Jump to content

BMW E93 335i N54 DCT

FPK

Recommended Posts

15 minutes ago, WIN60 said:

Nu te ai gandit sa pui si ceva lupe noi? 

Eu am gasit pe Ali ceva lupe foarte bune care sunt luate de toți cei care fac asa ceva si toți sunt foarte multumiți. 
Nu se compara culoarea, puterea si precizia luminii cu cele originale, chiar si noi. 

Am vrut să le schimb, dar îmi era teamă că poate nu voi fi mulțumit de ele. Așa că am rămas la cele originale, sunt mulțumit și de ele. Poate data viitoare voi schimba și lupele.

• 1 year later...

De cand n-am mai postat aici, multe lucruri s-au intamplat cu E93-ul. In primul rand, am ramas fără talon în Octombrie 2023, dintr-o prostie de a mea. Am fost la o spălătorie auto și când am ieșit de acolo, am făcut-o fără numere pe față (deobicei când spăl mașina, dau jos numerele, acestea fiind cu magneți). 

Băieții de la rutieră m-au văzut și m-au oprit. Talonul a zburat mult mai devreme decât mi-am imaginat, așa că mașina stat în garaj până anul acesta în Iunie când am redobândit talonul. 

Am renunțat la stilul "M3", așa că m-am întors înapoi la origini.. M Sport. A durat o eternitate să găsesc pe cineva cu care să fac schimb de bări + să achit diferența. 

Am pus bara față, cu tuneluri, cu proiectoare și oglinzile. Am pus bara spate, cu diffuser și evacuare finală. Singurele elemente care au rămas de la vechile modificări, sunt aripile față și pragurile. Îmi plac mai mult decât cele originale M Sport. 

New updates soon...

image.thumb.jpeg.dca3f7bba61b9cc7c858acfac4b52a3c.jpegimage.thumb.jpeg.ea95ae4f3d8addd10ef058f16f3274d2.jpeg

Edited by FPK
  • Like 4
  • Love BMW 1

8 hours ago, six in line said:

Salut, arata mult mai bine cu pachet M. DAca ar disparea si eleronul acela, ar fi perfect 😄 Ft tare ca ai asa grija de ea si investesti in ea in mod constant. BV! Tine-o tot asa! Drumuri bune sa ai! 

Mulțumesc, asemenea! O am din 2018 și încă nu m-am plictisit de ea. Am avut unele faze când am vrut să vând 335-ul, dar nu m-a lăsat inima. Nu pot să mănânc c*cat, trebuie să și recunosc că o țin pentru că i-a crescut prețul ca și model, în special la cele cu DCT (DKG). 

Dar per total, senzația care ți-o oferă.. cred că doar un M pur sânge ți-o mai poate oferi. Sunetul, demarajul, schimbarea vitezei.. este o experiență de care nu mă pot sătura și parcă mă face să mă reîndrăgostesc de tot ceea ce însemna și înseamnă marca BMW. 

Edited by FPK
  • Love BMW 2

On 10/21/2024 at 7:03 PM, FPK said:

am vrut să vând 335-u

Cand spatiul si timpul devin o constantă fixa, atunci intervine si vanzarea.

Eu am considerat ca m-am bucurat de ea suficient, sa se bucure si altul.

Este interesant DCT, dar manuala este cerul si pamantul, aerul si soarele. 😅

• Like 1
  • De acord! 1

• 2 weeks later...

nu stiu cum e 335ul cu DCT dar cu steptronicul clasic era foarte foarte slaba ... adica puteai sa mergi cu ea doar in S sau M in D era ceva rau ... daca vreodata te gandesti sa o vinzi sa o pui doar pe forum initial, eu ma tot uit dupa generatii mai vechi de ceva timp dar nu prea mai exista masini intretinute cum erau acu 10-15 ani pe forumuri

28 minutes ago, Acero99 said:

nu stiu cum e 335ul cu DCT dar cu steptronicul clasic era foarte foarte slaba ... adica puteai sa mergi cu ea doar in S sau M in D era ceva rau ... daca vreodata te gandesti sa o vinzi sa o pui doar pe forum initial, eu ma tot uit dupa generatii mai vechi de ceva timp dar nu prea mai exista masini intretinute cum erau acu 10-15 ani pe forumuri

Știu că multă lume încă e de părere că manuala e de fapt pentru pasionați, dar nu există cutie care să schimbe mai rapid și mai eficient decât un DCT. Am avut cutia cu soft stock timp de 3 ani, timp în care am făcut mentenanța la cutie (piese OE), iar apoi am făcut soft xHP Stage 3. Dacă stock schimba superb, ei bine cu xHP uneori ai presimțirea că plutești la schimbarea treptelor, nu simți smucituri sau alte nereguli de genul.

Am activat launch control (pe care nu l-am folosit niciodată), am activat creep (funcție în care mașina pleacă de pe loc doar dacă apeși pedala de accelerație) și am setat la launch control rpm-ul. 

Legat de vânzarea ei, sunt conștient că nu voi primi prețul corect în România.. 

Edited by FPK