Jump to content

Bmw f10 525 xdrive o problema mai ciudata

mpaul

Recommended Posts

Salutare. In aceasta seara mi-a aparut in bord "transmission fault", o alta eroare cand incerc sa folosesc frana de mana electrica, iar turometrul o luase razna dupa cum se vede in clipul atasat. Dupa ce opresc motorul, masina claxoneaza de 2 ori (nu a mai facut asta pana acum). In plus, tot incercand sa pun din Park in Drive si invers, a inceput sa si huruie in momentul in care intra in D. Sa fie oare un scurtcircuit? Sau ceva mai grav, poate cutia automata?

Atasez filmuleul pe care l-am facut pentru a va face o idee --

Scuzati exprimarea, sunt un pachet de nervi.

Verifica in prima faza cablajul care merge de la calculatorul motorului la cutia de viteze (in partea stanga cum te uiti la motor din fata masinii).

El trece pe deasupra filtrului de particule, iar daca s-a decapsat vreo clema care il tine fixat, ajunge sa se lipeasca de filtrul de particule.

De aici nu e greu de imaginat ce se intampla (cabluri electrice care intra in contact cu temperatura foarte mare a filtrului de particule=topire cabluri+scurtcircuit).

• Like 3

Dupa indelungi diagnoze si "diagnostice" puse gresit, am rezolvat problema. Era un manunchi de fire care nu stateau unde trebuiau si atingandu-se de catalizator se topisera. Dupa 4 ore de munca (refacut cablaje, izolat si puse unde trebuiau de data asta) masina si-a revenit complet.

Multumesc totusi pentru raspunsurile dumneavoastra!

Verifica in prima faza cablajul care merge de la calculatorul motorului la cutia de viteze (in partea stanga cum te uiti la motor din fata masinii).

El trece pe deasupra filtrului de particule, iar daca s-a decapsat vreo clema care il tine fixat, ajunge sa se lipeasca de filtrul de particule.

De aici nu e greu de imaginat ce se intampla (cabluri electrice care intra in contact cu temperatura foarte mare a filtrului de particule=topire cabluri+scurtcircuit).

Daca nu esti mecanic, ar trebui sa te faci. Ai spus exact ce s-a intamplat. Bravo! Pacat ca abia acum am citit mesajul dupa ce am rezolvat deja.

• Like 8