Jump to content

Zgomot turbina B47

Magnusy

Recommended Posts

Salutare!

Sunt membru nou pe forum si posesor de curand de Bmw F10 520d motorul B47 de 190 cai . Masina am achizitionat-o din Germania din reprezentanta BMW, are 70 de mii km ,arata impecabil si merge exact cum mi-am dorit. Am o singura chestie care ma deranjeaza si nu stiu daca este o problema sau nu. Cand motorul este rece se aude un suierat/fluierat fin din zona turbinei la accelerare usoara. Masina trage foarte bine si nu scoate fum. Cand se incalzeste motorul sunetul se estompeaza. Am vazut un filmulet si pe youtube cu acest sunet si multi spun ca face asa de noua, ca ar fii normal , altii ca au schimbat turbina si ca face la fel, atlii ca au schimbat si ca nu se mai aude. Cineva care are acest cod motor imi poate spune daca a intampinat aceasta problema?

Multumesc anticipat!

Cred ca e o chestie cum e wastegate rattle la n54 si n55.. Nu ai ce sa le faci, asa sunt ele din fabrica

Salutare!

Sunt membru nou pe forum si posesor de curand de Bmw F10 520d motorul B47 de 190 cai . Masina am achizitionat-o din Germania din reprezentanta BMW, are 70 de mii km ,arata impecabil si merge exact cum mi-am dorit. Am o singura chestie care ma deranjeaza si nu stiu daca este o problema sau nu. Cand motorul este rece se aude un suierat/fluierat fin din zona turbinei la accelerare usoara. Masina trage foarte bine si nu scoate fum. Cand se incalzeste motorul sunetul se estompeaza. Am vazut un filmulet si pe youtube cu acest sunet si multi spun ca face asa de noua, ca ar fii normal , altii ca au schimbat turbina si ca face la fel, atlii ca au schimbat si ca nu se mai aude. Cineva care are acest cod motor imi poate spune daca a intampinat aceasta problema?

Multumesc anticipat!

Nu poti incarca un film pe youtube cu sunetul?

Eu am 63.000km, tot b47 din sept. 2015, nu are nici un fluierat.

Insa am avut un passat 11 ani luat nou in 2007 si turbina a inceput la un moment dat sa fluiere, nu s-a putut face nimic si a mers perfet fara defect 270.000km. Passat nu e insa Seria 5, ar fi ciudat sa fluiere si pe asta...

Asa se aude si la mine, ca in videoclip , parca nu chiar atat de pronuntat dar este acelasi sunet. Dupa ce se incalzeste nu se mai aude. Masina trage normal si in turatie nu se aude nimic , din cate stiu sunt probleme la turbina cand o turezi iar zgomotul creste in intensitate. Edited by X X L

Am mai raspuns odata la topic asta, probabil ai facut altul la fel.

Cel mai probabil este un simptom cum este la N55 si N54 wastegate rattleul.

E un rateu din proiectare care nu afecteaza neaparat utilizarea insa e deranjant.

La benzinare zdrangane la rece si chiar si la cald la unii ca si cum ai agita o moneda intr'un borcan.

Edited by X X L