Jump to content

Parbriz & chestii minore

Kosmog

Recommended Posts

Salutare,

Chiar daca nu am avut probleme cu masina de cand am luat-o, aparent nu sunt ferit de chestiute mici.

De la o ciobitura mica, s-a crapat cam tot parbrizul ( in exterior ce-i drept si din cate am inteles as putea sta cu el asa, dar e inestetic ).

Intrebarea 1. Ce service/firma recomandati pentru a-l schimba ? Daca trebuie sa il cumpar din alta parte, ce magazin recomandati ? Eu am gasit ASTA. Am cautat pe forum, dar am gasit topicuri in care ultimul raspuns e destul de vechi si poate nu mai sunt de actualitate sau exista alternative mult mai bune acum.

Intrebarea 2. La gurile de aerisire, la 3 din 4, s-a rupt/desprins chestia aia ( manerul ala ) prin care puteai sa le dai sus-jos-stanga-dreapta ( probabil de la trecerea brusca cald-rece ). Se schimba usor sau trebuie sa dai trimul jos ? Imagine

Mersi frumos!

PS: masina in cauza este E550046 ( are senzor ploaie )

Edited by Kosmog

Daca ai de gand sa o mai ti, pune SPLINTEX (echipare de fabrica), daca o mariti curand, NordGlass.

Depinde de pret. Daca e 400-500 ron, e ok. Daca e 2000, nu e ok, fiindca nu merita pe la noi. M-am lamurit cum sunt drumurile de cand merg zilnic cu masina. Pe langa crapatura asta, lunar mai primesc cate o piatra si se mai ciobeste in cate un loc..

N-are rost sa-ti bati capul pentru partea din fata a masinii in Romania. Eu am tot revopsit bara, capota, schimbat parbriz...degeaba. Chiar ieri am luat o piatra pe a2. Nu merita deranjul parerea mea.

Pune ceva ieftin si aia e, oricum in 2 luni o sa se vada in soare zici ca e "Calea Lactee".

Vezi pe aici colegi cu g30 care au mai putin de 1 an si au partea din fata "muci".

Edited by anormal
  • Like 1

1. Sa ai grija ca parbrizul sa fie echipat cu suport senzor ploaie. Altfel, baietii ti-l dezlipesc pe cel vechi si il lipesc ei la vreo 2 zile dupa ce iti monteaza parbrizul. Iar, referitor la NordGlass eu vorbesc din propria experienta, nu din auzite, am montat de un an, nu are semne de la pietricele si inca se vede foarte bine prin el.

2. Acele, "manere" se gasesc pe ebay sau aliexpress, nu am montat, dar chiar daca trebuie dat trimul jos, acesta se da usor.

Din cate vad e aproximativ 1150ron pe original parbrizul, daca iei splintex/pilkington ar trebui sa fie mai ieftin.

Eu unul am schimbat la E60 si la alte masini la Pilkington parbrize si AGER, fiecare cu parerile lui despre ei dar mie unul cei de la Centrul de parbrize mi s-au parut ca fura curent grav, in conditiile in care cei de la AGER luau parbrizul de la ei si apoi mi-l vindeau mie si tot iesea mai ieftin cu cateva sute de ron, plus felul in care se purtau cu clientul.

Din partea mea poti sa il montezi si in spatele blocului, ca doar sunt o gramada care iti monteaza pe loc si oriunde parbrizul acum, doar sa ai garantie la el si sa nu misti masina macar 24h si sa o lasi pe plan drept, adica sa nu te manance undeva sa o parchezi rotile pe bordura si sa stea inclinata ca o sa ai surprize.

La o prima cautare dupa codul de parbriz din linkul postat de tine pare sa fie NordGlass, daca nu ma insel o sa ai surprize cu el si o sa se zgarie foarte repede si nu vrei asta, chiar daca e asa ieftin... o sa te coste mai mult stergatoarele decat parbrizul pe urma.

La gurile de ventilatie problema e simpla, desfaci trimul tragand de el din margine, gasesti pe youtube cum se demonteaza corect, si poti sa verifici exact care e problema.

Pune-l in soare sa vezi ca are semne de la pietricele :))

NordGlass am si eu pe 2 masini. S-a zgariat si de la stergatoare. Da, le-am schimbat, stergatoare OE, au costat cat jumatate de parbriz.

Da, mersi de sugestie.

Eu pana acum am mers numai pe la umbra. :))

Si totusi, nu are semne si nici nu s-a zgariat de la stergatoare.

Am primit urmatoarele oferte:

1. 420 RON cu tot cu montaj si tva ( vine si il monteaza la tine; nu mai stiu firma, au zis ca nu sunt aftermarket, nu e Nordglass; pe site-ul lor la furnizori apare Guardian, Fy, Saint-Gobain, Pilkington ) si garantie 2 ani de la parbrize24ore.ro

2. 680 ron cu tenta verde/parasolar gri/senzori Saint Gobain, Agc Automotive etc cu montaj inclus si garantie 1 an si jumatate de la euroglass

3. 520 ron cu parasolar si senzori, marca Fuyao si garantie 1 an si jumatate de la euroglass

4. 600 RON Saint Gobain cu tot cu montaj de la autoglas.ro

5. 470 RON Fuyao + 45 lei cheder superior de la montajparbrize.ro

Ciudat e ca cei de la pct 1 au zis ca dureaza 30-60 min montajul, iar cei de la pct 4 au zis ca dureaza 4-5 ore. De ce ar putea sa exista diferenta asta asa mare? Exista mai multe tehnici de montaj ?

Edited by Kosmog

@anormal Am inteles! Mersi frumos

Un service mi-a spus ca si chederul superior ar trebui schimbat odata cu parbrizul ( la bmw ). Incercau doar sa-si vanda stocul sau de obicei se uzeaza/rupe ?

Edited by Kosmog

@Kosmog doar ce am scris mai sus ca se lasa minim 24h dupa montare masina nemiscata, asta in conditii ideale, in rest in prima saptamana sau primele 2 saptamani nu o parchezi inclinata lateral, nu o speli cu presiune prin zona parbrizului primele zile... si cam atat.

Chederul si alte cele se numesc "consumabile", daca nu stii ce-s alea mai citeste cuvantul inca odata, dar de obicei orice montator te sfatuieste sa le schimbi din cauze evidente dupa cum a spus si colegul, iar in alte cazuri la demontare se mai si avariaza... daca nu intelegi de ce ... cauta pe youtube cum se scoate un parbriz si o sa plangi.

Splintex/Saint Gobain/Pilkington sunt marci de parbriz, restul e strict de buget si alegere.