Jump to content

Navigatie mare OEM sau Aftermarket?

SlowDeath

Recommended Posts

Aș vrea sĂŁ-mi schimb navigația micĂŁ de pe F11 (din 2012) și sunt ĂŽn dilemĂŁ dacĂŁ sĂŁ-mi iau originalĂŁ BMW sau Aftermarket.

Cele OEM sunt destul de scumpe iar cele aftermarket (China) par destul de interesante și ceva mai dotate la funcții, cel puțin așa am observat eu.

Ceva sfaturi?

Aș vrea să-mi schimb navigația mică de pe F11 (din 2012) și sunt în dilemă dacă să-mi iau originală BMW sau Aftermarket.

Cele OEM sunt destul de scumpe iar cele aftermarket (China) par destul de interesante și ceva mai dotate la funcții, cel puțin așa am observat eu.

Ceva sfaturi?

Parerea mea ca singurul avantaj al GPS OEM de pe masina este receptorul mai puternic. GPS-urile externe de obicei nu recepteaza in locuri precum parkinguri acoperite, anumite tuneluri.

- am GPS business pe un BMW f36 model 2015. Estimarile privind ambuteiajele sunt praf de tot. Mereu imi spune 5-10 min. Ultima data a fost 50 min in realitate. TomTom era mult mai precis.

- plus anuntul de schimbare a benzii vine mult prea tarziu aproape cand esti in buza barierei. Am ratat mai multe schimbari cu gps Bmw decat cu TomTom.

- Ca si optiuni GPS-urile de top after market sunt clar mai bune. Am avut 2 TomTom si chiar modelul vechi de 7 ani are mai multe optiuni si interfata mai intuitiva. Garmin la fel sunt f bune. Dar s-ar putea sa nu aibe harti pt Romania. Am inteles ca la noi ar fi Mio si altele. Am vazut un Mio pe la 600 ron avea super optiuni. Incearca la Bmw sa ocolesti o portiune de drum. Tb sa-l pacalesti fortandu-l sa treaca prin alte orase(ce te faci pe autostrada cand e inchisa o bretea?). La TomTom era simplu cu optiunea de evitare pe o raza anume.

Edited by mike2005
  • Downvote 1

Aș vrea sĂŁ-mi schimb navigația micĂŁ de pe F11 (din 2012) și sunt ĂŽn dilemĂŁ dacĂŁ sĂŁ-mi iau originalĂŁ BMW sau Aftermarket.

Ceva sfaturi?

Pe aia AM merg toate functiile si setarile care merg si pe OE, comenzile de pe volan le mai poti folosi ?

daca vrei display mare pt navigatie, mergi pe ce zicea Adi - sau ceva varianta care te lasa sa folosesti waze sau alt mirror-link.

navigatia de bmw e ok prin oras sau distante mici, la un drum cluj-bucuresti sincer nu ma bazez pe el. poate doar in linii mari, sa nu stau cu telefonul pe bord sau ceva.

deci daca tot umbli la navigatie, macar pune cum ziceam si o sa fi mai multumit :)

Toate navigațiile aftermarket au Android.

Sunt compatibile cu comenzile de pe volan, poți trece la meniul original BMW, au ecrane cu touch-screen în 5 puncte, acceptă cameră pentru marșarier, unele pot fi folosite și ca DVR cu o cameră pe USB, etc.

Ideea e că sunt foarte tentante (preț și dotări) cele aftermarket și vreau să știu dacă cineva a avut posibilitatea să testeze și OEM și aftermarket și la ce concluzii a ajuns.

Atașez mai jos câteva navigații aftermarket.

Exemplu 1

Exemplu 2

Exemplu 3

Exemplu 4

Edited by SlowDeath

Nu am testat dar dupa parerea mea unitatea aftermarket este superioara ca functii si posibilitati celor originale CIC si NBT . Daca vorbim de EVO ,ne gandim la un pret foarte mare al upgrade-ului care probabil iese din discutie.

Cic este deja depasit bine, functii limitate si combox necesar pt un minim de ceva. NBT are deactivate internetul , wi-fi-ul ,nu prea merita de asemenea. La amandoua upgrade-ul costa cel putin o data si jumatate/doua ori ca unitatea aftermarket si sunt inferioare.

Edited by seaman
  • Like 3