Jump to content

Service si nelamuriri (noob)

Kay Nix

Recommended Posts

Salut colegi,

sunt recent proprietar de BMW 318d din 2015, adusa din Germania, cu 186000km

nu am carte de service la ea, are intrarile in service doar pe computeru de bord.

Sunt curios ce service-uri avem in Timisoara, daca sunt autorizate si fac modificari in service history de la BMW (presupun ca doar BanatCar, dar nu strica sa intreb)?

Se poate comanda si o carte de service fizic? Ma gandesc cum fac dovada unui viitor cumparator, peste 5 ani, ca am intretinut-o bine? :) sunt practic obligat sa merg numai la reprezentanta?

Cum stiu daca am senzori de presiune la roata? (stiu ca am ceva sistem care verifica presiunea la roti, vad pe computer asta)?

Daca imi cumpar alte jante de aluminiu am nevoie si de senzori? (sper ca nu)

Am harti EntryNav, pe unde am intrebat ma costa cam 400RON sa ii fac update si sa activeze ceva la ele, exista o metoda DYI? sau undeva mai ieftin in Timisoara? Se poate pune alt soft/navi? sau necesita si ceva componente fizice adaugate.

Nu am vazut niciunde optiunea sa compiez fisierele mp3, inseamna ca e prea basic si nu am spatiu/hdd? sau e doar o chestie de update soft?

mersi de ajutor ;)

post-94395-0-48573800-1554723820_thumb.jpeg

post-94395-0-99469000-1554723832_thumb.jpeg

Edited by Kay Nix

E suficient să ai reviziile în bord - sunt destul de rare și puține spre deloc cu cărți fizice. Dacă n-a avut de la început mașina oricum e mai ciudat. Eu am văzut destul de multe F30 dar niciunul nu avea carte fizică. Au cam renunțat la ele.

Te sfătuiesc să păstrezi și facturile în primul rând. Nu știu în zona Timișoarei cine poate scrie în istoricul de bord cât și online , dar sunt și prin vest destui.

Ca să vezi dacă ai senzori te uiți direct la roți sau în iDrive la Vehicle. Dacă îți arată temperatura și presiunea în bari ai TPMS Activ (cu senzori în roată). Dacă nu vezi valorile înseamnă că ai sistemul pasiv, ce se bazează pe senzorii ABS pentru a ști dacă ai pană sau nu. Merge bine și așa, eu am avut eroare pe stânga față și când am verificat scăzuse presiunea cu 0.2 bari. A citit bine și din senzorii ABS. Nu ai nevoie de senzori decât dacă ai sistemul Activ.

Verifică pe forum aici pentru Navigație: bmw-road-map-europe-route-2018-1. Ai nevoie probabil să cumperi un cod FSC (găsești pe Ebay) și cam atât.

Nu știu dacă la tipul ăsta de Navi ai dar în mod normal găsești opțiunea Import Music la Media -> Options -> Manage Music Collection.

Edited by deeJayOg
  • Like 1

Salut si bine ai venit pe forum :sorcerer:

Istoricul de service iti va ramane in baza de date BMW si poate fi verificat foarte usor, dupa o citire cheie, nu te ajuta cu nimic o carte service fizica. Daca vei vrea sa eviti reprezentanta pe viitor, evident ca vei ramane cu istoricul de pana acum, iar tu poti pastra facturile cu ce schimbi/faci la masina ca o dovada ulterioara.

Vizavi de presiunea rotilor, trebuie sa intri in vehicle settings si acolo trebuie sa ai ceva gen tires, exista varianta sa iti citeasca doar daca ai vreo roata dezumflata, prin senzorul ABS, sau varianta mai evoluata, valve cu senzor individual pe fiecare roata, caz in care pe idrive trebuie sa gasesti presiunea la fiecare roata. Daca schimbi jantele, fie cumperi alti senzori, fie i folosesti pe cei de pe jantele actuale, aici doar in cazul senzorilor care se insurubeaza in valva.

Pentru copiere pe hard, trebuie sa verifici daca prin sursele media ai undeva, Music Collection, asta inseamna ca ai HDD

Pentru Navi, apeleaza la cineva care face updaturi, 400 RON e cam mult sa platesti pentru un update, iar alte softuri nu se pot instala evident.

• Like 1

Multumesc pentru rapunsuri

Chestia cu service-ul, prefer sa nu platesc dublu la reprezentanta, dar as fi dorit sa poata fi adaugate intrarile in service, dar asta e, probabil ca numa service-urile autorizate BMW pot face asta. :) speram sa exista si o varianta de mijloc, dar probabil ca pastrarea facturilor si devizurilor ca istoric e cea mai ieftina varianta :)

Daca poti sa imi dai mesaj cu un link cu hartile 2018/2019 pentru FSC code am gasit ceva pe net, mersi

Mai vezi pe aici ce zic colegii: http://www.bmwclub.ro/forums/topic/19469-service-bmw-timisoara/

Norocul face că BMW e destul de darnic la capitolul acces la baza de date online. Există Service-uri specializate BMW (nu reprezentanțe) care au prețuri o idee mai accesibile față de reprezentanță și pot scrie anumite părți ale istoricului în baza de date.

Edited by deeJayOg