Jump to content

Galerie, clapete admisie F11 520d

Recommended Posts

Salut,

F11 520d LCI 2014, motor N47 D20 184 CP.

MaĂâ˘ina are 190 de mii. Am citit cĂŁ ar fi bine sĂŁ cureĂâşi galeria de admisie.

As vrea sa fac operaĂâşiunea. Mecanicul ĂŽmi spune cĂŁ trebuie schimbate Ăâ˘i garniturile (ok cu asta) Ăâ˘i cĂŁ Ăâ˘i clapetele poate nu-s ĂŽntr-o stare buna.

Va ĂŽntreb, se pot ĂŽnlocui clapetele separat la motorul asta, sau gĂŁsesc doar toatĂŁ admisia?

MaĂâ˘ina o voi duce la un mecanic. La operaĂâşiunea de curĂŁĂâşare, ĂŽnlocuire clapete/admisie, pot apĂŁrea ceva probleme, sunt "secrete" ce trebuie Ăâ˘tiute, trebuie ceva programat etc? (sau e o chestie relativ banalĂŁ)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Clapetele le gasesti pe site-uri monomarca undeva de la 170-200 ron. Cumperi si garnituri, tot. o curatare nu ii strica. O operatiune de genul la service dedicate (demontat, curatat, montat + clapete) de la 700 ron.

Probleme nu ar trebui sa fie, nu este o operatiune grea!

Edited by turmentatu
  • Like 1

• 2 weeks later...

Salut,

F11 520d LCI 2014, motor N47 D20 184 CP.

MaĂâ˘ina are 190 de mii. Am citit cĂŁ ar fi bine sĂŁ cureĂâşi galeria de admisie.

As vrea sa fac operaĂâşiunea. Mecanicul ĂŽmi spune cĂŁ trebuie schimbate Ăâ˘i garniturile (ok cu asta) Ăâ˘i cĂŁ Ăâ˘i clapetele poate nu-s ĂŽntr-o stare buna.

Va ĂŽntreb, se pot ĂŽnlocui clapetele separat la motorul asta, sau gĂŁsesc doar toatĂŁ admisia?

MaĂâ˘ina o voi duce la un mecanic. La operaĂâşiunea de curĂŁĂâşare, ĂŽnlocuire clapete/admisie, pot apĂŁrea ceva probleme, sunt "secrete" ce trebuie Ăâ˘tiute, trebuie ceva programat etc? (sau e o chestie relativ banalĂŁ)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Cu o tubulara de 10 o poti face si tu mai spre primavara daca esti genul sa mestereasca. Nu este asa greu. Avantajul este ca ai timp sa cureti bine. La service mai da o surubelnita mai baga o perie dar nu prea am vazut sa iasa plasticul curat cum am facut eu. A luat ceva timp dar a iesit curata ca din fabrica. Mai era un topic de unde m-am inspirat. Acolo sunt cateva informatii despre cum se face.

salut , tocmai am schimbat distributia 210.000 km si cu ocazia asta am curatat si admisia (valva ege , galeria, schimbat clapeta si garnituri curatat mizeria din _chiulasa_), am scos cam 1kg de mizerie finingine calamina ,dupa aceasta operatiune parca este alta masina , daca stiam o curatam mai de mult.

salut , tocmai am schimbat distributia 210.000 km si cu ocazia asta am curatat si admisia (valva ege , galeria, schimbat clapeta si garnituri curatat mizeria din _chiulasa_), am scos cam 1kg de mizerie finingine calamina ,dupa aceasta operatiune parca este alta masina , daca stiam o curatam mai de mult.

Buna treaba! Ai facut tu operatiunea de curatare sau la service?