Jump to content

Retrofit clima 4 zone BMW F10

Recommended Posts

Dragi forumisti, e cineva din Bucuresti care m-ar putea ajuta cu un retrofit clima 4 zone la un F10? ma intereseaza doar partea din fata (sofer + pasager).

Am gasit la un pret bunicel un panou de clima LCI ceramic, si vanzatorul mi-a zis ca e suficient doar sa schimb panourile; desi eram 99% sigur ca nu e chiar asa, am zis sa incerc, pt ca in cel mai rau caz pot vinde panol de clima unui doritor de controale ceramice.

Schimbul de panouri a fost foarte usor, maxim 5 minute; controalele functioneaza, inclusiv intensitatea ventilatiei pe fiecare parte (mai putin zona de la picioare); bun asa, mi-am zis, nu m-a aburit vanzatorul.

Insa dupa cateva zile de utilizare, am constatat ca de fapt senzorii lipsa se simt - temperatura aerului suflat nu prea se potriveste cu setezi in panou - ori e prea cald, ori e prea rece.

Am citit ca pentru a face retrofitul complet, ar trebui schimbate si:

- AC distribution housing lower cod 9241199 (asta e piese cel mai greu de gasit, sper sa o gasesc in dezmembrari)

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=XB91-EUR-02-2013-F11-BMW-525dX&diagId=64_1929

- senzori (mai ales cei 2 pe care probabil nu-i am)

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=XB91-EUR-02-2013-F11-BMW-525dX&diagId=64_1655

- senzor AUC pt calitatea aerului

- cablaje (nu stiu daca e cazul)

- codare

In concluzie - e cineva din Bucuresti sau din apropiere care ma poate ajuta cu acest retrofit? cat m-ar costa toate piesele + montaj + codare?

E posibil sa fac lucrurile sa mearga ok doar din codare? (temperatura aerului sa fie corecta); faptul ca intensitatea stanga-dreapta nu e chiar ok nu m-ar deranja prea tare.

Mi se pare un subiect interesant :)

Cred nu am reusit sa fiu suficient de clar:

- am schimbat panoul de clima simpla cu un panou cu functii extinse, fara sa codez nimic pe masina

- clima functioneaza (toate functiile de pe panou - pot inclusiv sa setez viteze diferite ale ventilatiei stanga-dreapta ), singura problema este ca parca temperatura aerului nu este cea corecta.

Intrebarile pe care le am acum - cine stie sa raspunda la ele, sa imi dea macar un PM cu niste date de contact.

- trebuie codat panoul nou montat? (eu cred ca da) ma poate ajuta cineva cu codarea?

- e nevoie sa schimb/adaug niste senzori? se pot adauga acesti senzori fara sa schimb distribution housing lower (aeroterma din bord)?

Am tot studiat subiectul, si nu am gasit pe nimeni pe niciun forum sa faca un retrofit complet.

Am desfacut capacul de sub torpedou, sa ma uit la aeroterma - codul celui de pe masina este 9202574; ciudat este ca nu il gasesc pe realoem.com / etkbmw.com / bmwfans.info, la fel cum nu am gasit nici codurile celor doua panouri (9306149 cel simplu de pe masina mea, 9331835 cel cu reglaje extinse stanga-dreapta si butoane ceramice).

Pare sa fie un subiect destul de putin aprofundat, probabil ca o sa ma las si eu pagubas in cateva zile.

e foarte simplu: te uiti pe ETK si vezi ca e alta aeroterma la masinile cu clima 4 zone

For vehicles with

Autom. climate control with 4-zone ctrl(S4NBAYes)

№ Description Extra info Condition Qty Part number

1 Distrib.hsng., air cond. w/ aux. heater from 03.2013 1

64 11 9 241 199

For vehicles with

Autom. climate control with 4-zone ctrl(S4NBANo)

and

Automatic air conditioning(S534AYes)

№ Description Extra info Condition Qty Part number

1 Distrib.hsng., air cond. w/ aux. heater from 03.2013 1

64 11 9 241 195

ai nevoie mai multe piese adaugate/schimbate + cablaj + codare. e un retrofit dificil si scump de realizat. cine l a facut nu vrea sa piarda timpul pe forum sa ti raspunda :rolleyes:

Edited by SKW

ok, am inteles; as fi dispus sa dau in jur de 3-400 euro pt retrofitul asta (aeroterma + senzori + cablaj + montaj + codare); panoul il am deja.

piesele noi costa in jur de 500 euro (400e aeroterma + 100e senzorii + cablaj); pe un forum de afara am vazut un cost estimat de aproximativ 500 euro cu tot cu panoul de clima (care e cam 100 euro).

in seara asta am montat la loc panoul meu; problema cea mai mare era umiditatea, era destul de neplacut sa merg asa cu masina.

3-400 euro = piese cablaj montaj codare? glumesti sau nu sti exact ce presupune tot...iti doresc succes dar ma tem ca nu o sa faci retrofitul asta la banii astia, poate doar ceva pacaleala...sincer ma indoiesc ca ar face cineva retrofitul asta (COMPLET): la banii astia nu o sa gasesti nici macar toate componentele necesare (SH...de noi nici nu poate fi vorba)