Jump to content

Scaune de pe Seria 5, montate pe Seria 3

nlaur86

Recommended Posts

Salutare!

Este posibila montarea scaunelor de seria 5 pe seria 3?

Am un F30 cu scaune sport si nu sunt chiar cele mai confortabile din lume. Ba dimpotriva, la drum lung am dureri de picioare. Am testat un seria 5 (G30) cu scaune confort si mi-a placut mult ca reglajele permiteau mult mai muilte si ma intrebam daca pot sa fac si eu schimbarea :). Cel mai mult mi-a placut ca sezutul se poate inclina din fata spre spate ca sa zic asa, astfel incat am o sustinere mult mai buna in genunchi. La scaunele mele pot regla sezutul doar prin ridicarea sau lasarea lui din partea din spate, deci genunchiul ramane in aceeasi pozitie, nesustinut.

Scaunele actuale au reglaje mecanice, dar mi-ar placea sa trec si pe reglaje electronice.

Merci!

Am scaune sport manuale pe F36(sunt aceleasi pe toate F3x). Am in fata jos, partea dinspre usa o maneta care permite ce spui tu: sa faci tilt (variezi unghiul sezutului fata de podea). Reglajul asta e genial, stai in scaun nu mai aluneci, face diferenta.

Pb ca ai scaune electrice si acolo lipseste.

Edited by mike2005

Am scaune sport manuale pe F36(sunt aceleasi pe toate F3x). Am in fata jos, partea dinspre usa o maneta care permite ce spui tu: sa faci tilt (variezi unghiul sezutului fata de podea). Reglajul asta e genial, stai in scaun nu mai aluneci, face diferenta.

Pb ca ai scaune electrice si acolo lipseste.

Am si eu ce zici tu, doar ca reglezi sezutul din partea din spate. Practic punctul de miscare e in spate si il ridici sau il lasi, insa partea din fata, langa genunchi, ramane cam punct fix.

La seria 5 am vazut ca reglajul permite sa misti inclusiv punctul din fata, dinspre genunchi si sa il ridici sau sa il lasi.

Practic ai un reglaj cu care ridici sau lasi scaunul cu totul, dupa care ai un alt reglaj cu care ridici sau lasi partea din fata a scaunului. Eu de asta am nevoie, de fapt.

Cu siguranta se regleaza si partea din fata asa cum spui tu. Uita te bine pe acolo si ai sa vezi ca asa este. Am avut la un moment dat un e92 cu scaune sport manuale. Si eact problema asta pe care o descrii tu o aveam si eu. Dar cannd m am uitat mai bine am vazut ca si la scaunele manuale se poate face ce spui tu.
  • Like 1

Hmm, cel mai mare idiot conducator de BMW eu sunt :).

Am gasit "maneta". E amplasata cam idiot, dar e acolo, intr-adevar. M-as fi asteptat sa fie pe lateral, nu sub scaun.

WOW! E cu totul alta lume cu acel reglaj. Abia astept sa fac un drum lung, sa vedem daca mai am dureri de genunchi.

Deci eram la un pas sa schimb masina din cauza scaunelor :)).

Merci mult de ajutor :).

• Like 7

La alte masini nu am avut problema asta.

Mai mult ca sigur problema a aparut pt ca stateam cu piciorul ridicat, fara sprijin pe scaun. Acum daca am descoperit maneta magica, sunt optimist ca se va rezolva.

Cool e alta treaba, nu?

Am condus pana in Romania cate 5-6 ore fara oprire, no problem. Merg cu scaunul coborat la minim, si zezutul inclinat cateva trepte. Chiar si la 187 inaltime incap perfect.