Jump to content

Placute frana terminate in 30.000km?

tzucul

Recommended Posts

E normal sa termin placutele de frana fata+spate in 30.000km sau Idrive-ul arata aiurea?Mentionez ca masina e automata.

253045[/snapback]

pai uita-te si tu la ele si vezi cat groase sunt...nu conteaza neaparat numarul de Km facuti, ci numarul de Km mersi cu frana pusa :blink: 30.000 Km pare o valoare normala de schimbat placutele....

... eu cred ca mai degraba stric ambreiaju cu frana de motor decat placutele defrana!

255014[/snapback]

:blink: de ce as face asta?da-mi un singur motiv...

on topic:eu zic ca e normal la 30.000km sa faci un schimb de placute pe fata

Edited by alexandru_83

E normal sa termin placutele de frana fata+spate in 30.000km sau Idrive-ul arata aiurea?Mentionez ca masina e automata.

253045[/snapback]

e90 am schimbat la 24 de mii pe spate si acum la 27 pe fata :blink: imi spui cam cat te costa?pemine ma costa sa le schimb pe fata si sa resetez computerul 5 milioane si ceva...mersi...

:blink:  de ce as face asta?da-mi un singur motiv...

on topic:eu zic ca e normal la 30.000km sa faci un schimb de placute pe fata

255065[/snapback]

Nu-mi place sa franez si fortez cutia si ambreiajul pt frana de motor ... spre exemplu merg extrauban si un tir in fata are cu 20-30 de km mai putin ca mine si distanta este cam de 100-120 de m si nu am unde sa depasesc nu franez , bag in treapta inferioara si cand l-am prins l-am ars .... asta sa am tot timpu peste aprox 3500 de ture sa nu ma cacai la depasiri

Nu poti face frana de motor in pozitia N ci numai daca folosesc modul steptronic si nici asa nu se prea simte mai bine zis nu se prea simte deloc.

SM07RPM o sa iti spun cat ma costa cand merg la ei cam intr-o saptamana dar o sa schimb si placutele fata si cele spate plus revizia.

Edited by tzucul

Daca esti unu dintre cei pe care ii vezi mergand pe frana cate 1000 de metrii e de inteles ... eu cred ca mai degraba stric ambreiaju cu frana de motor decat placutele defrana!

255014[/snapback]

Eu cred ca mai degraba schimbi un set de placute decat sa suprasoliciti motor sau sa pui atata presiune pe flansa cardan .....In fine ....banii tai ..

eu unul folosesc frana la greu ...F rar frana motor ....Placutele au uzura cam 30 % in 12k

ontopic ..e f normal sa schimbi placute la 30k ...cel putin pe fata ar trebui sa fie pa la kilometrajul asta !

Am intrebat acuma cat ma costa placutele pe fata,7 milioane fata numai placutele si 4 milioane pe spate fara manopera,senzori si cleme.In total revizia ma costa 24 milioane (placute frana fata-spate,ulei,filtru ulei,filtru aer,lichid de frana,verificare frane,senzori si manopera la toate astea). Edited by tzucul

Am intrebat acuma cat ma costa placutele pe fata,7 milioane fata numai placutele si 4 milioane pe spate fara manopera,senzori si cleme.In total revizia ma costa 24 milioane (placute frana fata-spate,ulei,filtru ulei,filtru aer,lichid de frana,verificare frane,senzori si manopera la toate astea).

255657[/snapback]

la AB ?

pai uita-te si tu la ele si vezi cat groase sunt...nu conteaza neaparat numarul de Km facuti, ci numarul de Km mersi cu frana pusa :) 30.000 Km pare o valoare normala de schimbat placutele....

253060[/snapback]

tocmai am schimbat placutele cu tot cu discuri pt ca sotea un sunet ca de tren cand franam si mi-a spus mecanicul ca trbuie schimbate si discurile ca sunt uzate. azi am luat masina si continua sa tiuie dar mult mai usor......mecanicul spune ca e normal pt ca sunt noi si ca in o saptamana 2 nu o sa mai faca...... :blink:

Am intrebat acuma cat ma costa placutele pe fata,7 milioane fata numai placutele si 4 milioane pe spate fara manopera,senzori si cleme.In total revizia ma costa 24 milioane (placute frana fata-spate,ulei,filtru ulei,filtru aer,lichid de frana,verificare frane,senzori si manopera la toate astea).

255657[/snapback]

frate dar e prea mult....cam dublu...zau :blink: :) :)

255657[/snapback]

Mie mi-a luat in jur de 400e pe placutze si discuri spate.....

frate dar e prea mult....cam dublu...zau  :blink:  :)  :)

255693[/snapback]

multe dintre cele spuse de tine se pot face si de catre tine...exista DIY pe forum...doar verificarea la frane tre sa o faci la service si eventual resetarea la computer...in rest DIY....exista un topic pe aici cu preturi la piese...uita-te si fa o comparatie...placute de frana se gasesc si cu 150-300 ron setul fata sau spate...sumele pe care le dati voi mi se par enorme ...dar na daca vreti sa faceti totul in reprezentanta platiti mai baieti :)

Pai si cartea de service si resetarea computerului cine le face?Eu am idrive si nu stiu cine il reseteaza in afara de reprezentanta.

255719[/snapback]

la reprezentanta frate...corect...dar restul le poti face tu sau un alt atelier mai ieftin...ca nu e mare scofala schimbul de placute si de lichid de frana...sau fa-le la reprezentanta dar suporta diferenta aia de bani care sincer mi se pare enorma...mai intreaba pe forum si o sa vezi ca e fff scump

sau uite propunere: vino la severin sa iti fac eu schimbul si fa resetarea la reprezentanta (exista si acolo mesteri care o sa iti puna o stampila ca ai facut totul in service ca doar suntem in romanica :blink: :) :) )...o sa vezi ca o sa iesi mult mai ieftin chiar daca mai pui si drumul tm-sev...iar piesele ce sa zic ...eu am pus placute frana fata cu 160 ron :) :) :)

Edited by elvislorin