Jump to content

problema electrica

Recommended Posts

Aseara mi-a am sesizat o problema destul de grava cand bag in marche arriere desi masina intra corect in viteza si functioneaza corect... nu se mai cupleaza partea electrica care sa aprinda luminile din spate albe si alarma pe modul de marche arriere in care semnalele sa clipeasca.

Initial am crezut ca problema e de la alarma dar acum am observat ca nici lampile albe nu se aprind..ceea ce e foarte grav din punctul meu de vedere pentru ca nu semnalizez in nici un fel ca merg cu spatele.

Unde se afla contactul electric care se ocupa cu ... modul de mers cu spatele, cateodata daca nu bag pana la capat in viteza se cupleaza... iar cand ajung in punctul corect cu schimbatorul ..se decupleaza.. desi masina e corect bagata in viteza.

pls help.. .ce e de facut ?

trebuie sa demontez iar toata masina ??? :blink:

Edited by Stefan_SNK

Aseara mi-a am sesizat o problema destul de grava cand bag in marche arriere desi masina intra corect in viteza si functioneaza corect... nu se mai cupleaza partea electrica care sa aprinda luminile din spate albe si alarma pe modul de marche arriere in care semnalele sa clipeasca.

Initial am crezut ca problema e de la alarma dar acum am observat ca nici lampile albe nu se aprind..ceea ce e foarte grav din punctul meu de vedere pentru ca nu semnalizez in nici un fel ca merg cu spatele.

Unde se afla contactul electric care se ocupa cu ... modul de mers cu spatele, cateodata daca nu bag pana la capat in viteza se cupleaza... iar cand ajung in punctul corect cu schimbatorul ..se decupleaza.. desi masina e corect bagata in viteza.

pls help.. .ce e de facut ?

trebuie sa demontez iar toata masina ???  :blink:

250888[/snapback]

teoretic e la cutie switchu....nu stiu cum e la bmw ..poate ti-a iesit vreun contact electric ..

ma gandesc ca este un switch dar... oare trebuie sa demontez masina toata sa il inlocuiesc ? cupleaza doar cateodata

250911[/snapback]

e un switch pe cutie pe partea pasagerului , costa vreo 40 RON insa verifica sa nu cumva sa ai firele intrerupte inainte sa dai banii pe switch

Adica te bagi sub masina, cu cheia pe pozitia motor, cineva in spatele masinii, sau o oglins=da, sa vezi de sub masina, scoti firele...la e34 sunt papuci obisnuiti...le faci punte intre ele..adica le pui in contact unul cu celalalt...si daca se aprind luminile din spate ...e din senzor...daca nu...e de pe fir.si atunci verifica daca pe unul dintre fierele alea de intra in switch ai un plus 12 volti...apoi poti sa verifici si switcul...cu cutia in marsalier...nu conteaza pozitia cheii in contact...pui pe cele doua borne ale senzorului de pe cutie, cu firele scoase, un ohmetru sau un instrumente de verificat continuitatea..daca acesta spune ca cele doua borne sunt in scurt..e ok...succes :blink: