ Dortmund, de aceea mi se pare un pic ciudat. acum ĂŽntrebarea e dacĂŁ 4 ani au lĂŁsat urme de ĂŽmbĂŁtrânire la diverse plastice, bucși sau pot s-o consider aproape nouĂŁ. Oare ce acoperĂŁ garanția de 2 ani de premium selection? Poate dau o turĂŁ mâine pe la Contempo, dacĂŁ ĂŽmi fac ofertĂŁ cu cât sĂŁ-l aducĂŁ. DacĂŁ mai lasĂŁ din preț cât sĂŁ ajung la un total maxim de 37k cu transport și comisionul lor, cred cĂŁ ar fi ok. ĂncĂŁ n-am vorbit cu vânzĂŁtorul cĂŁ abia mi-a sĂŁrit ĂŽn ochi...

Link to comment
Share on other sites

YUC nu se da la angajati din stiinta mea. Se duc in alte tari, se fac un numar dat de km, si dupa aia se transporta si se vand in alta tara ca SH dupa un refurbish. Am condus 4.000 km un X1 YUC de la BMW Group Romania, care dupa cei 4.000 km s-a transportat in Cehia si vandut acolo. Se folosesc de niste permisiuni in legislatia europeana.
Link to comment
Share on other sites

E doar parerea mea si daca nu sunteti de acord, e ok.

Nu e pacat sa dai atatia bani pe un 2.0d? Mai ales ca, din cate stiu, EDC e disponibil doar de la 530d in sus (se poate sa ma insel, totusi).

In discutie sunt si alte frane (mai mari), alte articulatii (mai sanatoase) etc.

Desi vei tine masina mai mult timp, la o eventuala revanzare cred ca ai fi mai castigat cu un motor mai mare.

Centii mei.

Spor la cautari si bafta la achizitie!

Link to comment
Share on other sites

Cand spui EDC te referi la suspensia adaptiva? Dynamic damper control?

Daca da atunci merita din plin sa o ai, altfel ca si confort va fi aceasi mazda dar cu alta palarie

-Dynamic drive sau Adaptive drive se gaseste doar pe 3.0 constand in bari stabilizatoare active.

-Driving Assistant Plus - aici vezi ca sunt doua tipuri ce standard de pastreaza distanta, iar daca vrei sa vireze singura atunci trebuie si Jam assist.

-scaune ventilate - buna alegere in special vara.

-schimbător cu padele - ca si idee nu prea le vei folosi (sunt doar de design). Uitate mai bine dupa volandul M-Sport care arata bine.

-Night vision - la fel, eu unul nu l-am folosit mai deloc desi este optiune foarte scumpa si foarte rara, iti recomand sa sari peste ea.

Recomand sa te uiti dupa system sunet profesional, hk sau b&o, cel standard e praf.

Ca si completare la bugetul tau vei gasit un F10 ca nou si destul de dotat, trebuie doar sa cauti ce trebuie.

Bafta!

 

http://i.imgur.com/fPuodC3.jpg

Edited by Stormzor
Link to comment
Share on other sites

Daca ai buget asa mare, ia un benzinar deoarece din Diesel au facut dusmanul nr 1 al globului pamantesc si in 2-3 ani nu vei mai scapa de ea.

Am avut diesel toată viața. Nu mai schimb pe altceva decât pe electrică când va fi și infrastructură pentru ea. Plus că n-am văzut nimic fain pe benzină. Ai văzut lista mea de mofturi?

 

Referitor la motor mai mare, 525 probabil ar fi mai ok (dar pe B47 nu e), la 3l cresc toate (impozit, asigurare etc.). Nu zic că ar fi insuportabil, dar peste vro 5 ani (cât e minim pentru care intenționez să țin mașina) o să valoreze cu motor de 2l cam 12000, cu motor de 3l cam 14000. La 8 ani diferența scade și mai mult, poate 1000 de euro. Asta în condițiile în care nu iau în calcul că ăla de 3l deja are 100000 km de exemplu, deci din start 80000 mai mult.

 

Mă rog, discuția e lungă cu costurile, crede-mă am spreadsheet cu variante, cât costă mașina, cât se depreciază, cât estimez la reparații, asigurare (incl. casco) etc. Ăsta de exemplu mă duce pe la 675 euro/lună dacă o țin 5 ani și 580 la 8 ani. Altele gen un 535 cu 135000 (preț 31500) mă duce 685 pe 5 ani și 630 pe 8.

Adică na, sper că mi-am făcut temele și știu în ce mă bag.

 

Și da EDC e dynamic dampener control pe unele, edc pe altele. Adaptive drive e altă mâncare de pește, dar dacă ar fi de 3l aș vrea și cu acela :).

Edited by ravenlord
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ce fain sa vedem ca mai sunt colegi care se gandesc la TCO inainte de achiztie. Felicitari, si inspiratie maxima sa iei ceva misto.

Hai sa bag nitel batul prin gard: daca esti dispus sa dai 38k pe F10, sunt niste G30-uri 530ie cu m-pack de mama-mama...daca mai pui 10k 🤣🤣🤣

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

la 30-36k buget, ai putea lua in calcul si G30 520d, cu ceva mai putine dotari; oricum, la bugetul asta cred ca e preferabil sa iei direct din DE, nu din RO.

EDC exista si pe 520d/525d; am acum pe masina, dar toate cele 3 setari mi se pare prea moi, prea comfortabile (am jante pe 18", F11 525xd); daca iti place ca masina sa fie rigida, ori iei 530d cu Dynamic drive, ori ceva cu suspensie sport.

scaunele ventilate nu sunt asa grozave - ventilatia este doar in spatar, si un amic zice ca ori ii intepeneste spatele, ori nu simte deloc aerul rece.

Ai putea sa iei in considerare si alte dotari interesante de la F10 - faruri full led adaptive, surround view 360, adaptive cruise control, bord full digital, clima 4 zone, etc; daca iti place muzica, minim sonorizare HiFi (ca sa poti face upgrade usor) sau si mai bine HK; bang and olufsen sunt rare, dar ar merita.

Link to comment
Share on other sites

Uite un 530d, aparut acum o jumatate de ora pe mobile.

 

E foarte bine dotat.

 

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=264587178

 

Poate pretul e un pic cam sus daca te uiti doar la an si km insa conteaza foarte mult dotarile. Poti gasi o masina asemanatoare, cu dotari mai putine si mai ieftina cu 3-4-5k euro.

 

In bugetul tau te poti uita si dupa o masina de la un dealer BMW care iti ofera si garantie chiar daca nu are toate dotarile care ti le doresti, asa mai scapi si de eventuale costuri neprevazute.

Link to comment
Share on other sites

Uite un 530d, aparut acum o jumatate de ora pe mobile.

 

E foarte bine dotat.

 

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=264587178

 

Poate pretul e un pic cam sus daca te uiti doar la an si km insa conteaza foarte mult dotarile. Poti gasi o masina asemanatoare, cu dotari mai putine si mai ieftina cu 3-4-5k euro.

 

In bugetul tau te poti uita si dupa o masina de la un dealer BMW care iti ofera si garantie chiar daca nu are toate dotarile care ti le doresti, asa mai scapi si de eventuale costuri neprevazute.

FainĂŁ. DotĂŁrile sunt foarte importante cum am zis. A mea (e46le) e oarecum chealĂŁ și tot timpul mĂŁ oftic de ceva...

Momentan favoritĂŁ ar fi tot 520 cĂŁ are mult mai puțini km și night vision. Plus tot ce au enumerat colegii (faruri led adaptive, climĂŁ 4 zone, banchetĂŁ ĂŽncĂŁlzitĂŁ, surround view - care și mie mi se pare un lucru foarte util - pĂŁcat cĂŁ gebrauchtwagen.de nu are filtru pentru așa ceva).

Edited by ravenlord
Link to comment
Share on other sites

banii tai decizia ta , presupun ca ai deschis topicul pt pareri , in 2-3 ani cat te uiti cum din cei 30k platiti au ramas sub jumate vei intoarce capul dupa toate G30 care trec pe langa tine si poate ca vei vrea una , Dpmdv la bugetul asta in buzunar stai cu E46 anul asta si lasi sa treaca 2018 peste G30 si il lovesti in primavara cu optiuni importante pt tine , masina e f frumoasa si atragatoare si feelingul e diferit ,f10 imi pare usor imbatranit chiar si LCI . Succes la alegeri Edited by Myx
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Sfatul pentru așteptarea unui G30 e bun, dar știi cum e când te mănâncă palma și nu mai poți aștepți :D . Să fiu în aceeași situație, nu aș mai putea rezista încă un an cred :pardon: , deși clar G30 are multe lucruri bune în plus.

Pe de altă parte, exact situația pe care o descrie Myx mai sus... o să plângi probabil după G30 imediat ce îl vezi.

Ah și ar mai fi și că G30 are și 525d acum în portofoliu, că am văzut că erai tentat, B47 2.0. Doar pe F10 LCI nu l-au pus.

 

Bine, mai e varianta să iei un F10 LCI bine dotat și țeapăn acum și îl vinzi după 1-2 ani... dar e puțin corvoadă. Trebuie să fii pregătit mental pentru alergătură și o oarece pierdere de bani.

Edited by deeJayOg
Link to comment
Share on other sites

Mda, sunt foarte faine G30urile, pdap mĂŁ gândeam cĂŁ teoretic generația veche e mai fiabilĂŁ, fiind la sfârșit de ciclu și nu la ĂŽnceput. Țin minte câte probleme avea F10 prin 2010-2011.

Dar na, urgențĂŁ nu e, soția și așa mĂŁ bate la cap cĂŁ "de ce vrei sĂŁ dai banii de o garsonierĂŁ pe mașinĂŁ, sĂŁ ți-o zgârie aici ĂŽn parcare"? Off topic deja am gĂŁsit mașina atinsĂŁ ĂŽn fața blocului de câteva ori de niște "talentați".

Link to comment
Share on other sites

Ih, atunci poate e mai indicat F10 LCI. Atrage mai puțin privirea fiind mai comun pe strĂŁzi.

Da, soluția oricum e Casco, dar mai degrabĂŁ e un bandaj, cĂŁ durerea rĂŁmâne oricum. Plus cĂŁ avem clasicul: dosare, alergĂŁturĂŁ, gĂŁsit service bun, oare iese bine? Etc...

Link to comment
Share on other sites

Ih, atunci poate e mai indicat F10 LCI. Atrage mai puțin privirea fiind mai comun pe strĂŁzi.

Da, soluția oricum e Casco, dar mai degrabĂŁ e un bandaj, cĂŁ durerea rĂŁmâne oricum. Plus cĂŁ avem clasicul: dosare, alergĂŁturĂŁ, gĂŁsit service bun, oare iese bine? Etc...

Mda, complicat cu incidentele. De fiecare datĂŁ când am revopsit ceva la mașinĂŁ a ieșit altĂŁ nuanțĂŁ, indiferent unde fĂŁceam. Și n-am culoare individual, am OrientalBlau, culoare comunĂŁ teoretic.

Link to comment
Share on other sites

Mda, complicat cu incidentele. De fiecare datĂŁ când am revopsit ceva la mașinĂŁ a ieșit altĂŁ nuanțĂŁ, indiferent unde fĂŁceam. Și n-am culoare individual, am OrientalBlau, culoare comunĂŁ teoretic.

Vopsitoria proasta , eu as astepta pt G30, bugetul e prea mare ,daca pot sa spun asta, pt un F10

Edited by Myx
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.