Jump to content

Temperatura ulei BMW 530xdrive

Recommended Posts

Salut! Sunt proaspĂŁt posesor de BMW seria 5 f10, am mai citit pe forum despre ceea ce o sa va povestesc eu și poate mai aflu ceva cauze.Azi când mergeam pe autostrada și am observat ca temperatura uleiului depĂŁșește 100de grade dupĂŁ ce sar de 130km\ora. Mașina are 128000km, urmĂŁtoarea revizie o am in 14000km conform informațiilor mașinii. Am sunat azi la un service, mi a zis sa vin sa schimb uleiul, sa curĂŁțĂŁm galeria de admisie și radiatoarele. Totul a sunat ok pana când mi a spus ca dacĂŁ problema nu rezolva din asta, o sa mi pice cât de curând linia la motor. Aștept pĂŁrerile voastre, in special de la cei care au mai avut problema asta la diferite mașini cu motorizarea de 3 litri. Am rĂŁmas uimit când mi-a spus de o posibila problema la motor.

, o sa mi pice cât de curând linia la motor.

WTF?!?! Ce-i linia aia de la motor?!?!

Cat iti creste peste 100gr??! E normal daca o alergi sa treaca acul peste 100gr, aceasta fiind de altfel temp optima a uleiului. Inca o data, nu-i nici o panica daca mai trece putin dupa linia de 100. Acum nici nu stiu cat de tare ai incins-o, dar mie vara de obicei imi trece atunci cand o alerg in afara, dar nimic de speriat. Poti incerca sa cureti radiatoarele din fata, se depune mizerie printre elementi si prin urmare eficienta lor e redusa din aceasta cauza.

ce martor din bord iti indica ca ai mai mult de 100 grade temp la ulei ,,cand mergeai pe autostrada,, ?? ai mai deschis un topic ?

Scuze, am scris rapid postarea. Iese din ecuație acel” când”

SĂŁrim peste, la seria 5 f10 ai indicator care ĂŽți aratĂŁ temperatura uleiului asemanator cu cel care ĂŽți indica nivelul de carburant.

E primul topic, cum spuneam... sunt nou pe aici.

WTF?!?! Ce-i linia aia de la motor?!?!

Cat iti creste peste 100gr??! E normal daca o alergi sa treaca acul peste 100gr, aceasta fiind de altfel temp optima a uleiului. Inca o data, nu-i nici o panica daca mai trece putin dupa linia de 100. Acum nici nu stiu cat de tare ai incins-o, dar mie vara de obicei imi trece atunci cand o alerg in afara, dar nimic de speriat. Poti incerca sa cureti radiatoarele din fata, se depune mizerie printre elementi si prin urmare eficienta lor e redusa din aceasta cauza.

E o expresie folositĂŁ de mecanici “Ăți picĂŁ linia”—>Posibila uzura a vibrochenului ĂŽmpreuna cu cuzineții. Nu am ĂŽncins-o foarte tare, sa zic maxim 110grade, din ce știam eu nu-i normal .

Eu am avut problema asta., s-a rezolvat prin simpla curatire a radiatorului. Acestea se umplu de mizerie in timp, iar racirea nu se mai efectueaza deoarece nu mai trece aerul prin lamelel radiatorului. Merci undeva sa speli/cureti radiatorul, iar daca problema persista, mergi la un mecanic. De unde esti?

atentie cum si unde speli radiatorul - lamelele de aluminiu sunt destul de sensibile, si se stramba daca dai cu jetul de apa de la cativa centimetri.

daca te stii ca iti place sa forjezi masina, ai putea cauta un radiator de 535, e putin mai mare; se potriveste in locul celui normal (se pune pe 520,525,535), iti trebuie in plus doar suportul de plastic de dedesupt pe care se monteaza; gasesti radiator de 535 la dezmembrari, e 7-800 lei bucata; suportul e ~100 lei nou.