Jump to content

Arcuri BMW E46 touring

Nemesion

Recommended Posts

Salut ma poate ajuta și pe mine cineva cu niște modele de arcuri spate pt mașina din descriere. Vreau sa le schimb și nu știu ce model/firma sa pun.

Mulțumeasc

Sent from my iPhone using Tapatalk

(Nu cauta modele de arcuri ca masina ta nu a iesit pe poarta fabricii ca sa poti pune tot felul de modele de arcuri.

Arcuri sunt foarte multe.. )

Un bun inceput ar fi sa cauti folosind vinul masinii tale pe realoem.com ce, coduri apar pentru modelul tau de masina.

E cel mai sanatos si sigur. Asta e punctul de start.

Apoi cauta un vanzator serios care sa stie sa caute, gaseasca arcuri pentru tine dupa codul gasit de tine.

Ca marca, eu folosesc Bilstein, dar exista si popularul Sachs.

Nu as schimba doar arcuri noi pentru ca vor stresa amortizoarele vechi ale masinii si curand o sa trebuiasca sa schimbi amortizoare.

Si nu as incrucisa amortizoare/arcuri de la o marca cu arcuri/amortizoare de la alta.

Te asigur ca tu NU stii mai bine ce functioneaza IN ARMONIE pe masina ta decat cei care fac arcuri si amortizoare ca set.

Restul e experiente/a; dar nu cauta solutii (aici) daca vrei sa te bagi sa amesteci.. ca aici gasesti doar pareri.

Succes!

Edited by bimmer90f30

Am căutat dar pe real OEM nu îmi da cod de original, telescoapele sunt schimbate.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dar ce cod e acolo daca nu de fabricant?

Daca telesoapele au fost schimbate asta inseamna ca s-a pus original sau nu?

Am fost foarte specific cand am spus de unde se incepe..

Edited by bimmer90f30

• 7 months later...

Salut am aceiasi problema, am dat jos bara din spate pentru a monta carlig de remorcare si am observat ca arcul din spate dreapta este rupt (o bucata destul de mare este inca acolo pe suportul de arc) masina nu pare sa stea mai lasata in acea parte deaceia suspectez ca si cel stanga spate este rupt. Sedan 316i 4 usi

Pe realoem dupa VIN nu primesc nici un cod, amortizoarele spate au fost schimbate acum 2-3 ani, masina are suspensia standard, intrebarea este:

Merita sa schimb tot cu o suspensie sport? sunt oferte SH pe olx, arcuri fata/spate + amortizoare fata, as putea sa pastrez amortizaorele spate care sunt normale?

Sau sa raman pe suspensie standard? cum as putea gasi codul original al arcului? (pretul a doua arcuri noi face cat toata suspensia sport SH)

post-12537-0-57682300-1581684147_thumb.png

Edited by BlackAngel

Un set bilstein B4 plus niste arcuri eibach te duce pe la 1500 lei daca le cauti bine, noi.

Esti constient ca suspensia te ajuta sa stai pe drum cum trebuie si, in caz de ceva, sa poti evita fara sa faci piruete si back flip-uri cu masina.

Nu mai cauta toate gainile sh, ca noi, cu 80.000km pe ele. Alea sunt doar cu un pas mic inaintea arcurilor tale.

Salut, ma gândesc ca te referi la o suspensie sport când zici 1500 RON. Nu țin neapĂŁrat sa fie sport, sincer nu vad cat ajuta la cei 105 cai și jante pe 15. Mașina o am de 12 ani și nu am avut probleme cu mai nimic 10 ani, dar ĂŽn ultimi 2 am bĂŁgat ĂŽn ea mai mult decât face cu totul. Nu vreau sa renunț la ea ĂŽmi place, problema e ca nu gĂŁsesc cod pentru arcurile care sunt originale sa le comand, montajul pare foarte simplu și ĂŽl pot face eu.