Jump to content

ZF vs BMW ulei/baie cutie viteze

montela1980

Recommended Posts

Salut, tuturor. Cum spune si titlul, care este diferenta intre ele ? Recent m am hotarat sa schimb uleiul in cutia de viteze zf6hp26. Voi face schimbul prin metoda gravitationala, cum este prezentat si pe youtube de inginerii de la ZF, fara convertizor.

Kitul contine 6 litri, baia cu filtru si 21 suruburi.

Kitul de la BMW in jur de 700 lei, cel de ZF in jur de 1100 lei.

Care e diferenta ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Am postat gresit, trebuia la sectiunea X. Rog un moderator sa l mute.

Edited by montela1980

Salut, tuturor. Cum spune si titlul, care este diferenta intre ele ? Recent m am hotarat sa schimb uleiul in cutia de viteze zf6hp26. Voi face schimbul prin metoda gravitationala, cum este prezentat si pe youtube de inginerii de la ZF, fara convertizor.

Kitul contine 6 litri, baia cu filtru si 21 suruburi.

Kitul de la BMW in jur de 700 lei, cel de ZF in jur de 1100 lei.

Care e diferenta ?

Am postat gresit, trebuia la sectiunea X. Rog un moderator sa l mute.

Vezi ca e greseala pe site la autokarma cu acel kit Bmw la 700 lei, in sensul ca poza e gresita, kit-ul contine doar baia, nu si uleiul! Iti zic asta pt ca l-am cumparat eu in urma cu aproape 2 luni.

Dupa ce am primit baia fara ulei, m-am ââŹĹcertatââŹÂ cu ei si mi-au facut un pret f bun pt 6 litri de ulei pt cutie original Bmw.

Vezi ca e greseala pe site la autokarma cu acel kit Bmw la 700 lei, in sensul ca poza e gresita, kit-ul contine doar baia, nu si uleiul! Iti zic asta pt ca l-am cumparat eu in urma cu aproape 2 luni.

Dupa ce am primit baia fara ulei, m-am ââŹĹcertatââŹÂ cu ei si mi-au facut un pret f bun pt 6 litri de ulei pt cutie original Bmw.

MAGARII!!! Eu eram convins ca am prins ceva la super pret :))

Daca nu s indiscret, cat te a costat total ?

Magnusy, eu asa am vazut la autokarma, dar vad ca nu e chiar asa :))

Edited by montela1980

MAGARII!!! Eu eram convins ca am prins ceva la super pret :))

Daca nu s indiscret, cat te a costat total ?

Magnusy, eu asa am vazut la autokarma, dar vad ca nu e chiar asa :))

716 lei filtru original Bmw si 105 lei litru ulei original Bmw.

Edited by DJ Allexinno

A comparat cineva o baie BMW cu una ZF? Sunt identice? Citeam undeva cĂŁ la baia BMW, magnetii sunt pozitionati diferit si sunt mai mari. E folclor?

Asa auzisem si eu. Cu toate astea cand am schimbat baia de ulei am pus ZF si era identica cu cea data jos de pe masina.

Pe langa schimb, vi s a mai facut si altceva la cutie ? Resetare parametri(iar cutia se *adapteaza* dupa 80-100 km) sau update de soft ?

Sunt un newbie si eu, si sunt si eu interesat de un rĂŁspuns mai "actual" si clar..

Eu am urmĂŁtorul plan pt cutie:

- fac schimbul si resetez adaptãrile. Din cate am Înteles, cutia isi va reface automat niste calibrãri in fct de jocuri - care ar trebui sa fie tot alea, nu?, doar cã acum a primit ulei nou (care e mai vâscos), si practic jocurile "simtite" ar fi un pic mai mici, angrenajele se vor comporta un pic diferit. Unii au spus cã nu au simtit nimic diferit, dar cutia poate ca are alti parametri de functionare cu noul ulei si ar fi normal sa nu simti nimic. Se mai spunea si cã adaptãrile se fac Încontinuu de cãtre cutie, naiba stie cum e..

- update de soft voi face si eu, ĂŽnsĂŁ doar la reprezentanta !

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Edited by kris75

Pe langa schimb, vi s a mai facut si altceva la cutie ? Resetare parametri(iar cutia se *adapteaza* dupa 80-100 km) sau update de soft ? Nu stiu daca am spus baliverne sau nu, dar parca asa citisem pe aici pe forum.

Eu am facut update de soft si resetare parametrii cand am facut schimbul. Totul f ok, cutia schimba mult mai lin.

Eu am facut update de soft si resetare parametrii cand am facut schimbul. Totul f ok, cutia schimba mult mai lin.

Eu mã gândesc la o chestie.. Sa fac prima datã schimbul de ulei (cu resetare adaptãri), apoi update de soft dupã ceva timp, suficient cât sã-mi dau seama care e motivul pt care va merge mai bine.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk